Ezo

Izing Klára

A Nõk Lapjában publikálja írásait, asztrológusként ismerik sokan. Az újságíróból lett asztrológus, akit annyian szeretnének megismerni, boldogan várnak akár hónapokat elemzéseire, és aki most egybegyûjtötte élményeit.







Ragyogó szemekkel, sugárzó mosollyal
Az irodalmi igényességgel megírt könyv „Az asztrológus karmikus történetei” címet kapta.

Attól tartok, belém lát, és félek, hogy vajon mit talál. Szorongással várom, hogy megérkezzen. És akkor megjelenik. Magas, karcsú, lángoló hajú. Derűs. Ragyogó szemekkel, sugárzó mosollyal. Kíváncsi vagyok, vajon valódi-e mindez. Hogy mi is ez az egész. Klára ismeri a bolygók állását és az embereket is. Nem is kicsit. Nem lett keserű ettől a tudástól, de óvatos bizonyosan. Nem nyitja meg magát akárkinek. Úgy tart távolságot, hogy közben érzem, közel enged. Mesél férjéről és közös kutyájukról, egy sharpeiről. De van egy pont, ahonnan nincs hova tovább haladni, mert ő nem engedi. Nem akarja. Őriznie kell önmagát.


Rájöttem, mindennek oka van

– Sok a kétkedő, és ez természetes – mondja Klára. – Én magam is az voltam. Fiatal újságíróként kaptam a feladatot, hogy készítsek interjút egy asztrológussal – ez akkor még szinte teljesen ismeretlen terület volt. Arra gondoltam, mekkora butaság ez az egész, de elmegyek persze, megcsinálom. Elhatároztam, hogy leleplezem a csalást, ezért beiratkoztam az asztrológushoz, akivel az interjút készítettem. És aztán meglepődtem. Egy év után már el tudtam készíteni a saját horoszkópomat, és minden stimmelt. Rájöttem, hogy mindennek oka van, és hogy a csillagok sosem hazudnak.
Már tudom, hogy az én utamnak ez is része. Tizenöt éve tanulom, de tudom, hogy a folyamat életem végéig tart. A mesterem, Trentai Gábor nyolcvankét éves lesz most, és ő azt mondja, hogy még mindig tanulja az asztrológiát. Szerintem nem elég egy élet rá.

Vakok vagyunk, és a vágy annyira erősen működik bennünk, hogy nem tudunk lemondani semmiről


– Klári, mi pontosan a karma és a karmikus feladat?


– Hú, ez bonyolult. Talán a legegyszerűbben: sorsfeladat. Azt feltételezzük, hogy vannak előző életek. Mielőtt a következőbe kezdenénk, van egy időszak, amikor megválaszthatjuk, hogy milyen események részesei akarunk lenni. Mindent mi választunk, betegséget, szerelmet, mindent. A horoszkóp is egy karma, a leszületésed, hogy éppen most vagy és éppen itt, ez is.







Klára új könyve: Az asztrológus karmikus történetei
Vannak szituációk, amikor a karma ellen dolgozol, ilyenkor egyáltalán nem teljesíted azt, amire születtél. Például ha valakinek az a sorsfeladata, hogy betegeknek, szenvedőknek nyújtson vigaszt, de ő csak a karrierjével van elfoglalva, akkor a sors eleinte hagyja, hogy maga választhasson. Hogy mondjuk kisegítő nővér legyen vagy szociális munkásként dolgozzon szabadidejében, de ő nem teszi, mert jól keres és elégedett a munkájával. De a sors csapdát állít: azzal, hogy a másik út szebb, jobb, sikeres – ez a mézesmadzag. De mindenképp visszaterel, csak akkor ez már nem igazán az ő döntése, és nagyobb szenvedéssel jár. Mondjuk, valaki lebetegszik a családban, egy közeli rokon. És akkor már kénytelen lesz a sorsfeladatával foglalkozni. Az asztrológia segítségével megtudhatod, hogy mi a karmád, de hogyha egy kicsit jobban figyelsz az életedre, amúgy is megtudhatod, hogy mi az, ami nehezebben megy. Vakok vagyunk, és a vágy annyira erősen működik bennünk, hogy nem tudunk lemondani semmiről. De a sors nem hagyja magára az embert, mindig hoz új szituációkat.

Bár nem hiszek a horoszkópban, de elkészítené az enyémet?



Már értem, miért keresik olyan sokan. Meglátásai egyszerűbbé tehetik az utat. Azoknak, akik tényleg utazni akarnak, nem csak megérkezni. Épp ezért szelektál, csak ismerősnek készít elemzést, idegennek szinte soha, és sosem pénzért.

– Félsz, hogy eltorzítana, ha „megrendelésre” dolgoznál?


– Persze. És ráadásul nagyon sok a kókler. A horoszkópkészítés bonyolult művelet. Megkönnyíti ugyan az ember életét, hogy vannak asztrológiai számítógépes programok, hazamész, beütöd a programba az adatokat, és a rendszer felrajzolja a horoszkópot. De asztrológus nem működhet úgy, hogy ne tudja maga, mindenféle technikai segítség nélkül elkészíteni a horoszkópot. Azt szokták mondani az öregek, hogy muszáj az alapokat ismerni, mert mi lesz akkor, ha nem lesz áram, ha csak gyertya lesz, ha nem működik a laptop, és semmi másod nincs, csak a papír és a ceruza.


Azt mondja, nem mindig éri meg a fáradság, mert az emberek nem akarják meghallani a válaszokat. A leggyakoribb mondat ez: „Bár nem hiszek a horoszkópban, de elkészítené az enyémet?”


– Sokszor annyira felesleges és olyan reménytelen az egész – mondja. – Csak nagyon kevesen tudnak változni. Éveken keresztül ugyanazt mondod, de hiába. Én most jutottam el oda, hogy nem tudom már magam ismételni. Van egy kuncsaftom, akinek öt éve mondom, hogy szakmát kellene váltania, hogy a feladatát teljesítse. Öt éve minden afelé tereli, hogy változtasson. De ő nem lép. Ez nagyon megterhelő. Mindig a mesterem jut eszembe, aki azt mondja, hogy az asztrológia nem fogyasztható mindenki számára, ezek titkos tudományok voltak valaha, talán jobb lenne, ha ma is azok volnának.


Mindenki eldöntheti, hogy hisz-e a sorsszerűségben, hogy a világ egy meghatározott rend szerint halad. Vagy éppenséggel csak a rációban bízik. Egy biztos. Én hiszek Izing Klárában és elemzéseiben. Mert őszinte és igazi. Útkereső.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top