Ezo

Légy óvatos! – Veszélyes bolygóállások

Ebben a sorozatban olyan aktuális és valamilyen szempontból feszültséget jelölő bolygóállásokról lesz szó, amelyek mindannyiunkra hatással vannak.

Ez az asztrológia prognosztikai része, amely prognosztizál, előre jelez eseményeket. Ha felkészülünk rá, akkor nem ér váratlanul bennünket, és ha ügyesek vagyunk, ki is védhetjük őket.

 

„Amint fent, úgy lent…” Hermész Triszmegisztosz Smaragdtáblájának szövege így kezdődik. Az asztrológia a bolygószimbólumok segítségével ír le és jelez előre érzéseket, történéseket, feszültségeket.

2008. szeptember 21-én hajnalban az égen a Plútó és a Nap 90 fokos szöget fognak bezárni egymással. Az asztrológiában ezt kvadrátnak nevezzük. Ez egy ún. tanító fényszög, amely a Szaturnusz bolygó minőségét jeleníti meg: terhek, korlátozás, gátlás, keménység. Mindez megnyilvánulhat egy kvadrát fényszög kapcsán. Ráadásul most a Plútó fogja támadni a Napot, vagyis a sötét, kegyetlen erők a fényt.

Mely területeken lesz ránk nagy hatással?

• Balesetek: A veszély jobbról vagy balról érkezhet. Ezért közlekedésnél az eddigieknél is jobban körül kell nézni. Vonatkozik ez az autósokra, a gyalogosokra, a biciklisekre és minden közlekedőre. Erőfölényével senki sem élhet vissza. Az udvariasság és az előzékenység a leghelyesebb viselkedés ezekben a napokban. A biztonság érdekében érdemes kerülni a veszélyes környékeket és alakokat.

• Énünk: A hatalom témája kerül előtérbe. Élni vagy visszaélni vele, ha megadatik? Könnyen konfliktus alakulhat ki olyan személlyel, akinek hatalom van a kezében. A hatalom megszerzéséről szól most minden feszültség, minden harc. Önismerettel, önfegyelemmel elkerülhetjük, hogy méltatlan helyzetbe kerüljünk. Törekednünk kell a kompromisszumra.

• Egészség: A régebbi tünetek fokozódhatnak, de jöhetnek újak is. Ha a fent említett hatalmi harcokból ki tudunk maradni, akkor szervezetünk regenerálódó-, öngyógyító képessége visszatérhet.

• Szerelem: A viták nem tesznek jót a kapcsolatainknak. Kíméletlen, durva vádak hangozhatnak el, ha nem uralkodik magán a két fél. Aki kapja a kritikát, kegyetlenül szenvedhet ettől, és „a legjobb védekezés a támadás” taktikáját alkalmazva még jobban elmérgesítheti a helyzetet. A megoldás a kölcsönös tolerancia és türelem lehet. Ha az egyik fél finoman figyelmezteti a másikat, hogy „ez fájt”, akkor még megelőzhető a vita.

 

Mivel a Plútó Naprendszerünk leglassabb bolygója (a Nap körüli keringési ideje 248 év), ennek a bolygóállásnak a hatását nemcsak szeptember 21-én érzékeljük, hanem 5 nappal előbb és később is. Ezért is kell vigyáznunk, és a lehető legjobban felkészülnünk.

 

 

Akiket a „legkeményebben” érint:

Ikrek, Szűz, Nyilas, Halak jelűek.

 

Érdekes, hogy a csillagászok Prágában néhány évvel ezelőtt egy világkongresszuson úgy döntöttek, hogy a Plútót visszaminősítik kisbolygóvá. Szerintük nem felelt meg a bolygó minősítés kritériumainak. Fura, hogy a Plútó a felfedezése után évtizedekig megfelelt, aztán a XXI. század elején már nem. Igaz, hogy voltak korábban is viták ezzel kapcsolatban, de ez sokáig nem tűnt többnek szakmai „pengeváltásnál”. Mi, asztrológusok szinte teljesen egységesen azonnal azon az állásponton voltunk, hogy az asztrológiában a bolygókat szimbólumként, archetípusként kezeljük. Így valójában fizikai értelemben nem használjuk az égitesteket. A Plútó az asztrológiában a bennünk lévő regenerálódóképességet, a gyökeres változás és a transzformáció iránti vágyat szimbolizálja. Azon sem lepődtünk meg, hogy a hivatalos, tudományos világ a Plútó visszaminősítésével olyan értékeket tagadott meg, mint a lelkierő, a legyőzhetetlen akarat, a mélyreható, régi struktúrákat is leromboló változások. Viszont az emberiség tehetetlenségét is mutatja a Plútó visszaminősítése, hiszen szimbolizálja a terrorizmust, az alvilágot és a kaotikus rendezetlenséget is. A szőnyeg alá söpri az emberiség azt a kínos kérdést, hogy például a kormányok hogyan engedhetik, hogy a kábítószerből származó dollármilliókat a terroristák fegyverekre költsék. Miközben millióan éheznek, és emberhez méltatlan körülmények között tengődnek. Ez mind-mind a Plútó bolygóhoz kapcsolható téma.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top