nlc.hu
Ezo
7-es babák

7-es babák

7-es babák: A számmisztika szerint mindenki 7-es, aki 7-én, 16-án vagy 25-én született.

Jellemzői: A 7-es babák, kisgyermekek nyugodtak, türelmesek és csendesek. Nem mutatják ki a nemtetszésüket, vagy ha mégis, azt sem hangosan teszik. Nagyon oda kell figyelni az igényeik kielégítésére, mert nem követelőznek, sőt hajlamosak titkolni, hogy szükségük lenne valamire. Már kicsiként aszkéták. Természetesen ez nem életkori sajátosság, így nem is viszik túlzásba, de a hajlam már jelentkezik. Főleg, ha van testvérük – aki biztosan zajosabban harcolja ki a figyelmet –, a 7-es kisgyermekek háttérbe szorulnak. Bizonyos mértékig élvezik, hogy nem velük foglalkozik mindenki, és békén hagyják. De nekik is szükségük van szeretetre, biztatásra, együtt játszásra!

Nem szeretik az állandó „abajgatást”, ölelgetést. A fizikai érintés kezdeményezését jobb, ha rájuk bízzuk. Viszont a szellemi kontaktust sokkal inkább igénylik. Már kisgyermekként kis bölcsek. Mindent megfigyelnek és megjegyeznek. Párat még kérdeznek, és utána teljesen „képben vannak”. Ezért mondják rájuk, hogy koravének. Ennek a megállapításnak a másik oka, hogy szeretnek egyedül játszani, „bogarászni”. Fontos, hogy legyen egy saját szobájuk vagy sarkuk, ami az ő kis birodalmuk, ahol zavartalanul lehetnek magukban!





A 7-es gyermekek nem szeretik az idegeneket. Nem barátkoznak az utcán, és nem válaszolnak a néniknek, akik kedvesen kérdezgetik őket a villamoson, az anyu ölében ülve. A szülőnek nem is szabad erőltetnie ezt!
Lehet, hogy későn kezdenek el beszélni, de akkor összefüggő, kerek mondatokban. Szinte hibátlanul ejtik ki a legnehezebb szavakat, és mindig jó helyen használják a bonyolultabb jelzőket is. Jó, ha a szülők megdicsérik ezért, de nem szabad mutatvánnyá tenni ezt a képességét. Nagyon frusztrálhatja a 7-es kisgyermeket, ha szerepelnie kell. Erősen introvertált személyiség, aki csak biztonságos környezetben képes megnyílni.
A bizalom nála nagy érdem! Ha például egy nagynénivel kettesben beszélget, akkor az ő szemében a legnagyobb bűn, ha ezt elmeséli a néni az egész családnak!

Ami a fiúkra jellemző: A 7-es kisfiúk nem szeretik a versengős, zajos, birkózós játékokat. Társaikkal nehezen találják meg a hangot, mert ők csendesebbek, visszahúzódóbbak. Ha hasonló kisfiúval vagy kislánnyal barátkoznak össze, akkor az valódi szövetség lesz. Közös titkaik és saját búvóhelyük lehet. Akármilyen kicsi titokról van is szó, nem szabad kinevetni őket ezért!
Nem tudnak és nem is szeretnek nagy társaságban lenni. Barátjuk is mindig csak egy van. De azt se bánják, ha egyedül kell játszaniuk. Sőt szükségük van a magányra, mert ilyenkor saját, biztonságos kis világukban lehetnek. Ezt nem érdemes megzavarni, de nem szabad engedni, hogy teljesen elszigetelődjenek a korosztályuktól!
A 7-es kisfiúk szolgálatkészek, ezért jó, ha feladatot adnak a szülők nekik a ház körül. Szívesen és örömmel fognak segíteni.

Ami a lányokra jellemző: A 7-es kislányok nem átlagosak. Míg a többi kislány cserfes, és a tükör előtt billegeti magát, addig a 7-es kislány elmélyülten lapozgatja a képes atlaszokat, vagy a kertben titkos alagutat ás a hangyáknak.
Nem szabad ráerőltetni semmilyen fodros, „csajos” holmit, és nem érdemes elvárni tőle, hogy csillogó hangján előadja a dalt, amit az oviban tanult.
Nem okozhat csalódást a szüleinek, ha azok nem támasztanak ilyen elvárásokat vele szemben! Inkább rá kell hagyni, hogy mesél-e valamit, vagy megosztja a vele történt élményeit.
Ha valami érdekli a 7-es kislányokat, akkor buzgó szorgalommal gyakorolnak, és kitartóan próbálkoznak, míg sikerül a cél. De még ekkor se biztos, hogy bemutatják tudományukat. Szeretnek titkolózni, eldugdosni apró tárgyakat titkos helyekre, vagy elbújni valami titkos búvóhelyre. A szülők jól teszik, ha ráhagyják ezt!    

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top