Ezo

A Nyilas férfi

Ezt a megfoghatatlan és elbûvölõ teremtményt leginkább vad gesztikulálása alapján lehet felismerni, vagy nagyon humoros történeteket mesél, de gyakran a kettõt együtt teszi. Ami azonban megkülönbözteti a Nyilast másoktól, az a drámai iróniához való érzéke.





 A Nyilas jegyű férfi

 






A Nyilas férfi gyakran utazásait és kóborlásait inkább mentális, mintsem fizikai síkon teszi. A Nyilas a zodiákus legnyilvánvalóbb entellektüelje, falja a könyveket, és mindenfajta tudást szivacsként szív magába. Viszont nem hajlamos akkurátusan végigelemezgetni az információkat és ötleteket, annál sokkal ösztönösebb, és sokkal inkább érdekli a tudásmorzsák összekapcsolása, mint a boncolgatásuk. Megközelítése spekulatív mind a filozófia, az irodalom, mind a művészetek vagy akár a tőzsde terén.

Számára a szellemi sík sokkal fontosabb, mint például hogy mi lesz vacsorára. Valójában sokszor el is felejt enni. A Nyilas férfira jellemző, különösen fiatalabb korban, hogy az anyáskodó és föld típusú nőkkel létesít kapcsolatot, akik ezt a szórakozottságot és megnyerő modort meglátják benne, és azonnal gondoskodni akarnak róla. Erre azonban semmi szüksége, sőt ha mindent elintéznek helyette, nem csupán rossz néven veszi, de soha nem is fog megtanulni saját magáról gondoskodni. A Nyilas sosem nő fel teljesen, és nem is kell neki. A Nyilasnak, bár vágyik a földre és a biztonságra, ezeket sokkal inkább saját magában kell megtalálnia. Minél kevesebb felelősséget vállalunk helyette és érte, annál kevésbé neheztelünk rá, ő annál kellemesebben érzi majd magát, és kedvezőbb jövő vár mindkettőnkre.

A Nyilas élethez való hozzáállásának egyik alapja, hogy kineveti. A Nyilas férfi mellé kell humor, különben képtelenség megérteni, min is nevet, különösen ha rajtunk nevet. A Nyilas kimondottan bosszantó tud lenni, és nem vonakodik ravaszul piszkálni azt, aki túl komolyan veszi magát vagy fontoskodik. Szerencsére ezt a nem túl elbűvölő tulajdonságát megfelelően ellensúlyozza azzal, hogy képes saját magán is nevetni.

A Nyilas férfi legnagyobb problémája a párkapcsolatokban, hogy át tudja hidalni a romantikus elképzelései és a hús-vér valóság közt tátongó szakadékot. Számos Nyilasnak a szakadék túl széles, hogy átugorja, és soha nem sikerül átjutnia a túloldalra. Az effajta Nyilas egyetlen menedéke saját fantáziavilága, amennyiben van rá anyagi fedezet.

A Nyilas férfiak gyakran szemtelen, megvető és ironikus hozzáállása mögött, amelyet a szerelem és elkötelezettség iránt tanúsítanak, gyakran egy ijedt kisgyereket találunk, aki attól fél, hogy romantikus elképzeléseit összetörik. Ne dőljünk be annak, amit látunk; a Nyilasnak aranyszíve van, csak könnyen megsérül. Végül megtanulja, hogy először az első célt kell elérnie. A bizalom és a barátság, amelyekből neki is bőségesen jutott, jelzik számára a követendő irányt. Sokat ad, és valóban megérdemli, hogy kapjon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top