Ezo

Az izgalmas, nyugtalan forradalmár: a 11-es

Mint minden mesterszám, a 11-es is más, több, különlegesebb, mint az alapszámok (1-től 9-ig). A 11-es szám az Uránusz bolygóval áll analógiában.

Az Uránusz bolygót a francia forradalom idején, 1781. március 13-án fedezte fel William Herschell, amikor forradalmi technikai-társadalmi változások zajlottak az emberiség életében. (Ezért is van, hogy gyakran használjuk a „forradalmian új” kifejezést.)

A tudományos-technikai kutatás, a repülés, az űrkutatás mind az uránuszi energia fennhatósága alá tartoznak. A modern kori fejlődésre különösen rányomja bélyegét, hiszen a magasabb szellemiséget, a felsőbb szempontú gondolkodást, a fizikain túlmutató, újfajta világlátást képviseli. Az Uránusz egy felsőbbrendű intellektuális erőforrásként működik, mivel ő a Merkúr bolygó magasabb oktávja. Ezáltal az emberben rejlő eredetiséget és a függetlenség utáni vágyat testesíti meg. Meglepő változásokat, szellemi szikrákat és hirtelen áttöréseket hordoz. Így az ember igazi erőssége az individualitása lesz, aminek a következménye, hogy törekszik a függetlenségre és szabadságra minden síkon: szellemileg, lelkileg, anyagilag egyaránt. A francia forradalom jelszava is a „szabadság, egyenlőség, testvériség” volt!

 

A 11-es mesterszámnál az uránuszi elv az ember gondolkodásának rendkívüliségében nyilvánul meg. A megközelítés itt nem szokványos, a dolgokat különleges szemszögből szemléli. Képes olyan szemléletre, olyan gondolkodásra, amely másoknak még nem jutott eszébe. Az uránuszi látásmód a hagyományokat elveti és az újat szorgalmazza. Életelve a „merni mást gondolni”. (Az emberek többségének gondolkodása azon a ponton áll meg, ahol a zsenié kezdődik.)

A szárnyaló uránuszi gondolkodás ismeretlen utakat mer szellemével befutni. Ugyanakkor mindez nem könnyű feladat, sőt a társadalmi beilleszkedése olykor lehetetlen. A maga korában a legritkábban lehet próféta.

Schopenhauer szerint: „Az embernél minden új dolog, felfedezés, tudomány és lángész eredménye három fejlődési fokon megy keresztül.

Először mosolyognak rajta, kinevetik hirdetőjét,

azután üldözik, esetleg vérbe fojtják,

végül pedig természetesnek, magától értetődőnek találják, elismerik.”

Elsősorban az számít 11-esnek a számmisztikában, aki 11-én született. Aki 29-én született, elvileg az is 11-es, de ő csak rejtetten hordozza magában a 11-es rezgést. Az, hogy ez a felszínre tör-e, vagy sem, az több tényezőtől függ. Sok egyszerre ható dolognak az eredménye lehet.

A 11-es ember gyakran nyugtalan, és mindig valami újat, változást keres. Élete tele van izgalmakkal, mert keresi és megteremti azokat az élethelyzeteket, amelyekben „kiélheti” forradalmár hajlamait.

A 11-es rendkívül individuális, különleges, különc, egyedi ember. Vállalja – és nem bánja –, hogy sokszor csodabogárnak tartják.

A tipikus 11-es eléggé nehezen jön ki embertársaival. Ennek kétféle oka is lehet: vagy azért, mert a többiek őt excentrikusnak és hóbortosnak tartják, pedig csak kicsit más, mint a környezetében élő emberek; vagy azért, mert ő valóban külön utakon jár, és mint zseni nem könnyű számára, hogy az átlagembernek érthető és elfogadható módon adja elő elgondolásait, amelyek a legtöbb esetben szokatlanok, újszerűek s a többség számára nehezen is érthetőek.

A 11-es a „hóbortos” professzor, aki mindig tele van új és új ötletekkel, amelyek egy része megvalósítható, a másik része pedig teljesen irreális. Ez abból adódik, hogy a 11-es mindig egy kicsit a korát megelőzően látja a problémákat és azok megoldását is. Ráadásul a gondolatai hihetetlen sebességgel cikáznak, és ezt a beszéde vagy a hallgatóközönsége nem mindig tudja követni. Ez gyakran félreértéseknek és konfliktusoknak a forrása lehet, bár a félreértések abból is adódhatnak, nagyon gyorsan, hadarva beszél. Fontos megtanulnia és elsajátítania a lassú, érthető, artikulált, szép beszédet.

