nlc.hu
Ezo
Kettes archetípus

Kettes archetípus

A tizenkét arkangyali rendbõl te a kettes rendbe tartozol Daskalos tanítása szerint. Megismerheted a rendedhez tartozó szám archetipikus minõségeit, és áttekintést adunk a számarchetípushoz társított erényekrõl és negatív egoreakciókról is.





• Arkangyali rend: Gábriel

• Jelkép: két pont, amit egyenes köt össze

• Szín: kék

• Erények: összekapcsolódás, egyensúly, befogadás, engedés, együttműködés, gyengédség, vágy az egybeolvadásra

• Egoreakciók: irigység, manipuláció, dráma, figyelem iránti igény, függőség, szégyen, közömbösség, értéktelenség


Gábriel neve az egyiptomi Ga-Vir-El szóból származik. A Ga jelentése vágy, érzelem vagy kimutatott szeretet, a Vir elemet jelent. Gábriel arkangyal a víz elem ura, annak mind fizikai, mind pszichológiai jelentésében. Gábriel hatásának kiterjedtségét jól illusztrálja az a tény, hogy a Föld felszínének több mint háromnegyed részét víz borítja. Daskalos szerint Gábriel ural minden testi folyadékot, és együttműködik Mihállyal a vörösvértestek termelésében. Lelki értelemben a víz áramló, alkalmazkodó és beolvadó természete miatt az érzelmek képviselője. Ezért Gábriel arra serkenti a személyiséget, hogy bensőséges kapcsolatot teremtsen másokkal. Alkalmazkodásra, megértésre, együttműködésre és elfogadásra tanít bennünket. A Gábriel energiájára való ráhangolódás eredménye a teljes érzelmi elégedettség, ami a kölcsönös harmóniából és a szívbéli vágyak beteljesüléséből fakad.


Gábriel energiája a kettes számarchetípust eleveníti meg. Ennek jelképe két pont, amit egyenes köt össze. A kettes a duális állapot jelzője, magában hordozza annak dinamikus feszültségét és a benne rejlő konfliktusokat. A kettes hozza létre az „ellököm-visszahúzom” és az „imádom-gyűlölöm” energiáját a pszichében. A kettes archetípus az egybeolvadási vágy képét tartalmazza. Vágyódás a társra, menekülés a magánytól, a lélek teremtőerejében rejlő szenvedély.


Az elkülönült ego úgy reagál a kettesre, hogy felnagyítja a dualitás feszültségét, és tudat alatt visszautasít mindent, amiről tudatosan úgy véli, hogy akarja. Minél jobban sóvárog vágya tárgya után, az annál elérhetetlenebb lesz. Mélységes irigységet érez azok iránt, akik elégedetteknek látszanak, és továbbra sem veszi észre, hogyan szabotálja önmagát. Annyira szégyelli és olyan értéktelennek tartja magát, hogy úgy érzi, manipulációhoz, drámai jelenetekhez, figyelemfelkeltő viselkedéshez, mások hibáztatásához kell folyamodnia, hogy megkapja, amit akar, vagy megtartsa azt, aminek elvesztésétől retteg. Bűntudatot kelt és függőségi helyzetet teremt: így csimpaszkodik a másikba, kisebbíti még jobban önmagát.


Gábriel energiája az irigység és a féltékenység ellenszere. Ha csendben ráhangolódunk Gábriel finom energiájára, olyan belső helyre kerülünk, ahol szívünk valódi vágyait közvetlenül megtapasztalhatjuk, és biztosak lehetünk benne, hogy lelkünk teremtőereje bevonzza vágyódásunk tárgyát. Ez az a belső szint, ahol a tudatos teremtés befejeződik; innentől már csak hitre és befogadási készségre van szükség, hogy a belső teremtés kívül, az életünkben is megjelenjen. Ekkor mélységes hálát érzünk az isteni teremtőerőért, ami a személyiség beteljesülését, kapcsolatteremtési készségét, elégedettségét még magasabb szintre emeli. Minden irigy elégedetlenség szertefoszlik Gábriel fényében. A Gábriel rezgéstartományát leginkább megközelítő szín a kék.


Vissza a cikk elejére »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top