Ezo

08. 08. 08.

2008. augusztus 8-án különleges dátumot írunk, amely a mai "divat" és az angolszász szokás szerint leírva csupa 0-ból és 8-ból áll.

Ha a teljes dátum számjegyeit összeadjuk, és a számmisztika szabályai szerint egy számjegyre egyszerűsítjük, akkor is 8-ast kapunk!

2+0+0+8+0+8+0+8=26 2+6=8

De 8-asból sosem elég:

Amennyiben a dátumban szereplő 3 darab 8-ast összeszorozzuk, vagyis a 8-ast harmadik hatványra emeljük, és az eredményként kapott szám számjegyeit összeadjuk, ismét 8-ast kapunk!

8×8×8=512 5+1+2=8

A nyolcas különleges szám formailag is:

– Eredetileg két négyzet egymásra helyezésével írták a 8-ast. Mostanában ennek legömbölyített változatát használjuk.

• A mai írásmód szerint a 8-as szám két kis kör egymásra helyezve. A kör a tökéletes forma. A 8-asnak ebből sem elég egy, rögtön kettőt fogad magába.

• Elfordítva: a fektetett 8-as, a lemniszkáta, a végtelen jele, ∞. Ez a szimbólumok között a halhatatlanságot, az áldást és a korlátlan lehetőségek ígéretét jelzi.

A számmisztikában a 8-as rendkívüli szám:

• A páros számok közül a legnagyobb (a számmisztikában használatos 1-től 9-ig tartó számskálán). A páros számok nőies, passzív, befogadó jellegét felhígulva jeleníti meg. Vagyis a páros számok közül a legkevésbé nőies.

• Mivel a Mars bolygóhoz rendeli a számmisztika, a férfias jelleg erőteljesen megjelenik. A férfias, sőt harcias nő= amazon. Ők olyan fegyverviselő nők voltak, aki képesek voltak megvédeni önmagukat és falujukat is.

A Mars bolygó a hagyomány szerint az emberi akaraterőt és hódítási vágyat jelképezi, amely a túléléshez és megvalósításhoz szükséges. A Mars az egyenességet, a határozottságot, a konfliktuskeresést és a kockázat örömét is jelenti. A Mars minden összeütközésben azt az energiát testesíti meg, amellyel az ember harcol, és azt a módot, ahogyan ezt teszi. Jelzi még az agresszió okozta problémákat, és nem utolsósorban a szexuális energiát, az ösztönöket és a szenvedélyt. A marsikus ember határozott, erős, célirányos energiabevetésre képes. Nagy lendület és jelentős, de átgondolt kockázatvállalás jellemzi. Ugyanakkor hajlamos a türelmetlenségre, hevességre és brutalitásra. 

 

• A 8-as tele van energiával, lendülettel, merészséggel, heroizmussal. Keresi a kihívásokat. Szeret kockáztatni. Lelkesedése rövid ideig tart. Nem túl kitartó. Mindig új és új izgalmakra vágyik. Többnyire igaz, hogy amennyi energiát tesz egy adott témába, és amennyi kockázatot mer vállalni, épp annyi eredményt vehet ki. Mivel ő sosem kíméli magát, hanem mindent belead, a siker garantálva van számára.

A 8-as szám maga a siker. És a siker mindenkinél olyan értelemben értendő, ahogyan ő maga a siker szót definiálja. A 8-as üzleti érzéke és anyagias ambíciói rendkívül erősek. Egy igazi 8-as előbb-utóbb vagyont szerez, de el is veszítheti azt, akár többször is élete során. Viszont képes mindig fölállni és újrakezdeni. Őrá szokták mondani, hogy igazi „keljfeljancsi”.

Emiatt irigyei is vannak, akik folyton kritizálják, és szinte mindenbe belekötnek.

Mindez azokra az emberekre vonatkozik, akik bármelyik hónap 8., 17. vagy 26. napján születtek. Ők a 8-asok a számmisztika szerint.

Nekik rendkívül fontos minden hónap 8. napja. Különösen a mostani augusztus 8. (hiszen ez az év 8. hónapjának 8. napja). Ezen a napon fokozottan hat a 8-as rezgés, ami nemcsak meghatványozza a 8-as erejét, de a siker esélyét is!

Szerencsére ez nemcsak a 8-asokra van hatással, hanem mindenkire. Főleg akkor, ha a többiek is, hasonlóan a 8-asokhoz, mindent „bedobnak” a siker érdekében.

A tanács erre a napra mindenkinek úgy szól, ami a 8-asok kulcsmondata:

„Az akaraterő megteremti az utat.”

Az akaraterő egy összetett szó: akarat+erő. Vagyis erősen kell akarnunk valamit, és sikerülni fog. Természetesen nem más kárára!

A számmisztikában a számokat nemcsak jellemzésre használjuk, hanem az időciklusok rezgéseinek vizsgálatakor tanácsadásra is. Ezzel meg lehet állapítani, hogy például egy adott nap mire alkalmas és mire nem.

Most a mindenkire ható 8-as rezgésű napot nézzük meg:

„Jó fizikai erőnlét miatt lehet ma sportolni, mozogni, aktívnak lenni bármilyen témában. Mára időzíthetünk megbeszéléseket, állásinterjút, pénzügyi tranzakciókat. A 8-as számnak anyagias jellegű hatása is van. Új ötletet vagy árucikket hozhatunk forgalomba. Ma semmi sem lehetetlen, semmi nem tud megállítani minket terveink megvalósításában. Tele vagyunk energiával, akaraterővel, határozottsággal. Ezt érdemes kihasználni! De fontos valami»jót« is tenni ma! Ne mulasszuk el!”

Amire nem alkalmas:

„Meditációra, passzivitásra, alárendelődésre, érzelmek kimutatására, böjtre, visszavonulásra, lassú, csendes, elmélyülést igénylő tevékenységekre, diplomatikus, békéltető megbeszélésekre” – idézet a Számmisztika II. című könyvemből (Bioenergetic Kiadó, 2004).

Ha a 8-as számot szeretnénk intenzívebben megélni, akkor érdemes kívülről bevinnünk. Erre több lehetőségünk is van. Az alant felsoroltakból válogathatunk.

8-as rezgésű:

Gyümölcsök: egres, alma, kaktuszgyümölcs, áfonya, füge

Zöldségek: hagyma, fokhagyma, retek, zeller, paraj, karfiol, póréhagyma, torma, pepperoni paprika

Fűszerek: fokhagyma, bors, csili, gyömbér, Cayenne-bors, torma, paprika

Gyógynövények: árnika, csalán, fokhagyma, zsálya, kerti mák, beléndek, gyömbér, macskagyökér

Fémek: platina, bronz, vas, nikkel

Ásványok: tűzkő, rubin, gránit, vérkő, gyémánt, zafír, ametiszt, fekete igazgyöngy

Színek: fekete, vörös, méregzöld, sötétkék, lila és a ragyogó, tüzes, foszforeszkáló színek

Mágikus számok: 8, 17, 26, 35, 44, 53, 62, 71, 80, 89, 98

Számmisztika.lap.hu »
Asztrológia.lap.hu »
Horoszkóp.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top