Ezo

Össznévszámod és karriered

Össznévszámod megmutatja, hogy milyen elõnyös tulajdonságokkal rendelkezel, milyen munkakörökre vagy a legalkalmasabb. Kiderül az is, mire figyelj, ha valóban sikeresen szeretnél élni.












A cikk írója Székelyhidi Ágnes, a Nők Lapja Cafe tanácsadója. Számos számmisztikával foglalkozó könyv szerzője.

Ágit itt kérdezheted »

Néhány az NLCafén megjelent írásai közül:
Hogyan lehet elcsábítani és megtartani? »
Közös névvibrálás »
Testvérszámok »
Ellenpólusok »
Hogyan tedd izgalmassá kapcsolatodat? »


A számmisztika rendkívül egyszerű, közérthető módszer. A legbonyolultabb számítás, amire szükséged van, az egyjegyű számok összeadása. Ahhoz, hogy megtudd, mely területeken lehetsz sikeres, milyen tulajdonságok erősíthetnek vagy gyengíthetnek, hogyan lát a külvilág, nem kell mást tenned, mint a nevedben szereplő számokat összeadnod egészen addig, míg az eredmény egy számjegyű nem lesz.


Hogyan számold ki az össznévszámodat?


A számoláshoz a pitagoraszi táblázatot használjuk. Segítségével minden betűhöz egy számot rendelünk, amit összeadva kapjuk az össznévszámot.


Ha szerepel ékezetes betű a nevedben, azt egyszerűen ékezet nélküliként vedd figyelembe.

Nézzünk két példát:

Kiss Ági = 2 + 9 + 1 + 1 + 1 + 7 + 9 = 30 = 3 + 0 = 3
Az össznévszám = 3, azaz az hármas szám alatt található össznévszámelemzés tartozik ehhez a névhez.

Folyondár József = 6 + 6 + 3 + 7 + 6 + 5 + 4 + 1 + 9 + 1 + 6 + 8 + 1 + 5 + 6 = 74 = 7 + 4 = 11 = 1 + 1 = 2
Az össznévszám = 2, azaz a kettes szám alatt található össznévszámelemzés tartozik ehhez a névhez.













































 1


 2








9 


 A










 J










 S


T


U






 

 


 


 Az össznévszámok eredményeinek jelentése 






Az 1-es szám számára legmegfelelőbb munkaterületek


Minden olyan munkakör, amely lehetőséget nyújt az önálló kezdeményezésre, az öntevékenységre, az egyéni elgondolások kidolgozására és megvalósítására. Például az irodalom, a képzőművészet és egyéb intellektuális szabad foglalkozás alkalmat nyújt az ilyen típusú önálló alkotómunkára. Minden olyan munkaterület neki való, ahol vállalhatja a felelősséget és használhatja veleszületett szervezői tehetségét. Sokféle szakma, illetve foglalkozási ág sorolható ide a piackutatástól a tudományos felfedezőmunkáig. Fontos, hogy semmi se korlátozza abban, hogy új utakon járjon, új módszereket keressen vagy új irányzat megteremtője legyen.


A vezetői pozíció azért kedvező a számára, mert tiszteletet és elismerést kaphat, de biztosítva van a befolyása és függetlensége is. Ez utóbbi rendkívül fontos számára. Éppen ezért ha nem áll módjában vezetői beosztást betölteni, akkor függetlenednie kell, vagyis önálló vállalkozást kell létrehoznia, ahol lehet, hogy egyedül fog dolgozni. Így ő lesz a főnök és a beosztott is. Ez olykor nem könnyű, ezért ismét hangsúlyozom, hogy ehhez is bátorság kell. Aki nem vezető és nem is önálló, az se keseredjen el, mert van megoldás. Ha az itt leírtakat elég fontosnak tartja és meg akarja valósítani, akkor el kell kezdenie az egyéni véleményét, ötleteit kimondani, képviselni. Egy idő múlva meg fog lepődni, hogy milyen sok pozitív és elismerő visszajelzés fog érkezni. Hamarosan ki fogják kérni a véleményét, tisztelni és becsülni fogják. Alkalmasak lehetnek számára még a reprezentációs területek, ahol ötletességre van szükség, így „kiélheti” kreativitását.






