Ezo

Álmodj és fogyj!

Sokakra mondjuk, hogy „álomvilágban élnek”, és egyszerûen legyintünk rájuk. Könnyû kijelenteni ismerõseinkrõl, barátainkról, kollégáinkról, hogy nem „itt”, nem „köztünk”, nem a „földön” járnak.

Csak azért nem ítélhetünk el senkit, mert máshogy él vagy gondolkodik, mint mi. Ám érdemes lenne ezt az „álomvilág” témát megvizsgálnunk. 


Alszunk és álmodunk

A kutatásokból annyit biztosan tudunk, hogy az álmodás egy természetes folyamat, mely minden egészséges embernél alvás közben létrejön. Egy nyolcórás alvásnál ötször-hétszer álmodik az ember. Kísérletekből tudják, hogy az agy ilyenkor „alfa”-hullámokat termel. Az a személy, akit ilyenkor felébresztenek, minden esetben emlékszik az álmára. Ez arra enged következtetni, hogy mindenki álmodik, csak nem mindenki emlékszik vissza az álmaira. Vannak, akik tudatosan tudják befolyásolni az álmaikat. Az elalvás előtti pillanatokban erősen koncentrálnak valakire, s álmukban azzal a személlyel kerülnek ilyen-olyan kapcsolatba.






Még több, az álommal foglalkozó írásunk:
• Miről árulkodnak erotikus álmaid? » 
• Az álom megértése »
• Álomszótár »

Szólj hozzá a fórumokhoz!
• Álomcsapda »
• Furcsa álom »
• Álomrandevú »
Ébren is álmodunk?

Álmodásnak nevezhetjük-e azokat a pillanatokat, mikor ébren vagyunk, de annyira belefeledkezünk a gondolatainkba, hogy nem veszünk tudomást a környezetünkről? Hétköznapi nyelven ezt „bambulásnak” nevezzük, ám ez az állapot is az álom egyik formája, hiszen nem vagyunk egészen magunknál.
Az álmodozás és az álmodás között nagy különbség van, hiszen az elsőt tudatosan tesszük. Magunk képzeljük el a helyzeteket, és mint egy társasjátékban a bábukat, a történet szereplőit is magunk irányítjuk.

A pozitív gondolkodás mindenképpen hasznos dolog, hiszen ha többször, erősen gondolunk a számunkra kedvező eseményekre, azok előbb-utóbb valóban megtörténhetnek. Természetesen túlzásokba nem szabad esnünk. Arra kevés esély van, hogy kedvenc hollywoodi sztárunk karjaiban találjuk magunkat, ha sűrűn fantáziálunk róla…






Milyen esetekben lehet hasznos a „teremtés”?

Például akkor, ha munkahelyet szeretnénk változtatni. Ha részletekbe menően, pontosan megfogalmazzuk magunkban, hogy milyen munkára vágyunk, az megtalál minket.

• Nyugodtan merüljünk el a fantáziálásban, teremtsük meg a munkahelyet, a környezetet, a helyszínt.

• Kössük ki, hogy merre legyen az iroda például, mert előfordulhat, hogy bejön az állásajánlat, de az ország másik végére kellene költöznünk miatta.

• A főnök és a munkatársak esetében ne legyünk ennyire részletesek! Csak a jellemükre koncentráljunk, az arcukra ne! Az csak nagyon ritkán működik, hogy több embert sikerül egyszerre bevonzanunk, akik még külsőleg is megfelelnek a fantáziánknak.

• Fogalmazzuk meg, hogy mennyit akarunk dolgozni, és ne felejtsük el a fizetést sem! Lehet, hogy álommunkahelyet teremtünk magunknak, ám kiderül, hogy a honorárium semmire sem elég.

Partnerkapcsolatnál veszélyes lehet a teremtés

Itt sem ajánlott konkrét arcot elképzelni, de azt pontosan határozzuk meg, hogy milyen magas, milyen korú és milyen jellemű legyen életünk leendő párja!

• Legyen időnk a teremtésre! Nyugodtan vonzzuk be, hogy a nagy Ő szeressen utazni, legyen vegetáriánus, tudjon vezetni, legyen lakása… És gondoljunk a buktatókra is! Fontos, hogy a negatív dolgokat a „NE” szócska elkerülésével vonzzuk be, mert az agyunk ezt a szót nem ismeri fel a teremtés állapotában! Vagyis ne azt kérjük, hogy a pasi „ne legyen nős”, hanem azt, hogy „nőtlen legyen”…

• Ha egy konkrét emberbe vagyunk beleszerelmesedve, és csak róla tudunk fantáziálni, azzal sajnos tisztában kell lennünk, hogy árthatunk is a fantáziálásokkal! A gondolatok teremtőereje sokkal veszélyesebb lehet, mint gondolnánk.

Ha hiszünk a karmában, tudjuk, hogy bizonyos embereknek találkozniuk kell. Ha a kiszemelt „áldozatnak” nem az a sorsa, hogy mellettünk ébredjen reggelente, akkor a kapcsolatban nem sokáig lesz boldog, és fejvesztve elmenekül. Az is megtörténhet, hogy marad, de mi leszünk mellette cefetül boldogtalanok, hiszen nem ismerhettük minden szokását a teremtés pillanatában, és kiderülhet, hogy a királyfi csak álruhát hordott…








Mire használhatjuk még a teremtést?

• Hihetetlennek fog tűnni, de fogyásra is! Ha minden elalvás előtt elképzeljük magunkat egy tükör előtt, és olyannak látjuk benne az alakunkat, amivel elégedettek lennénk, akkor pszichésen elindul az a folyamat, amit kegyetlen diétákkal nem biztos, hogy el tudunk érni.


• Ha bármilyen egészségügyi problémánk van, szintén teremthetünk! Itt is áll a „NEM” szócska törlése! Ne azt mondogassuk, hogy „nem vagyok beteg”, hanem hogy „egészséges vagyok”!







• Ha sokáig jár a fejünkben egy betegség, és magunkban ki is mondjuk, hogy „biztosan ilyen-olyan nyavalyám van”, akkor az tényleg be fog kopogtatni az ajtónkon, és csak magunknak köszönhetjük.

Még egy buktatója lehet az elalvás előtti álmodásnak. Ha nagyon sűrűn és nagyon intenzíven vonzunk be helyzeteket, és ebben az állapotban elalszunk, akkor bizony az agyunk „odaát”, vagyis az álomvilágban teremti meg azokat. Visszatérnek ezek az álmok, és sokkal élénkebbek, mint általában. Megteremtődtek…





Ezért amit mindig tudatosítanunk kell teremtéskor: ITT ÉS MOST AKAROM!
Amit még hasznos ismételgetnünk: MAGAM ÉS MÁSOK ELŐREJUTÁSA MIATT TEREMTEK, S EZ MINDENKINEK HASZNÁL.
Végezetül ne felejtsük el hozzátenni: ÉN AKAROM, ÉS VÁLLALOM A KÖVETKEZMÉNYEKET!  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top