nlc.hu
Ezo
Szeptemberi Holdnaptár

Szeptemberi Holdnaptár

Szerelmi kapcsolatodra, közérzetedre a Hold állása erõteljes hatást gyakorol. Befolyásolja döntéseidet, és azt is, mikor érdemes fogyókúrába kezdened. Élj szeptemberben is Holdnaptárunk segítségével!






Növő Hold: szeptember 1. – 6. között

Ebben az időszakban egyre több Holdfelszínt világít meg a Nap. Ez a regeneráció időszaka – amit elkezdünk, azt változtatás nélkül, az eredeti terveket követve vihetjük véghez. Az eredmény tartósságában és sikerében pedig biztosak lehetünk. A növő Hold olyan, mint a belégzés, ilyenkor felszedjük és elraktározzuk az energiát, a betegségből, sérülésből sokkal gyorsabban felépülhetünk.


 


 


 


 


Szeptember 1., 2.

Növő Hold a Nyilasban

Nem árt, ha tisztában vagy azzal, hogy az őszinteség sokszor nagyon fájdalmas. Ezért jól tennéd, ha nem törekednél feltétlenül arra, hogy valakinek szemtől szembe elmond az igazat, mert hatalmas fájdalmat okozhatsz. És neked is most inkább mesékre, szép történetekre van szükséged, amikor érzékeny lelked szinte szomjazza a kedvességet, a gyengédséget. Találkozol azzal a személlyel, akinek, ha belenézel a szemébe, akkor úgy érzed, hogy elveszel a szerelem, a szenvedély tengerében. Ha a régi kapcsolatodat szeretnéd megmenteni, akkor most használd ki szexuális enegiádat, és kezdeményezz!



Szeptember 3., 4.


Növő Hold a Bakban

Ne idegeskedj egy közelgő nagy esemény miatt, mert karikás lesz a szemed, és nyúzott az arcod. Menj el masszőrhöz, és lazíts.


Ismerősöd erkölcstelenül viselkedik, amelyet ne illess nyílt kritikával, tartsd meg magadnak a véleményedet. 


Koncentrálj ezen a két napon a munkára, az elvégzendő feladatra, mert kimagasló eredményt érhetsz el.


Szeptember 5., 6.


Növő Hold a Vízöntőben

Rendkívül erős benned a szabadság iránti vágy, és talán végre megteszed azt a lépést, amivel megszabadulhatsz egy olyan kötöttségből, amely rengeteg energiádat elvette. Ezzel a sors új ajtót nyit ki előtted, és nem csak felszabadultnak, hanem határtalanul boldognak érzed magad.


A szellem fejlődésének, a magasabb színvonal elérésnek is ideje a mostani, amikor igényed van a tanulásra, és ezt nem érzed olyan kötelességnek, amelynek a teljesítése nehezedre esne. Érdemes most egy nyelviskolába is beiratkoznod, mert ha most teszed ezt meg, biztos lehetsz benne, hogy nem fogod az egészet félbehagyni.






Telihold: szeptember 7.

A Nap és a Hold egymással szemben áll, a Nap fénye megvilágítja a Holdat.
A Hold ereje teljében van.

A szőnyeg alá söpört, altatott ügyek ismét napvilágra kerülnek, a nagyfokú érzelmesség nyugtalansággal párosul. Telihold előtt egy-két nappal az emberek már feszültek, erőszakosabbak, megnő a balesetek, a közlekedési dugók száma, a kutyák jobban harapnak, és sokan álmatlanul forgolódnak.A Telihold idején felszínre kerülnek a legrosszabb tulajdonságaink. Viszont a testünk több kalóriát éget el.


 


 


 


 


 


 
Szeptember 7.


Telihold a Halakban

Szerencsecsillagod a szerelem terén felragyog a mai napon. Összejössz azzal a személlyel, akivel elvarázsolhatjátok egymást, és akiről pontosan tudod, hogy ő az életed párja, a lelki társad.


A munkát is nagyobb kedvvel végzed, és hiszel abban, amit mondasz, amit teszel.


A szerencsejátékokat, nyereményjátékokat most ne hagyd ki, mert valahol megnyerheted akár a fődíjat is.






Fogyó Hold: szeptember 8. – 22. között

Telihold után következő szakasz, amikor a Hold árnyoldala válik nagyobbá. A fogyó Hold olyan, mint a kilégzés. A test frissebb, energikusabb, a víz és a salakanyagok leadása könnyebb. A fogyó Hold idején kezdett dolgokat könnyebben elvégezhetjük, de közben számtalan változással kell számolnunk, vagy önmagunk fogjuk terveinket menet közben átalakítani. Az eredmény tartósságában sem bízhatunk.

