Ezo

Ellenpólusok: 3-as típus

Mindenki 3-as, aki 3-án, 12-én, 21-én vagy 30-án született.





A 3-as ellenpólusa: a 7-es szám, mert amennyire szótlan, magának való a 7-es, annyira beszédes és társasági a 3-as. (Mindenki 7-es, aki 7-én, 16-án vagy 25-én született.)


A 3-as nem szereti a szűkszavú, mogorva, hideg-rideg, távolságtartó embereket, akiknek nincs humoruk. Vagy azt hiszik, hogy van, és nem veszik észre, a vicceiken senki sem nevet rajtuk kívül. Nem szereti a régimódi, régi vágású, túlszabályozott, szigorú etikai, morális, erkölcsi korlátokkal rendelkezőket, akik tele vannak előítéletekkel. Akik maguk is rabjai lettek valamilyen rég elavult értékrendnek, csak nem képesek észrevenni ezt. Az ilyen emberek ingerlik a 3-ast. Lehet, hogy megpróbál udvarias lenni velük, de igyekszik minél távolabb kerülni tőlük. Sajnos ez a mentalitás nem kor kérdése. Fiatalok is tudnak nagyon merev, öreges módon viselkedni.






A 3-as számára a fiatalosság alapfeltétel, mind fizikailag, mind szellemileg, és érzelmileg is. Ez utóbbi a vidámság, játékosság formájában tud megnyilvánulni. Ezért nem kedveli a földhözragadt, öreges habitust, azokat, akik nagyon mereven, egyfajta arisztokrata stílusban élik az életet. Ezek az emberek egyébként sem értékelik a 3-as vidám, optimista stílusát. Sőt lehet, hogy el is ítélik a 3-as könnyedségét, népszerűségét. Pedig számára az élet egy társas játék, amit lehet komolyan venni, de nem érdemes. Ez az életfilozófia adott esetben összeegyeztethetetlen a 7-es felfogásával. Ezért irritálják egymást, s így nehezen jönnek ki egymással.

Pedig a 3-asnak épp azokat a tulajdonságokat kell elsajátítania, amelyek a 7-es erősségei: koncentráció, tapasztalatszerzés, alaposság, komolyság, kötelességtudat, önfegyelem, visszafogottság, elköteleződés.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top