nlc.hu
Ezo
8-as kiskamaszok

8-as kiskamaszok

A számmisztika szerint mindenki 8-as, aki 8-án, 17-én vagy 26-án született.

Jellemzői: A 8-as kiskamaszok erősek mind fizikailag, mind lelkileg, mind szellemileg. Ez annyit jelent, hogy sportos, izmos a testfelépítésük, nem érzelgősek, de céltudatosak. Mindezek felnőttkorban a siker zálogai. Ezért érdemes már most megfelelő irányba és mértékbe terelni. Ugyanis ez a két téma a legkritikusabb az ő életében. Vagyis hogy jó és nemes célokat találjanak. Valamint hogy az energiáikat mértékletesen, megfelelő hőfokon hasznosítsák.
A 8-as gyerekeknek szükségük van rendszeres testmozgásra, így a sport a legjobb ötlet. Hiszen ezáltal az önfegyelmet is elsajátíthatják. Mindamellett hogy az energiáit is leköti.
A 8-as kiskamaszok hajlamosak szemtelenül és provokatívan viselkedni. Több kellemetlen helyzetbe is sodorhatják a szüleiket, amikor a szomszédok panaszkodnak, vagy behívatják a szülőket az iskolába. Sok türelemre van ilyenkor szükség. Nem megoldás a büntetés és az elhallgatás sem. Vagyis el kell mesélni neki, hogy például az illemszabályokat nem azért tartjuk be, mert minden esetben egyetértünk velük, hanem azért, mert ettől működnek a közösségek. A lázadás érthető, de nem minden megnyilvánulása elfogadható. Vagy hogy a nemtetszésének nem az a megfelelő módja, ha például leönti az osztálytársát baracklével, amit vizeletnek állít be. Nehéz számára, de meg kell tanulnia a játékszabályokat. És ezt minél előbb teszi meg, annál előbb túl lesz a „nehezén”.

Ami a fiúkra jellemző: A 8-as kiskamasz fiúk állandóan versengenek. Keresik a kihívásokat és a megmérettetést. Emiatt a sportban komoly sikerek várják őket. Szinte bármilyen sport szóba jöhet, de a legjobb vagy a harcművészet, vagy a csapatjátékok. Az előbbinél megtanulhatja fegyelmezni a benne lévő mérhetetlen energiákat. Az utóbbinál megtanulhatja, hogyan kell csapatban a többiekért is küzdeni. Ezekre a tapasztalatokra jóval később is szüksége lesz!
A 8-as kisfiúnak szinte bizonyítási kényszere van. Mindig mindenhol az erejét fitogtatja. Ha úgy érzi, hogy valahol nem ismerik el az erejét, még inkább erőlködik. Ezért érdemes rávezetni a „többet ésszel, mint erővel” elv bölcsességére.
A harcias, provokatív fellépés ugyanakkor érző lelket takar. Nem teljesen érzéketlen. Sőt, együtt érez az elesettekkel és a bajbajutottakkal. Így feltámadhat benne a „megmentő”, ami a legjobbat hozhatja ki belőle. Ha a segítőkészség elkezd dominálni, akkor jó esélye van rá, hogy egyre inkább ez irányba fogja érvényesíteni a tetterejét. Ezáltal később is valószínű, hogy nemes célok mellé fog állni.

Ami a lányokra jellemző: A 8-as kiskamasz lányok kis amazonok. Náluk sokkal erősebb társaiknak is nekimennek, ha úgy érzik, igazságtalanság történt velük. Szokták rájuk mondani, hogy fiúsak, verekedősek. Néha bajba kerülnek a harciasságuk miatt. Ilyenkor még ádázabbul küzdenek, mint a sarokba szorított állatok. Fontos megtanulniuk, hogy az igazság érvényesítéséhez nem a verekedés a megfelelő út.
A 8-as lányok érdeklődése nem hagyományosan lánytémákra irányul. A szülők finoman terelgethetik a lányosabb elfoglaltságok felé. Nem szabad erőltetni semmit, de a lehetőségét meg kell adni, hogy kipróbálja azokat a játékokat, amiket a többi lány játszik. Ez a későbbiekben a nemi identitás kialakulását segítheti. Vannak az életben mindenre elszánt, sikeres nők, akik egyedül élnek, és vannak olyanok is, akik képesek családot alapítani a karrierjük építése mellett is. Mindkét lehetőség a 8-as kislány előtt áll. Hogy mikor dől el ez, azt nem lehet pontosan tudni. De mindent meg kell tenni, hogy választáskor értse a tétet. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top