 


 


 


 



Szeptember 8.


Fogyó Hold a Halakban


Kortyolgass édeskömény teát, amelynek erős vízhajtó hatása miatt segítségedre lesz a narancsbőr probléma megoldásában is.


Partnered úgy érzi, hogy túl erőszakos vagy vele, ezért vegyél vissza egy kicsit, és hallgasd meg türelmesen.  


Szeptember 9., 10.


Fogyó Hold a Kosban

Képes vagy a hibádat belátni, és bocsánatot kérni, amivel nem kevesebb, hanem több leszel. Nagyon fontos, hogy ezen a két napon ne érvelj indulatosan, és ne emeld fel a hangod, mert ismered a mondást, miszerint nincs igaza annak, aki kiabál. Igyekezned kell alkalmazkodni, mert az öntörvényű viselkedéssel most nem jutsz előre.


Vegyél illatos gyertyát, és próbálj meg lazítani, felidézni magadban egy olyan élményt, amely melegséggel tölti el a szívedet, és jó rá gondolni.


Balesetveszélyesebbek a napok, ezért légy körültekintő, indulj el korábban, hogy ne kelljen rohannod, kapkodnod.


Szeptember 11., 12.


Fogyó Hold a Bikában

Készíts magadnak török kávét úgy, ahogy Anatólia egyes vidékein főzik. Hosszúnyelű edényben főzd meg a kávét a cukorral együtt, és tört karamom maggal ízesítsd. Egy csésze vízhez egy teáskanál őrölt kávé elegendő. Öntsd a hideg vizet az edénykébe, kanalazd rá a cukrot, és a kávét a tetejére, amit közepes lángon melegíts, és a kanállal kívülről befelé kavargasd. Aztán amikor a tetején a hab szigetet alkot, egy harmadát öntsd ki a csészébe, tedd vissza a tűzre, és amikor bugyborékolni kezd, vedd le, töltsd csészékbe. Az elkortyolás előtt várj egy percet, hogy a zacc leülepedjen. Ez a kávészertartás mostantól hétköznapjaid részévé is válhatna, mert megnyugvást, és békességet hoz a hétköznapjaidba.


Szeptember 13., 14.


Fogyó Hold az Ikrekben

Hatalmas energiával rendelkezel, ami pompás, de sajnos most elkapkodhatsz dolgokat. Ezért jól tennéd, ha mielőtt megszólalnál, számolnál legalább hétig, és nem hoznál meg egy fontos döntést sem, főleg, ami a párkapcsolatodat illeti.


A munkahelyeden olyan hírt közölhetnek veled, amely miatt azonnal a plafonon leszel, de éppen erre megy most ki a sors játéka. Nem szabad sem kétségbe esned, sem kapkodnod, mert ez olyan döntésre sarkall, amelyet később megbánsz.


Szeptember 15., 16., 17.


Fogyó Hold a Rákban


Szerelmi kapcsolatodra a féltékenység, zsarnokoskodás, hatalmas indulatok, dühkitörések jellemzőek. Ha most ezeken az indulatokon nem tudtok úrrá lenni, akkor a kapcsolat végleg megszűnhet, és sajnos olyan sértéseket vághattok egymás fejéhez, amelyet utána nem tudtok megbocsájtani.


Fogyassz több vizet a szokásosnál, mert ezzel elkerülheted a vér besűrűsödését, a vérnyomás emelkedését, és belülről hidratálhatod a bőrödet, amely simább és puhább lesz.


Szeptember 18., 19.


Fogyó Hold az Oroszlánban


Visszatalálsz a régi partneredhez, vagy házastársadhoz, aki mellett biztonságban érezheted magad. 


A lustaság jellemzőbb rád ezekben a napokban, nincs kedved a fizikai tevékenységekhez éppen úgy, mint a nagyobb felfordulással, piszokkal járó munkákhoz.


Ha költözöl, ezt jókor teszed, és a vásárlásokat is időzítsd ezekre a napokra, mert mázlista leszel: minőségi dolgokhoz juthatsz hozzá olyan áron, amely miatt minden idők legjobb vételének bizonyul a beszerező körút.


Ha szeretnél változtatni a külsődön, akkor elérkezett az idő: most tényleg megszépülhetsz, átváltozhatsz.


Szeptember 20., 21.