 

Az, hogy a korát meghaladóan gondolkozik, sokszor megjelenik a megjelenésében is. Az öltözködésében mindig van egy picit szokatlan extravagancia. Nem provokáló jelleggel hordja ezt (bár annak tűnhet), hanem ez egy ösztönös, belső késztetés, a belsőnek a külső megnyilvánulása. A mozdulatai, a gesztusai, a hanghordozása a szóhasználata is rendkívül eredeti, egyedi. Ez a környezete számára néha csodálatra méltó, néha pedig nevetséges. Ezt sajnos el kell viselnie, nem tud ezzel mit kezdeni.

 

Mivel a 11-es szám az Uránusz bolygóval van analógiában, az élete tele van váratlan, hirtelen fordulatokkal. Ez őt általában nem viseli meg, hanem izgalommal, energiával tölti fel. Ez az oka, hogy szereti, ha a dolgok nem kiszámíthatóak, nem a tervek szerint haladnak, hanem tele vannak váratlan fordulatokkal. Ez a személyiségében is megnyilvánul, tehát ő maga is rendkívül izgalmas és kissé kiszámíthatatlan. Ez adott esetben vonzó lehet a másik nem számára, de az is lehet, hogy zavaró és elbizonytalanító.

 

Mivel élete, érdeklődése, vitalitása nem mérhető átlagos mértékkel, nehéz lépést tartani vele. Más témák lelkesítik őt, más ismeretek vonzzák őt. Ez a „másság” olykor áldás, olykor átok. Áldás, mert kimeríthetetlen energiaforrást biztosít, különösen akkor, ha tanulásra, megismerésre törekszik. Átok, ha mindenáron átlagos akar lenni, ha nem tudja elfogadni, hogy kicsit mindig kilóg a sorból. Ez is lehet az oka annak, hogy hajlamosabb többet idegeskedni, és nagyobb belső feszültség jellemzi, mint a többieket. Mindez erősen igénybe veszi az idegeit. Ennek ellensúlyozása érdekében fontos, hogy mindig kialudja magát! Ugyanis ha tartósan kialvatlan, akkor környezete számára elviselhetetlenné válik, és végső esetben megbetegszik. Az alvás számára sokkal többet jelent, mint bárki más számára. Ez az ő legjobb nyugtatója és gyógyszere minden testi, pszichés bajára!!!

A 11-es szám:

Bolygója: Uránusz.

Minősége: aktív, férfias, kiáradó.

Erősségei: bátor, individuális, eredeti gondolkodású, intuitív, kísérletező.

Gyengeségei: nyugtalan, feszült, kiszámíthatatlan, önfejű.

Konfliktusai: rendszerint félreértik, mert gyorsan beszél, vagy a logikai ugrásai túl nagyok.

Elsajátítandói: lassabb, érthetőbb beszéd, türelem, tervszerűség.

 

11-es rezgésű:

Gyümölcsök: kivi, dió, nektarin, kenyérgyümölcs.

Zöldségek: zeller, fekete retek, cikória.

Fűszerek: borsfű, kapribogyó, keserűmandula.

Gyógynövények: orbáncfű, komló, angyalgyökér, kakukkfű, fagyöngy, mályva, csillaghúr.

Fémek: alumínium, cink.

Ásványok: türkiz, világos akvamarin, uránium.

Színek: hideg, tiszta, fémes színek, például: jégkék, acélszürke, vakuszín (az égő magnézium színe).

Mágikus számok: 11, 29, 38, 47, 56, 65, 74, 83, 92.

 

 

A 11-es és az Uránusz a nagy felszabadító, de a nagy felforgató is. Az Uránusz szimbolizálja a villámcsapást, a becsapódást, a hirtelen áttöréseket, az önkényes, kiszámíthatatlan és destruktív viselkedést is. Képviselői közé tartoznak többek között a pilóta és az anarchista is. Lássuk most a 11-es számot, a World Trade Center támadásakor hogyan nyilvánult meg:

– 2001. 9. 11-én történt a terrortámadás.

– Az első becsapódó gép az American Airlines 11-es járata volt.

– Fedélzetén 92 utas volt (9+2=11).

– A személyzet létszáma 11 volt.

– A WTC 110 emeletes volt egyenként.

– Maga az épület alakja is a 11-et szimbolizálja.

– A második becsapódó gépen 56 utas volt (5+6=11).

– A személyzettel együtt 65-en voltak ezen a gépen (6+5=11).

– A Pentagonban 74 egyenruhás katona vesztette életét (7+4=11)

– Még aznap este összedőlt a WTC közelében álló Salomon Brothers épülete, amely 47 emeletes volt (4+7=11).

 

– 5 6 5+6=11

NEW YORK magánhangzóinak összege 11.

 

– 6 1 1 9 1 5 6+1+1+9+1+5=23 és 2+3=5

OSAMA BIN LADEN össznévszáma 11, hiszen 5+6=11.

1 4 2 5 3 4 5 1+4+2+5+3+4+5=24 és 2+4=6

Számmisztika.lap.hu »
Asztrológia.lap.hu »
Horoszkóp.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top