nlc.hu
Ezo
Skorpió

Skorpió

Ha a skorpió feltûnik az életünkben, akkor arra szólít fel, hogy nézzünk szembe a bennünk lévõ, régóta elkerült, gondosan eltakart, sötét oldalakkal.

Arra bíztat bennünket, hogy ugorjunk bele saját mélységünkbe, és ismerkedjünk meg a halállal, a sebekkel, a mulandósággal, a betegséget okozó mintákkal, lelki szenvedésünkkel, az élet sötét oldalaival és mindazzal, ami elvonja az életenergiánkat, majd alakítsuk át és szeressük meg őket. Nincs vesztenivalónk, mert elveszített erőnk itt hever, továbbá a víz- és a tűzerőnk gyógyítása is itt van, itt a halállal beavatást nyerünk az élet misztériumaiba, visszahozhatjuk, megtisztíthatjuk, életerőssé tehetjük, átalakíthatjuk és megújíthatjuk energiánkat.

A skorpió ravasz, csendes és fürge, nagyszerű kísérő a túlvilágon és az alvilágban. Pontosan ismeri a bejáratokat, tudja, mi leselkedik ott ránk, és mit kell tenni. Megvárja a megfelelő pillanatot, és nem riad vissza az összetűzéstől sem. Ismeri a sötétség ösvényeit, ha szükséges, felveszi a harcot a démonokkal és a sötét erőkkel, és legyőzi őket. Megóvja életenergiánkat a saját eszközeivel; a mérget ellenméreggel lehet gyógyítani. Segítségével lassan, lépésről lépésre visszaállíthatjuk életenergiánkat, és teljes értékűvé, egészségessé tehetjük. A másvilág területeinek gyógykezelésénél bennünket védő és elrejtő lélekvezetőként vihetjük őt magunkkal, oda irányít bennünket, ahol a betegséget okozó kapcsolat, a szövevényes érzelmek és veszélyes démonok lakoznak, akik károsítják lelkünk fényét, és betegséget okoznak. Segít megküzdeni ezekkel az erőkkel, így megkezdődik a gyógyulás folyamata.

Pozitív oldal

Pozitív oldalát tekintve a skorpió mindig készen áll a fullánkjával, így arra tanít bennünket, hogy legyünk résen, legyünk mindig bevetésre készek és körültekintőek. Teste két részre oszlik, az egyik felén viseli a mérget kibocsátó fullánkokat, a másik felén a fogókat; ez az élet sötét és világos oldalaira utal, az elmúlásra és a jövőre, az evilági és a túlvilági birodalomra. A valódi erőt csak mindkét világban és ezek kapcsolatában fogjuk meglelni. A skorpió arra szólít fel, hogy már az életben foglalkozzunk a halállal, a föld alatti és rejtett kötöttségek és kapcsolatok keresésével, a bennünk rejlő mélységgel és tudattalan oldalaink összeütközésre állításával, valamint arra buzdít, hogy ne meneküljünk a sötétség elől, mert az számos gyógymódot rejteget. A vedlés, mint tulajdonság, saját erőnk növekedését, megújulását jelenti. Megajándékoz az energia halhatatlanságának és az anyag átalakulásának tudásával. Összeköt a tűzelemmel (erő), mivel forró területeken él és a vízzel (érzelmek), mivel a mélybe vezet.

Negatív oldal

Negatív oldalát tekintve a skorpió utalhat az aggodalomra, a gyors harci- és agressziós készségre, dühre, méregre, alattomosságra, tudattalan energiarablásra, szexuális erőszakra, vágyakra és perverz szenvedélyekre, hipnózisra, álomba ringatásra, elkábított, megbénított elemekre. A skorpió hajlamos arra, hogv mindenütt veszélyt szimatoljon, mindent magára vegyen, másokat legyengítsen, és a félreértettség érzése legyen rajta úrrá. Rámutathat egy helyzet veszélyességére, szövevényes érzelmekre, átkokra, száműzetésre, régi karmikus kötöttségekre, amelyek az energiát helytelen vágányra terelik.

További információk

A Skorpió a nyugati asztrológia nyolcadik jegye, amelyet a Plútó és a Mars irányít. A jegy szülöttei (október 23-tól november 21-ig) hajlamosak a misztériumra, komolyak, filozofikusak, alaposak, megbízhatóak, impulzívak, spontán viselkedésűek. A skorpió-amulett védelmet nyújt a démonokkal szemben, valamint útmutatást és mély felismeréseket.

Vissza a cikk elejére »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top