Ezo

A Mérleg férfi

A Mérleg férfi legfeltûnõbb tulajdonságai, hogy jó ízlése van és meglehetõsen hiú. Törõdik azzal, hogyan néz ki, aminek eredményeképp vagy valóban jól öltözött, vonzó férfi válik belõle, aki szereti a minõséget és a luxust, vagy páváskodó, hiú lesz.





 A Mérleg jegyű férfi

 






Nagyra értékeli, ha mások is törődnek a külsejükkel, szívesen bókol, és nem jön zavarba, ha neki bókolnak. A legjobb ebben az, hogy vele nem csak a kapcsolat első két hetében érezhetjük azt, hogy megbecsülnek és értékelnek minket.
A Mérleg férfi körülötti szépségnek az a kevésbé kellemes oldala, hogy nem tud szabadulni a fizikai tökély keresésétől. Ő az a típus, aki csak gyönyörű nőknek tud udvarolni, és akinek gyakran csalódnia kell, mert azt hiszi, hogy ami „jónak”, „igaznak” és „szépnek” tűnik, az valóban az. Sok időbe telik – olykor egy egész életbe –, mire a Mérleg rájön, hogy a külső nem feltétlenül azt tükrözi, ami belül van. A szépségről alkotott elképzeléseit gyakran a kollektív értékrend diktálja, mivel sokat ad mások véleményére. Nem mindig könnyű meghatároznia a saját egyéni ízlését.

A Mérleg híres az extravaganciájáról, és erre maximálisan rászolgál. A szépségre költ, hamarabb vesz valami esztétikus dolgot, mint hasznosat. Viszont nemcsak magára, hanem a barátaira, szeretteire is sokat költ, általában nagyvonalú másokkal is. Nem egy balek, de ha nem akarják becsapni (ne felejtsük el, hogy az igazságosság rendkívül fontos számára), akkor adakozó típus, és nem sajnálja az élvezetekre, luxusra vagy szórakozásra költeni a pénzét.

A Mérleg férfi általában briliáns elmével rendelkezik, és barátságra, intellektuális társra is szüksége van. Számára fontos a házasság, gyakran egészen korán megnősül, és szintén gyakran előfordul, hogy nem csak egyszer köt házasságot, mivel az elsőt nem találja tökéletesnek.

A Mérleg férfi igazi romantikus alkat, tudja, hogy mit jelent egy csokor virág, a halk zene, egy meghitt vacsora kettesben vagy egy elegáns parti. A romantikátlan partnert viszont, akinek nincs ideje a fantáziájával törődni, nem viseli könnyen. Bármilyen régóta vagyunk együtt egy Mérleggel, ő maga is folyamatosan igényli az udvarlást. Sosem szabad biztosra menni, és valószínűleg ő sem teszi ezt velünk, hacsak nem tiportuk el a romantikus vágyait azzal, hogy kereken elutasítottuk, vagy túl hétköznapiak voltunk, vagy belegázoltunk az álmaiba. Ilyen esetben máshol fogja keresni a romantikát.

Hajlamos arra, hogy annyira visszavonuljon az elméleteihez, hogy szinte már nem értjük, hogy miről beszél. Képes nagyon elvont lenni, amitől partnere úgy érezheti, hogy teljesen magára maradt, ez azonban az összes levegő jegyű szülöttre érvényes, különösen akkor, ha érzelmi szinten fájdalom érte őket. A Mérleg partnerének ezt el kell fogadnia, mivel ez is része a természetének. Ilyen esetben nem szabad lerángatni a magaslatokból, inkább legyünk ésszerűek, és bízzunk abban, hogy előbb-utóbb a kapcsolódás iránti vágya lehozza őt az emberi kapcsolatok földi szintjére.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top