nlc.hu
Ezo
Ellenpólusok: 9-es típus

Ellenpólusok: 9-es típus

Mindenki 9-es, aki 9-én, 18-án vagy 27-én született.





A 9-es ellenpólusa: a 4-es szám, mert amilyen gyakorlatias és realista a 4-es, éppannyira elméleti és idealista a 9-es. (Mindenki 4-es, aki 4-én, 13-án, 22-én vagy 31-én született.)


Mivel a 9-es előítéletektől mentes, kevés olyan tulajdonság van, amit ki nem állhat. Ő egy igazán jó ember, a szónak abban az eredeti értelmében. Igyekszik mindenkit megszeretni, segíteni. Ha mást nem tud, akkor elfogadja olyannak, amilyen. Sokkal jobb lenne a világ, ha követnénk a példáját!


A 9-es jó szándékú, jóindulatú, ezért nem szereti, ha valaki kemény, túl szigorú. Különösen, ha azokkal, akik nem tudják megvédeni magukat.
A 9-es nem ítélkezik, ezért ki nem állhatja, ha egy ember – „magas lóról” – tévedhetetlennek hiszi magát, és elítél vagy megítél bárkit bármiért. A 9-es mindenkit képes megérteni, ezért ő biztosan talál felmentő okot. Az a társ, aki nem ilyen, az nem érdemli meg a 9-es figyelmét.


A 9-est a közömbösség, az érdektelenség és a közöny bántja a legjobban. Ha nem származik valamiből haszna valakinek, attól még segíthet. A jutalom maga a tudat, hogy segített. A 9-es ezt a példát mutatja.






Igaz, hogy a 9-es nem képes gyakorlatiasan gondolkodni, de azért nem élhetetlen. Jobban kellene az előjelekre figyelnie, a részletekre több gondot fordítania, de ő erre szinte képtelen. Hiszen ő a teljesség száma. Így a részletek untatják, fárasztják, frusztrálják.

A 9-esnek pont azokat a tulajdonságokat kell elsajátítania, amelyek a 4-es erősségei: józanság, praktikus megközelítés, tervszerűség, hatékonyság, következetesség, analitikusság, részletekre való odafigyelés, racionalitás, alaposság.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top