A 2-es szám számára legmegfelelőbb munkaterületek


Alkalmas mindenféle olyan munkavégzésre, amely mások kiszolgálásából áll, ahol mások fizikai vagy szellemi szükségleteiről kell gondoskodni, idetartozik például az ételek és italok elkészítése, felszolgálása. Szóba jöhet még minden segítő vagy anyai jellegű foglalkozás, továbbá olyanok, amelyek teret engednek a kibontakozásnak. Általában a gondozói foglalkozások, szociális segítő foglalkozások, önállótlan, családias atmoszférájú foglalkozások. Fontos számára a bensőséges kapcsolatrendszer a munkában is.


A kultúrával és a művészettörténettel kapcsolatos munkaterületek is megfelelőek: a néprajz, a történelem, a művészeti nevelés. Tisztviselőként is tud segítséget nyújtani az ügyfeleknek, tehát egy hivatal is megfelelő hely lehet számára a munkavégzésre. Tudományos területen is sok olyan szakterület van, ahol a társtudományokat kell segíteni, azok szellemi szükségleteit kell kielégíteni. Ilyen például a statisztika, a könyvelés vagy a könyvtár. De nemcsak emberek szükségleteit kell kielégíteni, hanem állatokét vagy gépekét, vagy épületekét is.


A 3-as szám számára legmegfelelőbb munkaterületek


Minden olyan foglalkozás neki való, amely nincs munkahelyhez kötve. Olyan foglalkozások, melyek meglepetést okoznak, amelyek mobilitást, éles intellektust és jó beszédkészséget követelnek meg.


Minden olyan foglalkozás megfelelő lehet számára, ahol a közönséggel való rendszeres kapcsolatra van szükség, főleg szórakoztatás vagy nevelés céljából. Közönségen mind a hallgató-, mind az olvasó- vagy nézőközönséget értem, így az irodalmon kívül idesorolhatók a szóló- és előadó-művészetek is. A népnevelés és eszmeterjesztés területei is idetartoznak, függetlenül attól, hogy milyen korú vagy milyen létszámú a „közönség”.








A 4-es szám számára legmegfelelőbb munkaterületek


Minden olyan foglalkozás, amelyben szükség van a rendszerezésre. Amelyek gyakorlati tervezést igényelnek, és lehetőséget adnak a rendteremtésre.
Minden olyan terület szóba jöhet, amely a föld termékeivel kapcsolatban áll (mezőgazdaság, bányászat).


Az is megfelelő, ahol kifinomult kritikájára, lényeglátására van szükség.
Műszaki és technológiai területek, ahol precizitását, részletek iránti figyelmességét használhatja. Akár fizikai, akár szellemi munkát végez, biztosan nagyobb fajsúlyú feladatokra számíthat, amelyek megoldásához rendelkezésre állnak mind a fizikai, mind az intellektuális adottságok.







Az 5-ös szám számára legmegfelelőbb munkaterületek


Minden olyan foglalkozás, amely optimizmust, lelkesedést és idealizmust igényel. Olyan foglalkozások, amelyek térbeli változással, utazással, bizonyos mértékű kalanddal járnak. A közönséggel kapcsolatos foglalkozások is kedvezőek az 5-ös számára. Minden olyan foglalkozás szóba jöhet, amely nem konvencionális, hanem szokatlan és jövőorientált. Az is jó, amelyik csoportmunkát követel meg, de bizonyos mértékig szabadságot és függetlenséget is biztosít. Bármely idealisztikus célú foglalkozás megfelel számára.


Az eszmeterjesztésnek mindenképpen a feladatai között kell lennie, különösen amit szóban lehet terjeszteni. Képességeit a meggyőzés szolgálatába kell állítania, akár beszéd, akár írás útján.






A 6-os szám számára legmegfelelőbb munkaterületek


Olyan foglalkozások tartoznak ide, melyeknél a tevékenység a szépség, a harmónia és a boldogság megteremtését célozza: például a zeneművészetben, a filmgyártásban, a színházkultúrában, az iparművészetben.


A 6-osban mélyen gyökerezik a szívélyes együttműködés és a békés megoldások megtalálása. Tehát azon területek is megfelelőek számára, ahol ezeket tudja hasznosítani. Olyan foglalkozások is szóba jöhetnek, amelyhez pártatlan ítélethozatal kell, olyan foglalkozások, ahol szükség van a fair viselkedésre, amelyek kapcsolatokat, cseréket, diplomatikus ügyességet igényelnek, vagy amelyeknek művészi vagy ízlésbeli kritériumai vannak. A testápolással, kozmetikával és a csinos öltözködéssel kapcsolatos munkakörök szintén idetartoznak. Ilyenek például a textillel, a divattal, a divatáru-kereskedelemmel kapcsolatban álló területek.






