nlc.hu
Ezo
Négyes archetípus

Négyes archetípus

A tizenkét arkangyali rendbõl te a négyes rendbe tartozol Daskalos tanítása szerint. Megismerheted a rendedhez tartozó szám archetipikus minõségeit, és áttekintést adunk a számarchetípushoz társított erényekrõl és negatív egoreakciókról is.





• Arkangyali rend: Uriel

• Jelkép: négyzet

• Szín: ezüstösfehér

• Erények: alázat, stabilitás, teljesség, biztonság, gyakorlatiasság, megalapozottság, rend, megbízhatóság, állandóság, objektivitás

• Egoreakciók: megrekedés, önelégültség, gőg, fanatizmus, dogmatizmus, szervezetlenség, kivitelezhetetlenség, önlebecsülés,
bűntudat


Uriel arkangyali rendje az egyiptomiaknál U-Ra-El néven volt ismeretes, szó szerinti jelentése: Űr-Nap-Isten. Uriel hangolja össze Mihály, Gábriel és Rafael munkáját anyagi testünkben. Lelki értelemben ezt úgy teszi, hogy harmóniát és rendet teremt a személyiségünkben. Azáltal, hogy elménk, érzelmünk és akaratunk teljesítményeit összehangolja, segít személyiségünknek hatékonyan és kreatívan kifejeződnie a világban. Valahányszor sikert és beteljesülést tapasztalunk olyan emberi intézményekben, mint a házasság, a család, a kormányzat, az oktatás, akkor Uriel láthatatlan hatása érvényesül.


Uriel a négyes számarchetípust tölti fel élettel, amit egy négyzet jelképez. A négyes a társadalmi struktúrát, a gyakorlati hétköznapokat, az állandóságot, a biztonságot és a rendet képviseli. Míg a hármas a fejlődő személyiség tapasztalása, addig a négyes a beteljesülés átmeneti állomását jelképezi, amikor az egyén megszilárdítja elért eredményeit. Egy pihenő ez a fejlődés vég nélküli útján, ám mégis fontos szakasza a fejlődésnek. Jung azt tanította, hogy a négyes a teljesség archetípusa. A jungi pszichológiában a psziché önmaga nem birtokolt részeinek – az árnyék – visszaillesztésével, tudatosításával nyeri el a teljességet. Az így nyert erő lehetővé teszi a világban a sikeres és elégedettséget nyújtó működést.


Az elkülönült ego gyakran magának követeli a négyes objektív eredményeit, hogy saját dicsfényét növelje általuk. E hamis büszkeségben a személyiség fejlődése megreked, mivel múltbeli sikerein üldögél. Ami eredetileg csak pihenőnek lett szánva, most a megrekedés, a merevség és az önelégültség helye lesz. Legrosszabb formájában a pöffeszkedő ego nagyképű, fanatikus, dogmatikus és önhitt lesz. Nemzetekre és egyénekre is igaz, hogy a „bukást gőg előzi meg”. Az ego sápadt változatában szervezetlen, magát alábecsülő, bűntudattal teli lesz.


Az Uriel rezgési frekvenciájára való csendes ráhangolódás révén tapasztalhatjuk a mély megelégedettséget, ami a személyiség harmóniájából és a társadalomban elért kézzelfogható eredményekből fakad. Daskalos szerint az ezüstösfehér szín áll a legközelebb Uriel rezgéséhez.


Vissza a cikk elejére »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top