Ezo

Ma a túlzások napja van

Ebben a sorozatban olyan aktuális, és valamilyen szempontból feszültséget jelölő bolygóállásokról lesz szó, amely mindannyiunkra hatással van.

Ez az asztrológia prognosztikai része, ami prognosztizál, előre jelez eseményeket. Ha felkészülünk rá, akkor nem ér váratlanul bennünket, és ha ügyesek vagyunk, ki is védhetjük őket.

 

„Amint fent, úgy lent…” Hermész Triszmegisztosz Smaragd táblájának szövege így kezdődik. Az asztrológia a bolygó szimbólumok segítségével ír le, és jelez előre érzéseket, történéseket, feszültségeket.

2008 október 6-án este a Nap és a Jupiter az égen 90 fokos szöget fognak bezárni egymással. Az asztrológiában ezt kvadrátnak nevezzük. Ez egy ún. tanító fényszög, ami a Szaturnusz bolygó minőségét jeleníti meg: terhek, korlátozás formájában. Jelen esetben a Nap fogja elszenvedni a terheket és a korlátozást a Jupitertől. Ez utóbbi bolygó a bőség, a szerencse és a túlzások témájával van analógiában.

Mivel a Nap a Mérleg, a Jupiter a Bak jelében áll, amelyek ún. kardinális jelek, kardinális, számunkra létfontosságú témákban fogunk a legfeszítőbb helyzetekkel találkozni. De mivel tanító fényszögről van szó, ebből tanulhatjuk a legtöbbet.

 

Mely területeken lesz ránk nagy hatással?

Balesetek: Hajlamosak lehetünk túlbecsülni saját, vagy autónk képességeit. Kereszteződésben ez a „én még átérek” tipikus esete. Életveszélyes lehet ennél a bolygóállásnál ez a fajta hozzáállás. A sebesség helyes megválasztása is nehézséget okozhat. A Jupiter túlzásokra hajlamosít minden téren, így sebesség terén is. Ha visszafogottabbak és megfontoltabbak tudunk lenni, akkor semmi baj nem érhet minket.

Énünk: A legfontosabb, és a legnehezebb most a helyes én értékelés. Hajlamosak lehetünk ilyenkor önmagunkat túl értékelni. Többet gondolunk magunkról, fontosabbnak és hatalmasabbnak hisszük magunkat. Ne pénzben, vagyonban, egzisztenciális sikerekben mérjük az értékünket. Ez tévútra vihet. Jobb, ha a környezetünkben élők szemében keressük, hogy kik, és milyenek vagyunk valójában. Aki bátor, meg meri kérdezni, hogy mit gondolnak róla a többiek. És hogy milyen embernek tartják. 

Egészség: A túlzások most betegség tünetek formájában figyelmeztethetnek minket. Érzékeny testrészek, szervek: szív, érrendszer, máj, hasnyálmirigy, csípő és csípő izületek. 

Szerelem: Amennyiben most önmagunk nagyszerűségétől eltelünk, akkor nyomasztóak lehetünk a párunk számára. Ez az, amikor a másik szerint „sokak” vagyunk. Személyünkre érvényesül a bölcsesség, hogy a kevesebb több. Visszafogottsággal, szerénységgel megelőzhetjük a vitákat. Ha nem sikerül okosan viselkednünk, akkor heves, szenvedélyes jelenetekre számíthatunk. Nem lesz feltétlenül szakítás a dolog vége, de egy újabb ék lesz a kapcsolatban.

 

Mivel a Jupiter viszonylag lassú bolygó, így ennek a bolygóállásnak a hatását nem csak október 6-án érezhetjük, hanem 6 nappal előbb és később is. Ezért is kell vigyáznunk, és a lehető legjobban felkészülnünk.

 

Akiket a „legkeményebben” érint:

Kos, Rák, Mérleg, Bak jelűek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top