Ezo

Ellenpólusok: 5-ös típus

Mindenki 5-ös, aki 5-én, 14-én vagy 23-án született.





Az 5-ös ellenpólusa: a 4-es, mert amennyire nyugodt és tervszerű a 4-es, annyira türelmetlen és spontán az 5-ös. (Mindenki 4-es, aki 4-én, 13-án, 22-én vagy 31-én született.)


Az 5-ös nem szereti a lassú, kényelmes, régimódi, konzervatív embereket. Ki nem állhatja a merev, erkölcsi és etikai szabályok szerinti kimért viselkedést és beszédmodort. Nem kedveli az érzelemmentes, túl racionális, túl intellektuális embereket, akiknek a modora rendkívül távolságtartó, a hangjuk pedig tele van felsőbbrendűséggel.


Ki nem állhatja azokat, akik tele vannak előítéletekkel, még akkor sem, ha ezek az előítéletek nem az 5-öst minősítik le. Utálja az igazságtalanságot, a kirekesztést és a rasszizmust. Így nem áll szóba olyanokkal, akikre ez jellemző.
Utálja, ha a párja állandóan beszámoltatja, ellenőrzi és korlátozza őt a szabadságában. Az ilyen kapcsolatból gyorsan odébbáll.






Mivel számára a hűség egy „lazán” értelmezett fogalom, előfordulhat, hogy csak azért nem vallja be, hogy „elkalandozott”, mert nem akarja ingerelni a másikat. Természetesen idővel lebukik, de ritkán szokott emiatt lelkiismeret-furdalása lenni. Ez abból ered, hogy ő jogosnak tartja ezt, amennyiben túl „rövid pórázra van fogva”. Így demonstrálja, hogy őt nem lehet korlátozni.

Az 5-ös ki nem állhatja a szűkmarkú, spórolós, „sóher” embereket. Érti, ha valamiért spórolni kell, de nem ért egyet. Főleg ne rajta spóroljon a másik, mert az 5-ös különleges kincs, akit meg kell becsülni, és sokat kell rá költeni.
Az 5-ösnek pont azokat a tulajdonságokat kell elsajátítania, amelyek a 4-es erősségei: megbízhatóság, elköteleződés, mértékletesség, tervszerűség, rendszeresség, precizitás, hatékonyság, hűség, következetesség.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top