Ezo

Ellenpólusok: 4-es típus

Mindenki 4-es, aki 4-én, 13-án, 22-én vagy 31-én született.





A 4-es ellenpólusa: az 5-ös szám, mivel amennyire rugalmas és spontán az 5-ös, annyira merev és kiszámított a 4-es. (Mindenki 5-ös, aki 5-én, 14-én vagy 23-án született.)


A 4-es nem kedveli az extravaganciát, a túlzásokat, a pénzpocsékolást. Azt sem szereti, ha adott esetben a párja túl sok pénzt költ őrá. Mivel ő maga spórolós, nem tudja élvezni a pénz költését. Csak akkor, ha annak értelme és haszna van, például ingatlan vagy valami tartós fogyasztási cikk. A 4–es jól tud alkudni. Ezért sem szereti, ha valaki előkészítés nélkül, meggondolatlanul belevág valaminek a megvételébe. A 4-es utálja, ha egy ember csak beszél, de nem tesz semmit. Szabályosan elítéli a felelőtlenséget mind szavakban, mind tettekben. S mivel nagyon szigorú, ezért ezekből cseppet sem enged.






Nem szereti a feltűnő, hangos, kihívó viselkedésű embereket, akik mindenáron fel akarják hívni magukra mások figyelmét. S akik egyszerre több partnerrel veszik körül magukat, mint a baromfiudvarban a kakas, aki a szemétdombon lehet „király”, de a 4-esnél nem.

Ki nem állhatja a rendszertelen életvitelt, amiben nincs se következetesség, se tervszerűség. Az ösztönök irányítását nem tudja elfogadni, sőt alantasnak, állatiasnak tartja.


Nem szeret és nem tud a 4-es kockáztatni. Így nem szereti azokat, akik túl nagy kockázatot vállalnak az élet bármelyik területén, bármilyen szempontból.
Pedig a 4-esnek épp azokat a tulajdonságokat kell elsajátítania, amelyek az 5-ös erősségei: rugalmasság, spontaneitás, lazaság, lelkesedés, barátságosság, jóindulat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top