nlc.hu
Ezo
7-es kiskamaszok

7-es kiskamaszok

A számmisztika szerint mindenki 7-es, aki 7-én, 16-án vagy 25-én született.

Jellemzői: A 7-es kiskamaszok zárkózottak, visszahúzódóak és bizalmatlanok. Szeretnek egyedül lenni, és igénylik is, hogy hagyják őket békén. Nem szeretik az ömlengő szeretet kimutatását, nem szeretik a hangos érzelmi kitöréseket. Amennyiben van olyan családtag – például nagynéni, nagymama –, aki olaszos stílusban, látványosan és feltűnést keresve beszél, az ő társasága kifejezetten taszítja a 7-es gyerekeket. Kerülni fogják ezt az embert, és az se fogja érdekelni őket, hogy sértődés lesz-e a dologból.
A 7-es kiskamaszok szeretnek tanulni. Különösen a titokzatos témákhoz vonzódnak, mint például a vallások, a gyógyászat, a pszichológia vagy a babonák. Fontos, hogy a szülők keressék meg és biztosítsák a hiteles forrást. Így nem fordulhat elő, hogy valami félrevezető vagy félreérthető irányba téved a kiskamasz.
Zárkózottsága nem jelenti azt, hogy nem érdekli senki és semmi. Szívesen meghallgat másokat, de neki nincsen ún. közlési kényszere. Olyan ő, mint egy született pszichiáter: teljesen ártatlanul a leglényegretörőbb kérdést képes feltenni. Ezzel segítheti a felnőtteket is abban, hogy az adott probléma gyökeréhez eljussanak.
A 7-es gyerekek nem szeretnek szerepelni, nem beszélnek sokat. De ha megszólalnak, érdemes figyelni, mert az is bölcsességről árulkodik, amit kérdeznek!    

Ami a fiúkra jellemző: A 7-es kiskamasz fiúk biztosan nem járnak bandába. Ha van egyáltalán barátjuk, akkor csak egy van, aki megbízható és többnyire életre szóló. Egyébként kerüli a 7-es gyerek a tömeget, a zajos szórakozást és a bugyuta témákat. Már ilyen kis korban törekszik a minőségre. És nem érdekli a külcsín, sokkal inkább a belbecs. Ezt a törekvését támogathatják a szülők azzal, hogy odafigyelnek arra, mit szeretne, milyen témák foglalkoztatják éppen.
Fontos, hogy a 7-esnek legyen saját szobája, ahol zavartalanul elmélkedhet, olvasgathat. Ez az elvonulás létszükséglet számára. Bár az is igaz, hogy egészségtelen, ha egyáltalán nem megy ki a levegőre. Ugyanis ő képes egész nyáron a szobájában gubbasztani, és még élvezi is. De nem szabad engedni, hogy teljesen elszigetelje magát a kortársaitól!
Olykor túlságosan mogorva, amivel megbánthatja szeretett szüleit. Fontos értésére adni, hogy valamilyen minimális módon mutassa ki a benne lévő szeretetet. Természetesen erőltetni nem szabad, de lehet jelezni felé, hogy ez jólesik a másiknak.

Ami a lányokra jellemző: A 7-es kiskamasz lányok imádnak kutatni és a könyvtárban bogarászni. Sokkal jobban érdekli őket például a földrajz vagy a történelem, mint a csillogó Barbie-k és pónik. Ezért ha testhezálló ajándékot szeretnénk nekik, akkor inkább vigyük őket múzeumba, vagy könyvet vegyünk nekik, semmint az épp aktuális divatnak megfelelő csecsebecsét.
A 7-es kislányok nem fecsegnek, de szeretnek sugdolózni, mert maga titkolózás nagyon vonzó számukra. Engedjék meg a szülők, hogy legyenek saját kis titkaik, titkos búvóhelyük vagy titkos jelrendszerük.
A 7-es kislánynak korán meg kell tanulnia, hogy ha a környezete segítségére van szüksége, akkor jó kapcsolatot „kell” teremtenie a környezetével. Vagyis saját érdekében kicsit barátságosabbnak kéne lennie. Igaz, hogy őt nem izgatja, ha nem hívják meg szülinapi buliba. De más módon sem szabad kirekesztenie, elszigetelnie magát a közösségi élettől. Ugyanis van benne remetehajlam. Ha ez „elburjánzik”, akkor később sem lesz képes kapcsolatot teremteni, és az elmagányosodás a családalapítási terveit is meghiúsíthatja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top