nlc.hu
Ezo
Januári holdnaptár

Januári holdnaptár

Ebben a hónapban az égitestek nagy része még a Bakban tartózkodik, de január 20-án átér a Vízöntõ jegyébe. Felszabadultabbnak érezzük magunkat, megszabadulunk a régi nyûgöktõl, és a ránk rakódott felesleges kilóktól is.






Növő Hold: január 1–2. között







Ebben az időszakban egyre több holdfelszínt világít meg a Nap. Ez a regeneráció időszaka – amit elkezdünk, azt változtatás nélkül, az eredeti terveket követve vihetjük véghez. Az eredmény tartósságában és sikerében pedig biztosak lehetünk. A növő Hold olyan, mint a belégzés, ilyenkor felszedjük és elraktározzuk az energiát, a betegségből, sérülésből sokkal gyorsabban felépülhetünk.


 


 


 


 


 


 


 


 
Január 1., 2.


Növő Hold az Ikrekben


Már az év elején kiderül, mázlista vagy. Olyan váratlan és elképesztő dolog történik, ami miatt az élet nyertesének érezheted magad. Ez a mostani találkozás nagy lehetőségeket tartogat. Fantasztikus ötlet pattan ki a fejedből, ami rengeteg embernek fog tetszeni, és téged sikeressé tesz. A szerelemben kreatív leszel. Az eredetiség annyira szexissé tesz, hogy talán még a legjobb barátnőd pasija is ajánlatot tesz, amit el kell utasítanod!










Telihold: január 3.

A Nap és a Hold egymással szemben áll, a Nap fénye megvilágítja a Holdat.
A Hold ereje teljében van.

A szőnyeg alá söpört, altatott ügyek ismét napvilágra kerülnek, a nagyfokú érzelmesség nyugtalansággal párosul. Telihold előtt egy-két nappal az emberek már feszültek, erőszakosabbak, megnő a balesetek, a közlekedési dugók száma, a kutyák jobban harapnak, és sokan álmatlanul forgolódnak. Telihold idején felszínre kerülnek a legrosszabb tulajdonságaink. Viszont testünk több kalóriát éget el.


 


 


 


 


 


 


 


Január 3.


Telihold a Rákban


A hangulatod a mai napon ingadozó, hol a mennyekben, hol a pokolban jársz, és nem is tudod megmondani, hogy mi ennek a valódi oka. Talán a kerekre hízott Hold, és azok a fényszögek, amelyeket más bolygókkal alkot. Legyen a reggelid azonos a Bond-lányéval, Eva Greenével: egy nagy pohár árpafűből készült ital, ami tele van ásványi anyagokkal és vitaminokkal.










Fogyó Hold: január 4–18. között

Telihold után következő szakasz, amikor a Hold árnyoldala válik nagyobbá. A fogyó Hold olyan, mint a kilégzés. A test frissebb, energikusabb, a víz és a salakanyagok leadása könnyebb. A fogyó Hold idején kezdett dolgokat könnyebben elvégezhetjük, de közben számtalan változással kell számolnunk, vagy önmagunk fogjuk terveinket menet közben átalakítani. Az eredmény tartósságában sem bízhatunk.

 


 


 


 


 


 
Január 4.


Fogyó Hold a Rákban

Jól tennéd, ha a mai napon nem traktálnád egyetlen rokonodat sem a szerelmi ügyeiddel, az érzelmi életeddel. Különösen nem az őseidet, akik sajnos most nem adnak neked jó tanácsot, ezért előfordulhat, hogy szakítás lesz a dolog vége. Viszont álláskeresésre vagy új munka elvállalására, kollégával egy kényes téma tisztázására ragyogó a nap.


Január 5., 6.


Fogyó Hold az Oroszlánban


Vagy elfogadod a felettesed utasításait, vagy fogod a cuccod, és odébbállsz. Ugyanis sehol nincs olyan, hogy a főnök alkalmazkodik a beosztottjához.