Fogyó Hold a Szűzben


Figyelj jobban az egészségedre, és igyekezz wellness életmódot folytatni. Ami nem azt jelenti, hogy koplalj. Ha fogyni szeretnél, iktass be olyan napot, amikor csak friss gyümölcsöt eszel. A lift helyett használd a lépcsőt, kocsi helyett olykor gyalogolj, amivel jót tehetsz az alakodnak, és a kedvednek is. A késői lefekvés helyett kelj korán, és hagyj időt magadnak egy kiadós reggelire. Csoki helyett, pedig aszalt gyümölcsöt falatozz, mert ez is édes, de kevesebb benne a kalória, mint a csokiban.


A mai nap tökéletes egy eredményes fogyókúra elkezdéséhez.






Újhold: szeptember 22.

A Hold a Föld és a Nap között áll, és éjsötét hátoldalát fordítja felénk. Hatása kevésbé érezhető, de kiváló az újrakezdésre. A pszichológiai energiák feltöltődnek, és új esélyt kapunk a sorstól. A szervezet méregtelenítő készsége erőteljes, könnyebben megy a böjtölés, a rossz szokásoktól is egyszerűbb megszabadulni. Újhold idején szinte mindenkinek van valamilyen panasza, ilyenkor növekszik az áruházakban a reklamációk száma. Aki ezen a napon döntő elhatározásra jut és megteszi az első lépést, sikerrel járhat.


 


 


 


 


 

Szeptember 22.


Újhold a Szűzben


Itt az ideje belevágnod a rendszeres mozgásba. Kezdd el ma a kocogást, tornát, mert szervezeted hamar, és látványosan reagálni fog a változásra. Minden percet ki kell használnod, és hasznosan töltened. Például a reggeli fogmosás közben állj lábujjhegyre, feszítsd meg a popódat, majd engedd le a sarkad. Ez a miniedzés felélénkíti a láb és a fenék vérkeringését, és jó kis gyakorlat a narancsbőr elleni harcban.


Komolyzenei cd-k között keresgélj, és hallgass egy kis Mozartot, ami megnyugvást hoz az őrült hétköznapokban.






Növő Hold: szeptember 23. – 30. között

Ebben az időszakban egyre több Holdfelszínt világít meg a Nap. Ez a regeneráció időszaka – amit elkezdünk, azt változtatás nélkül, az eredeti terveket követve vihetjük véghez. Az eredmény tartósságában és sikerében pedig biztosak lehetünk. A növő Hold olyan, mint a belégzés, ilyenkor felszedjük és elraktározzuk az energiát, a betegségből, sérülésből sokkal gyorsabban felépülhetünk.

 


 


 


 



Szeptember 23., 24.


Növő Hold a Mérlegben


Az élet ismétli önmagát, és te megint ugyanazt a kört futod a pénz miatt, mint néhány héttel ezelőtt. De az is lehet, hogy a hormonjaid „beindulnak”, és olyan tulajdonságaidat hozzák felszínre, amelyek miatt saját magadat is nehezen viseled, nemcsak másokat.


Viszont a munkában sikert érhetsz el, mert a végére érsz egy olyan feladatnak, amely nyomasztott, és amely rengeteg idődet elrabolta. Ha műszaki dolgot akarsz vásárolni, akkor itt az idő, hogy alaposan szétnézz, mert kedvezményesen juthatsz egy értékes dologhoz.


Szeptember 25., 26., 27.


Növő Hold a Skorpióban


Válassz kevésbé megerőltető testmozgást, amelyet rendszeresen végezz, de ne ess túlzásba, mert az sem jó. A kutatók szerint, aki nagyon megerőltető gimnasztikát, vagy sportot végez, azoknál gyakrabban előfordulnak nőgyógyászati, vagy urológiai problémák.


Éles ész, kitűnő értelem jellemez, ami azt is jelenti, hogy amit most megtanulsz, azt nem fogod elfelejteni, és nem kell hatalmas energiákat befektetned a tanulásba.


Szeptember 28., 29.


Növő Hold a Nyilasban


Naivabb vagy a szokásosnál, mindenkiről jót feltételezel, és te magad is tele vagy jósággal. Azonban ne higgy el mindent, és legyél kicsit tartózkodóbb, mert nem mindenki olyan, mint amilyennek látszik.


Érdemes körülnézned a neten, mert találhatsz egy pompás utazást, amire mindenképpen el kell menned, különösen, hogy nagyon jó társaságra találsz.


Szeptember 30.


Növő Hold a Bakban


A félelem érzését el kell űznöd a lelkedből, mert sikerülni fog, amit elterveztél. Mindez a szívósságodnak és a kitartásodnak köszönhető, amikor eléred, amit akarsz.


A családoddal törődj egy kicsit többet, mert szükségük van a figyelmedre, és neked is az övékre. Idős embernek nyújts segítséget, és valakinek olvaszd fel a jégszívét a szereteteddel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top