nlc.hu
Ezo
Tizenegyes archetípus

Tizenegyes archetípus

A tizenkét arkangyali rendbõl te a tizenegyes rendbe tartozol Daskalos tanítása szerint. Megismerheted a rendedhez tartozó szám archetipikus minõségeit, és áttekintést adunk a számarchetípushoz társított erényekrõl és negatív egoreakciókról is.





• Arkangyali rend: Nagyurak

• Szín: aranyfehér

• Szellemi ideálok: felelősség, szabadság, öröm, béke, bizalom és megbízhatóság



A Nagyurak, csakúgy, mint a Domíniumok, olyan magas szintű és titokzatos tartományban működnek, hogy csak keveset tudunk mondani róluk. Arra azonban következtetni lehet, hogy a megvilágosodott emberi lényt vezetik a szellemi szolgálat egyre magasabb dimenziói felé. A Nagyurak arra emlékeztetnek bennünket, hogy a megvilágosodás csak kezdete univerzumbeli létünknek, és az ambrózia szürcsölgetésénél több kívántatik meg tőlünk, amikor angyali kórusok énekétől kísérve végre megérkezünk a mennyek kapujához!

A Nagyurak a tizenegyes számarchetípust eleventik meg. A tizenegyes „az átmenet, a túlzás, a veszély, a konfliktus és a mártírság szimbóluma”. Úgy értelmezhetjük ezt a definíciót, hogy mindig akad váratlan kihívás még a szellemi mester számára is, amint megkezdi szolgálatát a magasabb dimenziókban. A fejlődés véget nem érő és állandóan nagyobb felelősség a velejárója, de ugyanakkor folyamatosan növekvő szabadság és öröm is. Most és az örök jövőben felelősség van rajtunk, amely egyenes arányban áll az általunk mutatott megbízhatósággal, ez pedig tükröződése annak, milyen mértékű és mennyire szilárd a bizalmunk az isteni akaratban.

A tizenegyes „veszélye” arra a kockázatra utal, hogy még a szellemi mester is letérhet az isteni akarat útjáról, ha rendkívüli kísértésnek van kitéve. Megpróbáltatást jelenthet feladni egy érdemesnek, hasznosnak tűnő utat azért, hogy nekivágjunk a messzire mutató isteni akarat nehezebb útjának. Minden vallás tud ilyen próbatételről, amelyeket mestereiknek, szentjeiknek kellett átélniük. Ilyenkor magasabb érdekekből üdvösebb kilépni mások csodálatának bűvköréből, és olyan szellemi szolgálatot vállalni, amit nem illet emberi elismerés.

Daskalos ezt a csalogány és a varjú példájával szemléltette. Ha a csalogányt kiemelik aranyozott ketrecéből és a tengerbe dobják, megfullad. A varjú azonban, bár közönségesebb, de hű maradt saját természetéhez, felrepül és elszáll. Az emberi felelősség minden esetben az, hogy tudjunk elengedni, és hagyni, hogy Istené legyen a mindenki javát szolgáló teljes felelősség.

Azt javasoljuk, hogy meditációinkban az aranyfehér szín vizualizálásával próbáljunk meg kapcsolatot keresni a Nagyurak rezgésével.

Vissza a cikk elejére »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top