Mélyen kavargó erők irányítják most a szerelmi életedet, és képtelen leszel ellenállni a test csábításának. Olyan szexuális élményeket élhetsz át valakivel, amelyeket eddig még nem, ezért ragaszkodsz hozzá, és vállalsz érte számtalan kockázatot, amely miatt sokan őrültnek tartanak, de nem törődsz vele.


Január 7., 8., 9.


Fogyó Hold a Szűzben


Idegesebb vagy az átlagosnál, talán azért, mert valakinek a döntésére kell hagyatkoznod. Bízz benne, kövesd a tanácsát, mert a saját életedet teszed könnyebbé vele.


Ha orvosi vizsgálatra mész és műtéti beavatkozást ajánlanak, akkor érdemes lenne egy másik gyógyítót is felkeresni és az ő véleményét is kikérni. A munkában rendkívül sikeres leszel, még az is előfordulhat, hogy nyilvános dicséretben lesz részed. Ha külföldön akarsz állást vállalni, ez a legmegfelelőbb idő a tárgyalásra.


Január 10., 11.


Fogyó Hold a Mérlegben


Te lehetsz a leértékelések királynője, ha ezen a két napon veszed a nyakadba a várost. Több különleges darabot foghatsz ki negyedáron. Sőt, még az a csoda is megtörténhet, hogy a vásárláskor ajándékot kapsz. A környezetedben többen nyafognak most, és mindenféle problémával fordulnak hozzád, amire te tudod a megoldást.


Január 12., 13., 14.


Fogyó Hold a Skorpióban


A hónapok óta tartó hatalmi harcban a szerencse hirtelen a te oldaladra áll, és két vállra fektetheted ellenfeled. Szerencsésnek érezheted magad egy furcsa személy barátsága miatt, aki talán még a jövőbe is belelát.

Akaratos vagy, ha a szerelemről van szó, és ha elhatároztad, hogy megszerzed őt, akkor ez így is lesz. Semmi sem állhatja útját a vágyaidnak, és ezt az erőszakosságot most érdekes módon a választottad is izgatónak tartja, mert az a fajta, aki élvezi, ha elnyomják őt. Ez a szerelmi kapcsolat azonban, jó, ha tudod, nem lesz játék!


Január 15., 16.


Fogyó Hold a Nyilasban


Ha házasságban vagy régi kapcsolatban élsz, partnereddel tisztázhatjátok a korábbi sérelmeket. Barátnődet ne avasd be a magánéleted minden rejtelmébe, mert a titok, amit a tudomására hozol, adu ász lesz a kezében, és vissza fog élni vele.


Január 17., 18.


Fogyó Hold a Bakban


A munkahelyeden nyomulni kell, és olyanra is igent mondani, mosolyogni, amihez egyáltalán nem érzel kedvet, mert nem engedheted meg, hogy a konkurencia az élre törjön. A munkahelyeden ne mondj senkiről véleményt, még akkor sem, ha úgy tűnik, hogy végre visszavághatnál annak a személynek, aki korábban pimaszkodott veled.


Érdemes lenne tartásjavító tornán részt venni, vagy komolyan venni az úszást, ami sokat javíthatna a gerinced állapotán.










Újhold: január 19.

A Hold a Föld és a Nap között áll, és éjsötét hátoldalát fordítja felénk. Hatása kevésbé érezhető, de kiváló az újrakezdésre. A pszichológiai energiák feltöltődnek, és új esélyt kapunk a sorstól. A szervezet méregtelenítő készsége erőteljes, könnyebben megy a böjtölés, a rossz szokásoktól is egyszerűbb megszabadulni. Újhold idején szinte mindenkinek van valamilyen panasza, ilyenkor növekszik az áruházakban a reklamációk száma. Aki ezen a napon döntő elhatározásra jut és megteszi az első lépést, sikerrel járhat.


 


 


 


 


 


 


 


Január 19.


Újhold a Bakban


Jósággal és bizalommal közeledik valaki feléd, akin segíteni fogsz, és nem vársz érte hálát. Jó érzéssel tölt el, hogy adni tudtál. Teljesítőképességed most nincs csúcsformában, jobban járnál, ha semmilyen fizikai tevékenységet nem fejtenél ki, és nem vinnéd túlzásba a testmozgást sem.

