Ezo

Ellenpólusok: 7-es típus

Mindenki 7-es, aki 7-én, 16-án vagy 25-én született.





A 7-es ellenpólusa: a 3-as szám, mert amennyire közlékeny és közvetlen a 3-as, éppannyira zárkózott és távolságtartó a 7-es. (Mindenki 3-as, aki 3-án, 12-én, 21-én vagy 30-án született.)


A 7-es számára a legvisszataszítóbb a sok és tartalmatlan beszéd, a pletyka, az indiszkréció. A pletykálkodást utálja a legjobban. Ki nem állhatja, ha valaki folyamatosan beszél, főleg ha butaságokat beszél. Különösen akkor, hogyha ez másokról szól, nincsen hírértéke, nincsen mögötte valóság, csak nagyon sok feltételezés. A 7-es ki nem állhatja a buta embereket, akik adott esetben olyan buták, hogy nem is tudnak róla, hogy amiről beszélnek, mennyire tartalmatlan, mennyire értelmetlen.


A 7-es ki nem állhatja a hűtlenséget, az önfegyelem hiányát és a túl hangos, harsány érzelemkinyilvánítást. Nem szereti a „link”, megbízhatatlan, hűtlen típust. A 7-es ki nem állhatja a látványos udvarlást, a kivagyiságot, a beképzeltséget, az önhittséget és a gőgöt.


A lemondást, a kitartást sokra tartja, mert szerinte enélkül nem lehet sikert elérni az életben. Ő nem várja a „sült galambot”. Az olyanokat viszont ki nem állhatja, akiknek az egész élete egyfajta csodavárással telik. Nem tudja elviselni azokat, akik nem erőltetik meg magukat semmiért, akik nem képesek küzdeni, mert kímélik magukat.






Mivel a 7-es bizalmatlan és távolságtartó, nehezen bízik meg bárkiben. Ezért őt nem lehet se sürgetni, se ráerőltetni bármit is. Így ki nem állhatja azokat, akik bizalmaskodóak, akik faggatóznak, kutakodnak, és mindenáron a 7-es bizalmába akarnak férkőzni.

A 7-esnek pont azokat a tulajdonságokat kell elsajátítania, amelyek a 3-as erősségei: könnyedség, vidámság, népszerűség, nyitottság, hajlékonyság, rugalmasság, optimizmus, közvetlenség, játékosság, bizalom.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top