nlc.hu
Ezo
Tízes archetípus

Tízes archetípus

A tizenkét arkangyali rendbõl te a tízes rendbe tartozol Daskalos tanítása szerint. Megismerheted a rendedhez tartozó szám archetipikus minõségeit, és áttekintést adunk a számarchetípushoz társított erényekrõl és negatív egoreakciókról is.





• Arkangyali rend: Domíniumok

• Jelkép: tetraktisz

• Szín: fehér

• Szellemi ideálok: tökéletesség, szellemi mesterfok, megvilágosodás, egységtudat, megtérés (egység a Lélekkel)



Daskalos szerint a Domíniumok és az ennél magasabb rendek olyan szinten működnek, hogy kevés közérthető dolgot lehet róluk elmondani. Az emberiség iránti szolgálatuk azonban mindenképpen érezhető, amikor például valamilyen titokzatos módon spirituális mesterszintre emelik azokat, akik az önirányítás és a személyiségegyesítés kívánt fokát már elérték. Ekkor az isteni bölcsesség, erő és szeretet eredményeit újabb, tökéletesebb szintézisbe rendezik. Mivel viszonylag kevesen vannak, akik már elérték azt a szintet, hogy a Domíniumokkal tudatosan együttműködhessenek, a Domíniumok türelmesen várnak arra, amikor majd megközelíthetik a fejlettebb egyéneket.

A Domíniumok a tízes számarchetípushoz közeli frekvencián rezegnek. Püthagorasz azt tanította, hogy a tízes szent szám, a tökéletesség kvintesszenciája. Ezt az állítását arra a tényre alapozta, hogy a tízes az 1+2+3+4 összege. Ezt az összeget tetraktisznak nevezte, és tíz pontból álló szimbolikus háromszöggel illusztrálta. A tízes mint a decimális rendszer alapja a fizikai tökéletesség archetipikus ideáljaként is értelmezhető.

Az archetipikus tökéletesség, még a véges emberi létsíkon is, legtöbbünk számára egyelőre messze van. Ugyanakkor hasznos, ha egónkkal vívott napi küzdelmeink során magunkban hordozzuk magasabb szellemi célunk képét, mert reménnyel és derűvel tölthet el bennünket a nagyszerűbb lehetőségek tudata. A tízes „megvilágosodás utáni” ideáljait ebben a szellemben mutatjuk be. Itt érdemes megemlíteni egy paradoxont, amit legtalálóbban Ramana Maharshi, az indiai bölcs értelmezett. Azt mondta, hogy a megvilágosodás útjában álló legnagyobb akadály az a tévhitünk, hogy nem vagyunk megvilágosodva. Ez az igazság belső isteni lényünk időtlen természetéből fakad. A szellemi út paradoxonja!

A Domíniumok rezgéséhez a fehér színt társítjuk, mint az összes szín tökéletes szintézisét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top