Ezo

Ellenpólusok: 2-es típus

Mindenki 2-es, aki 2-án, 11-én, 20-án vagy 29-én született.





A 2-es ellenpólusa: az 1-es szám, mert amennyire bizonytalan és döntésképtelen a 2-es, éppannyira határozott és önálló gondolkodású az 1-es. (Mindenki 1-es, aki 1-jén, 10-én, 19-én vagy 28-án született.)


A 2-es fél az erős, erőszakos, „lehengerlő” emberektől, ezért ezeknek a társaságát kerüli. A 2-es számára mindennél fontosabb a család és a gyerekek. El sem tudja képzelni az életét ezek nélkül. Így elítéli az olyan embereket, akik bármit (karriert, anyagi vagy politikai hatalmat) a család elé helyeznek. Az egzisztenciális dicsőség, a politikai hatalom és az anyagi sikerek hidegen hagyják. Így ki nem állhatja azokat, akiknek mindez fontos szerepet játszik az életében. Számára sokkal fontosabb az érzelmi gazdagság, ezért nem érti meg, ha valakinek nem ez a véleménye.






„Ki nem állhatja” a hideg, racionális, érzéketlen embereket. Lehet, hogy tiszteli a tudásukat, de nem képes társként tekinteni rájuk. Számára az intelligencia nemcsak észbeli képesség, hanem sokkal inkább érzelmi téma. A 2-es ugyanis az érzéseket az ész elé helyezi, s azt vallja: „Ha választanod kell, hogy az eszedre vagy a szívedre hallgass-e, akkor hallgass a szívedre!”

A 2-es nem szeret semmit egyedül csinálni, ezért folyamatosan igényli a partnere társaságát. Ezért utálja, ha a párja gyakran magára hagyja. Egyedül még jobban elbizonytalanodik, kétségek kezdik gyötörni, és hosszú távon bele is betegedhet ebbe a helyzetbe. Abban az esetben, ha nem kap elég figyelmet a partnerétől, ha nem tudja elérni célját „egyenes úton”, direkt módon, akkor hajlamos mártírszerepet felvenni. Ráadásul a 2-esnek pont azokat a tulajdonságokat kell elsajátítania, amelyek az 1-es erősségei: határozottság, bátorság, önállóság, magabiztosság, büszkeség, erős akarat, elszántság, céltudatosság.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top