nlc.hu
Ezo
Kiskamaszok és a számok

Kiskamaszok és a számok

A 7–12 évesek a kiskamaszok. Az õ nevelésük már nemcsak a táplálásról és az egészséges fejlõdésrõl szól, hanem a lelki, etikai és erkölcsi normák bemutatásáról és az adottságaik feltérképezésérõl is.










A cikk írója Székelyhidi Ágnes, a Nők Lapja Cafe tanácsadója. Számos számmisztikával foglalkozó könyv szerzője.

• Ágit itt kérdezheted »  

Ajánljuk:
• Használati útmutató gyermekekhez 1. »

Szerzőnk további írásai a Nők Lapja Cafén:
• Mitől lehetsz izgalmas a férfiak számára »
• Közös névvibrálás »
• Össznévszámod és karriered »
Bonyolítja a szülők helyzetét, hogy a mostani gyerekek mindent kicsit korábban kezdenek, mint a szülők annak idején. Előbb lázadnak, előbb tesznek fel kínos kérdéseket, előbb igénylik az önállóságot és előbb kérdőjelezik meg a felnőttek „mindenhatóságát és mindentudását”. Emiatt a szülőknek nehezebb a dolguk, mint az ő szüleiknek volt.
Partnernek és irányítandó emberpalántának is kell tekinteniük gyermekeiket, akik gyorsan „átlátnak a szitán”. Vagyis ha nem őszinték a szülők, hamar lebuknak, és elveszíthetik a kisfiú vagy kislány bizalmát. Az pedig nagy kincs, ezért meg kell becsülni!
 
A számmisztika egy könnyen átlátható rendszer, amely segíthet megismerni gyermekeinket.
Segítségével mi, szülők megerősítést kaphatunk a megérzéseink tekintetében, és tanácsot az elbizonytalanodásaink terén.






 
A számmisztikai típusok jól elhatárolható jellemzést adnak, amik csak mankók lehetnek, mert egy ember – még ha kicsi is – sokkal összetettebb egyéniség. Épp ezért nem szabad mereven értelmezni a jellemzést, és nem szabad csodálkozni, ha nem minden szó „stimmel”. De arra mindenképpen jók ezek a típusmeghatározások, hogy elinduljunk valamilyen rendszer mentén, és próbáljuk „megfejteni” gyermekeink olykor bonyolult lelkét.
Ilyen értelemben lehet a számmisztika „használati útmutató” gyermekeinkhez.  

Nem kell mást figyelembe vennünk, mint a kisgyermek születési dátumából a születésnap számát.















1-es kiskamaszok: aki 1-jén, 10-én, 19-én vagy 28-án született.  2-es kiskamaszok: aki 2-án, 11-én, 20-án vagy 29-én született.  3-as kiskamaszok: aki 3-án, 12-én, 21-én vagy 30-án született.
4-es kiskamaszok: aki 4-én, 13-án, 22-én vagy 31-én született.  5-ös kiskamaszok: aki 5-én, 14-én vagy 23-án született.  6-os kiskamaszok: aki 6-án, 15-én vagy 24-én született. 
7-es kiskamaszok: aki 7-én, 16-án vagy 25-én született.  8-as kiskamaszok: aki 8-án, 17-én vagy 26-án született.  9-es kiskamaszok: aki 9-én, 18-án vagy 27-én született. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top