Ezo

Ellenpólusok

Miért van az, hogy egyes emberek már elsõ látásra ingerelnek bennünket? Mitõl van az, hogy bármit tesznek, az zavaró, idegesítõ? Miért érezzük úgy, hogy tudjuk, milyen, pedig nem is volt idõnk megismerni?












Székelyhidi Ágnes

Nők Lapja Cafe- tanácsadó


Személyiség- és sorselemző »


Cikkünk írója Székelyhidi Ágnes, a Nők Lapja Cafe tanácsadója. Számos számmisztikával foglalkozó könyv szerzője.

A Nők Lapja Cafén megjelent írásai:

Testvérszámok »
Hogyan lehet elcsábítani és megtartani »
Közös névvibrálás »

Valójában azok az emberek zavarnak minket, akik valamiben „hasonlítanak” ránk. Ezt hallva a legtöbben hevesen tiltakoznak, csóválják a fejüket. Igaz? Azért nehéz ezt elfogadni, mert olyan tulajdonságainkat látjuk meg bennük, amelyeket minden erőnkkel elnyomunk, tudatosan elfojtunk. Ők a mi „árnyékszemélyiségeink”. Ezt a fogalmat Carl Gustav Jungnak köszönhetjük.
„Jung az »árnyék« fogalmát leírva és meghatározva alkalmilag abból az általános emberi tapasztalatból indul ki, hogy nemcsak jó és világos oldalaink vannak, hanem árnyoldalaink is. Ezek nem holmi apró gyöngeségek. Az árnyékhoz tartoznak a személy összes elfojtott és vétkes részei, amelyek eddig tudattalanul uralkodtak s a tudatba integrálásra vártak. Ez fontos lépés az önismeret felé.”
(C. G. Jung Alapfogalmainak lexikona)






Az árnyéktudatosítás fontos feladat, sőt mindenkinek dolga is. Ez azt jelenti, hogy el kell fogadnunk, valóban létezik a személyiségünknek egy sötét oldala, amit a helyes neveltetésnek köszönhetően képesek vagyunk megfelelő keretek között tartani. Így nem lesz belőlünk bűnöző, csaló, prostituált stb. Mindennek a tudatosítása elengedhetetlen része az önismeretnek. Hisz kőbe vésett igazság, hogy az önismeret hiánya időzített bomba! Mindaz, amit nem ismerünk önmagunkról, irányíthatatlanná válhat, és adott esetben ellenünk fordulhat. Egyfajta „öngól”!
Nehéz feladat annak felismerése, hogy mindaz, ami alacsonyabb rendű, elítélendő, az is hozzánk tartozik. Pedig ettől találhatja meg bárki saját egész-énemet, egész-ségemet.

Az ellenpólus és a számmisztika

A számmisztika könnyen kezelhető, egyszerű módszerrel segít mindenkinek az „árnyéka” megtalálásában. Ezt nevezzük ellenpólusnak. Ezek olyan számpárok, amelyek képviselői jellemüket, adottságaikat és vérmérsékletüket illetően a legtávolabb állnak egymástól. Az életfelfogásuk, az alapértékrendjük, az életről alkotott felfogásuk gyökeresen eltér. Vagyis a legtöbb témában ellentmondanak egymásnak. Ez az eltérés kimondatlanul is jelen van a találkozásukkor. Már az első szó elhangzása előtt érzik, hogy bosszantják, idegesítik egymást. Egy gesztusból, egy pillantásból képesek felmérni, hogy ez a kellemetlenség kölcsönös-e.
Az is lehet, hogy olyan erős ez a frusztráció, hogy erős vonzalomként jelenik meg kettejük között.


Az ellenpólus kiszámítása

A számmisztikában többféle számítást is használunk. A legegyszerűbb és legjobb jellemzést a születésnap adja. Ehhez a születési dátumból csupán a napot kell figyelembe vennünk. Amennyiben ez két számjegyű szám, összeadjuk a számjegyeket mindaddig, míg egy számjegyet nem kapunk. Így kapunk 9 típust. (A testvérszámoknál a mesterszámokat nem vesszük figyelembe!)


Eszerint a 9 típus a következőképpen alakul ki:
• Mindenki 1-es, aki 1-jén, 10-én, 19-én vagy 28-án született.
• Mindenki 2-es, aki 2-án, 11-én, 20-án vagy 29-én született.
• Mindenki 3-as, aki 3-án, 12-én, 21-én vagy 30-án született.
• Mindenki 4-es, aki 4-én, 13-án, 22-én vagy 31-én született.
• Mindenki 5-ös, aki 5-én, 14-én vagy 23-án született.
• Mindenki 6-os, aki 6-án, 15-én vagy 24-én született.
• Mindenki 7-es, aki 7-én, 16-án vagy 25-én született.
• Mindenki 8-as, aki 8-án, 17-én vagy 26-án született.
• Mindenki 9-es, aki 9-én, 18-án vagy 27-én született.


Kattints a típusodra, és olvasd el, ki az ellenpólusod!
















 




 




 




 




 




 




 




 




 





 


 


 


 


 


 


 



A gyógyászatban két, jól elkülöníthető megközelítés létezik:
1. Homeopátia: azonost azonossal gyógyítani.
2. Allopátia: ellentétessel gyógyítás.

Ugyanígy működnek a kapcsolataink is. Vagyis lehet, hogy valaki szimpatikus, és ezért vonzódunk hozzá. De az is lehet, hogy valaki teljesen más, mint mi vagyunk, és ezért érzünk ellenállhatatlan vonzalmat iránta. Hisz a mondás is úgy tartja: „Az ellentétek vonzzák egymást.” Ekkor az ellenpólus számokból „mágnesszámok” lesznek! Érdemes megkeresnünk az ellenpárunkat, mert valószínűleg tőle többet tanulhatunk, mint a hasonszőrűektől. Főleg önmagunkról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top