nlc.hu
Ezo
9-es kiskamaszok

9-es kiskamaszok

A számmisztika szerint mindenki 9-es, aki 9-én, 18-án vagy 27-én született.

Jellemzői: A 9-es kiskamaszok jó lelkűek, együtt érzőek és segítőkészek. Úgy érzik, hogy mindenkit meg kell menteniük. Hajlamosak összeszedni az út mentén a kóbor állatokat, és mindet hazavinni. Esetleg ez a túlzás megelőzhető, ha a szülei megengedik, hogy legyen saját kisállata.
A 9-es gyereknek nagyon élénk a fantáziája. Gyakran egy általuk elképzelt mesevilágban élnek. Ezzel addig nincsen gond, amíg nem zavarja meg a helyes önértékelésüket és valós helyzetfelmérésüket. Akkor válhat ez veszélyessé, ha olyan képességeket képzelnek el maguknak, amik nincsenek. Vagy a fantáziájuk szülte képnek jobban hisznek, mint a két szemüknek.
A sok és rendszeres beszélgetés időben fényt deríthet arra, ha torzul a valóságról alkotott képük.
A félelmeik is a fantáziájuknak tudhatók be. Nem csak a sötétben félnek. Különböző hangokba és formákba képesek beleképzelni valami ijesztőt, ami félelmetes dolgokra képes. Szülői segítséggel érdemes mesébe ágyazva átírni úgy a történetet, hogy mindenki megmeneküljön, kibéküljön, és éljen tovább szépen. Ha ez sikerül, akkor saját maga is használhatja a későbbiekben ezt a módszert más szorongások oldására!

Ami a fiúkra jellemző: A 9-es kiskamasz fiú feledékeny, hóbortos, álmodozó gyermek. Bármit csinál, mindig kilóg kicsit a sorból. Nincs ezzel semmi baj, mert nagyon barátságos és szerethető. Sőt, általában népszerűségnek is örvend. Különcsége inkább a naivságából és tisztalelkűségéből fakad, ami ebben a korban még nem is nevezhető szokatlannak. Mégis ő jobb, mint a többi fiú. És ez a jóság kiemeli a társai közül. Szinte minden igaz rá, ami úgy kezdődik, hogy jó: jóindulatú, jó lelkű, jószívű, jóhiszemű, jó szándékú stb. Emiatt viszont kirekeszthetik páran, akik nem értik ezt a jóságot, és kigúnyolják, kifigurázzák őt. Ha esetleg bántalmazzák, akkor a 9-es kisfiú biztosan nem fogja elárulni támadóit. Védelmezi őket, mert sajnálná, ha büntetést kapnának. 
A 9-es kisfiút minden érdekli. Falja a könyveket, szivacsként szívja magába a tudást. Ezért fontos biztosítani számára a lehető legtöbb információ elérésének lehetőségét. Biztos, hogy ő az internetet nem pornóoldalak böngészésével fogja tölteni. Sokkal inkább a globális témákat, az állatvilággal vagy egyéb tudományos témával kapcsolatos aktualitásokat fogja keresni.

Ami a lányokra jellemző: A 9-es kislányok nem sokat babáznak. Sokkal jobban szeretik az élőket. Akár állatot, akár növényt. Gondozzák, ápolják kis védencüket. Nagyon komolyan veszik ezt a feladatukat. Igyekszenek olyan körülményeket teremteni ennek az élőlénynek, ami a legjobban megfelel az igényeinek.
Emellett álmodozó kislány, aki ráadásul még idealista is. Számára minden meseszerű. Így ha valami rossz történik, akkor abból is mesét kreál magában. Érdemes buzdítani, hogy ezeket a történeteket írja le. Valódi írónő lakozik benne. Főleg, ha sokat olvas, olyan szókincsre tesz szert, ami nemcsak a tanulását fogja segíteni, hanem a későbbiekben nyer majd igazi értelmet!
A 9-es kislányok szívesen és könnyen barátkoznak. Gyakran azokkal a kislányokkal, akiket valamiért nem fogadtak be a többiek. Különösen vonzódnak a sérült, mozgáskorlátozott társaikhoz. Itt is az együttérzésük nyilvánul meg. Ők nem ítélkeznek, nem rekesztenek ki senkit. Sőt, keresik azokat, akik valamiért a közösség peremére szorultak. Felnőttkorukban is ezt fogják csinálni, csak „nagyban”. Akár hivatásszerűen. Ezért nem szabad lebeszélni vagy eltéríteni őket erről!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top