Viszont ma ne csak akkor igyál vizet – természetesen buborékmenteset! –, amikor szomjas vagy, mert ezzel elkerülheted a fejfájás kialakulását, és a méreganyagok is gyorsabban távoznak a szervezetből.







Növő Hold: január 20–31. között







Ebben az időszakban egyre több holdfelszínt világít meg a Nap. Ez a regeneráció időszaka – amit elkezdünk, azt változtatás nélkül, az eredeti terveket követve vihetjük véghez. Az eredmény tartósságában és sikerében pedig biztosak lehetünk. A növő Hold olyan, mint a belégzés, ilyenkor felszedjük és elraktározzuk az energiát, a betegségből, sérülésből sokkal gyorsabban felépülhetünk.


 


 


 


 


 


 


 



Január 20., 21.


Növő Hold a Vízöntőben


Vedd fel a telefont, és minél előbb ess túl azon a beszélgetésen, amelyhez őszinteségre van szükség, és amely miatt talán kíméletlennek fognak tartani. Itt az ideje annak is, hogy közelebbi kapcsolatba kerülj a mitológiával, és legalább azt megtudd, hogyan kerültek a különböző állatövi jegyek az égboltra.


Január 22., 23.


Növő Hold a Halakban


Keress magadnak egy jó könyvelőt, aki tanácsokat adhatna neked adóügyekben. A párkapcsolatban ha nem lesz téma most a pénz, akkor békében és nyugalomban élhettek egymással.

A munkában nagy szerencséd van, több kollégád is kiáll melletted, amikor erre szükség van, és ez boldoggá tesz.


Január 24., 25.


Növő Hold a Kosban


Erős és oltalmazni képes férfiról ábrándozol, de szeretnéd azt is, ha figyelmes és odaadó lenne. Megkaphatod őt, vagy faraghatsz a régiből ilyet, de nem szabad ajtóstul rontani a házba, mert akkor azt hiszi, hogy irányítani akarod őt, vagy nem szereted eléggé. Legyél vele érdeklődő, kérd, hogy magyarázzon el akár olyan dolgokat is, amelyeket világosan értesz. Ami még fontosabb, ha valamit megcsinál vagy netán kitalál, akkor dicsérd őt, mert ezzel arra ösztönzöd, hogy máskor is megtegye önként ugyanezt.


Január 26., 27.


Növő Hold a Bikában


Próbáld meg kordában tartani az étvágyadat, és ne falj összevissza, mert nemcsak hízni fogsz, hanem még epeproblémáid is kialakulnak. Vehetnél egy frissítő masszázst, vagy legalább vedd a talpadat kézbe, és gyúrd át gondosan a lábujjaidat is.


Ha hódítani szeretnél, akkor a sminkben helyezd a hangsúlyt most a szemre, mert ezt veszik észre rajtad legelőször. A feketével történő erős kontúrozást azonban felejtsd el, mert ez öregít.


Január 28., 29.


Növő Hold az Ikrekben


Csinálj ma valami szokatlant, például készíts csokoládés babtortát. 20 dkg nagy szemű babot főzz puhára, és turmixold össze. 4 tojás sárgáját édesítőszerrel és vajjal keverd ki, majd kapard bele a vaníliarudak belsejét. A tojásfehérjét verd habbá. Egy citrom lereszelt héját, 3 evőkanál kakaóport keverj a babpüréhez és a tojáshabokhoz. Papírral bélelt sütőedényben, 180 fokon süsd meg. Amikor kihűlt, vágd ketté, töltsd meg mascarponekrémmel.


Január 30., 31.


Növő Hold a Rákban


Ha még nem tudsz meditálni, elérkezett az idő, hogy megtanulj. Ezzel ugyanis nagymértékben oldhatod a stresszt, sokat tehetsz a lelki egészségedért, és észre fogod venni az élet apró szépségeit, amelynek következtében tudatosan irányíthatod az életed.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top