Ezo

A Bak férfi

A Bak férfi összességében hajlamos a konzervativizmusra, ez azonban nem az élete elsõ felében jellemzi. Elõször kemény tapasztalatok árán kell tanulnia, ami azt is jelenti, hogy késõbb ugyanazokat a dolgokat ítéli el erkölcsileg, amelyeket fiatalon õ is kipróbált.





 A Bak jegyű férfi

 






Érzelmi bonyolultsága, visszafogottsága és biztonságvágya miatt előbb-utóbb egy stabil, tartós kapcsolatot alakít ki, amelyben családot is alapíthat. A Bak számára nagyon fontos, hogy legyen fiúgyermeke, mivel a benne élő erőteljes patriarchális jelleg miatt, jóllehet imádja a nőket, de a lelke mélyén úgy gondolja, hogy a férfiaknak kell irányítaniuk a világot. Neki konkrét elképzelése van arról, hogy mi az a férfibüszkeség, méltóság és teljesítmény. Ha azt szeretnénk, hogy egy Bak figyelembe vegye a véleményünket vagy a vágyainkat, akkor nagyon diplomatikusnak kell lennünk, ezt végtelenül tiszteli, a lázadást viszont nem szereti.

Gyakran valódi apai minőségeket fedezhetünk fel a Bak férfiban. Végtelenül támogató, védelmező tud lenni, és ha azt mondja, hogy „ne aggódj, majd én elintézem”, akkor valóban így lesz. Bölcs és segítőkész, akire bármikor lehet támaszkodni. Ennek az apai oldalnak annyi a hátránya, hogy gyakran csak akkor élvezhetjük a pozitív hatásait, ha készen állunk arra, hogy vállaljuk a segítségre szoruló, tehetetlen ember szerepét, sok Bak férfi ugyanis nem tud mit kezdeni az ügyes, rátermett nőkkel, mivel így nem érzi, hogy ő képviseli az erőt a kapcsolatban.

Ennek a helyzetnek az ellenkezője is előfordulhat, ha olyan Bak férfival állunk szemben, akinek nem sikerült jól kezelnie az apjával való kapcsolatát, és tinédzserként lázad ellene, ilyen esetben szokatlan módon a partnerében keresi az apai minőséget. A leggyakrabban azonban a Bak férfi boldogan eljátssza az erős, támogató szakértő szerepét.

Azt is el kell fogadnunk, hogy a Bak férfi számára első a karrier. Az ambíciói az első helyen állnak, még akkor is, ha ennek érdekében el kell költöznie, fel kell adnia a személyes élete kényelmét, biztonságát, és elvárja, hogy a partnere hozzá igazodjon. Ez azt jelenti, hogy két választásunk van: vagy örömmel elfogadjuk a hagyományos férfi-női szerepeket a kapcsolatban, vagy ha függetlenebb típusok vagyunk, akkor megtanulunk lazább kapcsolatban élni Bak partnerünkkel. Ez általában szexuális kapcsolatot jelent, minden egyéb elkötelezettség nélkül, ő ugyanis nem köti olyan emberrel össze az életét, aki nem hajlandó elkötelezni magát mellette és a céljai mellett. Valószínű, hogy belemegy néhány futó kapcsolatba, mire megtalálja azt a nőt, aki zárkózott természete feltárásához képes megadni a szükséges érzelmi támogatást.

Nyilvánvaló, hogy egyes nők számára ő az ideális férfi, míg mások számára inkább rémálom. Ahogy az is, hogy egy Bak férfin nem lehet uralkodni – hacsak nem körmönfont érzelmi zsarolással, amit viszont általában még idejében észrevesz –, és nehéz fontosabbá válni a saját meggyőződéseinél és elkötelezettségénél. Az eredmény pedig egy olyan férfi, aki tökéletesen megtestesíti a férfiprincípium egyik legősibb, legtradicionálisabb formáját. Sok nő jobban szereti azokat az ambivalens férfiakat, akik toleránsabbak a női oldallal, nekik nem tanácsos Bak férfit választani, mert ők a legkisebb mértékben sem ambivalensek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top