nlc.hu
Ezo
1-es nő

1-es nő

A számmisztikában mindenki 1-es, aki 1-jén, 10-én, 19-én vagy 28-án született.

Jellemzői:

1-es nőAz 1-es nő, mint naprendszerünkben a Nap, folyton a középpontban szeret lenni. Bárhol jelenik meg, előbb-utóbb a figyelem, az érdeklődés középpontjába kerül. Ennek az egyik oka az, hogy különleges a kisugárzása, rendkívül vonzó és határozott. Büszke fellépésével nagy hatást gyakorol nemcsak a férfiakra, hanem a nőkre is.
Az 1-es nők a férfiakat két nagy táborra szokták osztani. A férfiak egy része szereti, tiszteli a büszke, határozott, öntudatos nőket. Viszont a férfiak másik részét kifejezetten irritálja ez a fajta „férfias” fellépés.
Az 1-es nőnek van a legnehezebb a dolga a nők között. Ugyanis az 1-es szám a legférfiasabb szám. Így valóban nagy feladat 1-esként női szerepet betölteni.
Hogy a női szerep egészségesen működik-e egy 1-es nőnél, annak az egyik legjobb jele a hormonháztartás működése. Amennyiben az 1-es nő tudatában és szívében is helyén van ez a téma, úgy a menstruációja, a testsúlya és a bőre is egészséges. Ha bármilyen kibillentség van, akkor rögtön jelez a szervezete. Ennek tudatában az 1-es nő megteheti a kellő módosításokat.

Ami túlteng benne:

Az 1-es nő túl határozott, túl büszke, túl okos. Ezeket a tulajdonságait nem kell titkolnia vagy elnyomnia. De ezek megélésében meg kell találnia egy olyan helyes mértéket, ami nem irritálja a férfiakat. Ugyanis jó, ha tudja, hogy a férfiak nem szeretik a túl erős nőket. Mert az ilyen nőt nem kell „megmenteniük”, „megvédeniük”, meghódítaniuk.

Az 1-es nő egy igazi, rátermett vezető. Maga a „rátermett” szó nagyon találó, hisz az 1-es nő arra „termett”, hogy vezessen.  Szeret és tud is irányítani. Ugyanakkor ez a fajta fellépés a férfiakat elriaszthatja, mert a vezetés alapvetően a férfi feladata.

Az 1-es nőnek lételeme az újítás, az új kihívás. Vigyáznia kell, hogy ez ne menjen a hűség rovására. Új kalandokat az adott partnerrel is lehet keresni és találni.

Az 1-es nő a szerelemben, a szexben rendkívül csábító, szenvedélyes. Ha túlzásba viszi ezt, akkor elijesztheti a partnerét. Nem szabad erőszakosnak lennie.

Az 1-es nő tévedhetetlennek hiszi magát, ezért nehéz meggyőzni arról, hogy nem jól látja a dolgokat. Nem szabad annyira büszkének lennie, hogy ne változtassa meg a véleményét. Nem teszi vonzóvá, ha a mindentudó szerepében tetszeleg. Téved, ha azt hiszi, hogy csak ő oldhatja meg a felmerülő problémákat.

Amit érdemes erősítenie:

• Fontos, hogy megtanulja, hogyan kell több alázattal és szeretettel figyelnie a másik igényeire, véleményére. Sokkal erősebb, aktívabb közösségi szellemet, együttműködési hajlamot kell elsajátítania. A szeretet és az együttműködés nincsen ellentmondásban az önállósággal.
Mindeközben nem könnyű egy 1-es nőt ágyba vinni. Egyrészt mert magasak az elvárásai intellektuális téren, másrészt az 1-es nőnek nincs igénye a nőiessége bizonygatására. Pedig olykor érdemes lenne vállalnia a „gyenge” nő szerepét, akinek szüksége van egy erős férfira. A szexualitás pont az a terület, ahol a nőnek valóban nőként kell működnie: meg kell nyílnia fizikailag és lelkileg is, és kedvesen-nedvesen befogadni a férfit. Épp ezért erősítenie kellene „vezethető”, elfogadó énjét!

• A női szerephez hozzátartozik a háziasság is. Itt a kérdés, hogy az 1-es nő vezet-e háztartást. Egyedül éléstől, a család létszámától függetlenül. Szeret-e, tud-e főzni? Az 1-es nőnek komoly tehetsége van a konyhaművészetben, ha nem tartja „méltóságon alulinak” az ételkészítést. Kiélheti kreativitását, ötleteit mind a fűszerezés, mind a szokatlan ízkombinációk terén. Határtalan lehetőségei vannak a konyhában, ha megengedi magának.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top