A 7-es szám számára legmegfelelőbb munkaterületek


A józan észt, higgadtságot, komolyságot és sok kitartást követelő foglalkozások valók leginkább neki. Továbbá a nyilvánosság előtt felelős pozíciók: politikus, állami alkalmazott, vezető minden területen. Olyan területek, ahol mindig szükséges a maradandó értékekhez való érzék: a banki és ingatlanterületeken, a biztosításban vagy a vagyonkezelésben. Ahol tiszta struktúrákat kell teremteni, és ahol kemény anyaggal (például) kővel kell dolgozni, az építőipartól kezdve a szobrászatig.


Felemelkedést és elismerést kínáló foglalkozások is jók a számára. Olyan foglalkozások, amelyek tisztán felismerhető törvényszerűségeknek vannak alávetve, és rendezést követelnek meg, továbbá tapasztalatot és érettséget igénylő foglalkozások. Bizalmi pozíciók, olyan foglalkozások, amelyek a privát élet alárendelését követelik meg a nagyobb teljesítmény és kötelességteljesítés érdekében.






A 8-as szám számára legmegfelelőbb munkaterületek


Tűzzel kapcsolatos kézműves foglalkozások tartoznak ide: például fémfeldolgozás, vas- és acélgyártás, valamint a kockázatos foglalkozások, mint a pilóta, autóversenyző. A veszélyes foglalkozások is idesorolhatók, mint például a lőfegyverekkel vagy robbanószerekkel, veszélyes anyagokkal és mérgekkel való foglalkozás. Továbbá minden gyógyítás és terápia. Minden olyan foglalkozás is szóba jöhet, amely nagy feladatot és kihívást jelent a 8-as számára.


Megfelel számára minden olyan munkakör, ahol veleszületett szervezőkészségét és anyagi-pénzügyi műveletekhez való érzékét hasznosítani tudja. Idetartoznak a pénzgazdálkodási, tőzsdei területek, továbbá a hivatalos államhatalom, a karhatalom, a politika és az ítélet-végrehajtás. Természetesen ezek nem mindig népszerű foglalkozások, de egy igazi 8-ast ez kevéssé zavarja.






A 9-es szám számára legmegfelelőbb munkaterületek


Elsősorban olyan foglalkozások tartoznak ide, amelyek lehetővé teszik az emberekkel való kapcsolatot, amelyek sokoldalúak és változatosak. Továbbá olyan foglalkozások, amelyekben a hangsúly inkább a kreatív-művészi alkotáson van, mint a gazdasági-racionális tevékenységen. Minden olyan intellektuális tevékenység idesorolható, ami a tudás gyarapítását célozza meg bármilyen tekintetben. Azok a foglalkozások is idetartoznak, amelyek az emberek egymás közti szellemi érintkezését és kölcsönös megértését akarják elősegíteni.
Nemzetközi, globális tevékenységben kell részt venni, úgy, hogy a helyi érdekeket is megfelelően tudja képviselni.
A fizikai munkakörök közül azok tartoznak ide, melyek az emberek egymás közti fizikai érintkezését segítik elő. Ilyen a hajózás, a szállítmányozás vagy a hírszolgálat. Továbbá az együttérzést, a segítőkészséget igénylő foglalkozások, mint a lelki segítő vagy kreatív feladatok.








Cikkünk Székelyhidi Ágnes: Számmisztika című könyvéből közöl részletet.





Csupán nevünkre és születési dátumunkra van szükség ahhoz, hogy a számmisztika részletes jellemtérképet adhasson, és várható sorsunkról, valamint e világban betöltött szerepünkről, missziónkról beszélhessen. Ez a könyv arra vállalkozik, hogy bevezesse az olvasót a számmisztika rejtelmeibe.

Ár: 1600,– Ft
Kiadó: Bioenergetic Kiadó
A könyvről részletesen itt olvashatsz »


Ha érdeklődsz a téma iránt, ajánljuk figyelmedbe Székelyhidi Ágnes további két könyvét:
Számmisztika II. »
Számmisztika III. »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top