Ezo

A tündérek nem a képzelet szüleményei

A mesék világának kedves lényei itt élnek körülöttünk. Igazi természeti lények, tele életerővel, vibrálással, és ha kérjük őket, segítségünkre sietnek. Lépj be a tündérek világába!

Mesék, filmélmények, olvasmányok nyomán képzelhetjük el, milyenek is lehetnek a tündérek. Ám egy üdítő séta a napsütésben, egy erdő fái között igazán különös élményekkel gazdagíthatja azt, aki fogékony e lények jeleinek vételére. A természettel szoros kapcsolatban élő tündérek az igazi életerőt képviselik, nélkülük a természeti világ elveszítené lényegét, igazából talán nem is létezne. A tündérek egy másik dimenzióban léteznek, olyan energiamezőt tartanak fenn, amely a fizikai világ létezését segíti. De emellett a tündérek bizonyos feladatok elvégzésében segítségünkre  is lehetnek, hosszú időn keresztül együttműködhetnek például a különféle művészeti tevékenységek segítőiként, vagy éppen a főzés, kertészkedés során.

Vannak olyan tündérek, akik inkább tekinthetők szellemi lényeknek, ők formát és energiát kölcsönöznek sokféle dolognak, pl. a munkának, a szerelemnek. Őket déváknak nevezzük, a hindu eredetű szó jámbor spirituális lényt jelent.

Hívd a tündéredet!

Ha szeretnéd, akkor kapcsolatba tudsz kerülni a tündérekkel. Ehhez ráhangolódásra és a természetre van szükséged!
Kertben, erdőben vagy egy park csendes zugában helyezkedj el nyugalomban, és tudatosítsd magadban, hogy megpróbálsz megszabadulni minden félelemtől és feszültségtől. Ez a relaxált állapot segíti az érzékelésedet. Tekints magadba, és faggasd önmagad!

• Most hogy érzem magam?
• Milyen érzés tölt el azon a helyen, ahol vagyok?
• Ha más teremtmények lennének körülöttem, azok milyenek lennének?
• Milyen lenne a hangjuk? Mit csinálnának?

Eleinte talán csak az energiaáramlást érzékeljük, vagy olyan ábrándozást, amelyet igazán nagy örömben, boldogságban élünk meg, ezek az érzések itt azt jelentik, hogy a tündérek érzékelik, hogy valaki közeledik az ő világukhoz.

A tündérek nem a képzelet szüleményei

Naponta velünk

Érezzük és értékeljük naponta a tündérek jelenlétét! Amikor sütünk-főzünk, érzékeljük, hogy az ételt megtestesítő déva jelen van. Kérjük és vegyük komolyan az ő segítségét ahhoz, hogy a lehető legjobbat tudjuk megalkotni, még egy olyan hétköznapi cselekedetben is, mint amilyen a főzés. Minden tevékenységünknek van bizonyos lelki, spirituális dimenziója, amely szent.
Fontos, hogy ne csak kérjük a segítséget, de köszönjük is meg. Különösen akkor ne feledkezzünk meg erről, amikor mi magunk is sikeresnek ítéljük egy-egy feladat vagy munka végrehajtását. Köszönetképpen virágok egy-egy szirmát, ételek egy apró darabját szórhatjuk a kertbe. Tetteink energiaáramlást indítanak el, amelynek jótékony hatását tapasztalni fogjuk.

A Tünde női nevet Vörösmarty Mihály alkotta a tündér szóból. (Első ízben a Csongor és Tünde című drámai költeményében bukkant fel.) Újabban a Tündér is anyakönyvezhető név lett.
                                                                                                                          Forrás: Wikipédia

A négy elem tündérei

A tűznek, a levegőnek, a víznek és a földnek, a négy elem mindegyikének saját tündérei vannak. Ez a négy halmazállapot megfelel az emberi tudat négy állapotának: a légzés, a gondolkodás, az érzés és a gyakorlatias dolgok.

• 1. A tűz tündérei

A tündérek nem a képzelet szüleményeiAz ősi tűzgyújtások spirituális ereje ma nagyrészt a múlté, hiszen a mai kor embere a központi fűtés világában kevésszer érintkezik magával a lánggal. Ám egy apró szertartást, a gyertyagyújtást mégiscsak megőriztük, ennek segítségével tudunk kapcsolatba lépni a tűz tündéreivel. Ahogy a tűz, úgy a tűztündér is gyors, energikus, lobbanékony. Ők a szenvedélyt, az átalakulást, a tudatosságot erősítik az életünkben.
A tűz tündéreivel a tüzek közelében találkozhatunk. Legegyszerűbben a szabadban gyújtott tüzeknél. Ha kicsit belerévedünk a tűzbe, észrevehetjük a táncot, a szikrákat, és máshogy tekintünk a tűzre, ha a tündérét keressük.
Gyertyagyújtással is idézhetjük a tűz tündéreit, egyszerre több vörös és narancssárga gyertyát használjunk! Kérhetjük őket egy akadály leküzdésében való segítségre, kérhetünk bátorságot, de hozzájuk fordulhatunk, ha növelni akarjuk a szexuális energiáinkat, vagy kreativitásra van szükségünk. Erősítheti a tűz tündéreinek különleges energiáit az is, ha a csuklónkra piros szalagot kötünk. Ne feledjük, hogy mondjunk köszönetet, és ígérjünk tiszteletet a tűz tündérének.

• 2. A levegő tündérei

Magas, nyílt terepen találkozhatunk a levegő tündéreivel a szellők által megtestesített szilfidekkel. Egy hegytetőn relaxációs állapotban tudunk velük kapcsolatot teremteni. Ők a tiszta gondolatok, az emlékezés és a szabadság segítői, gyógyulást hoznak, és ösztönzik a kreativitást. Hozzájárulnak ahhoz, hogy megértsük elménk működését, megnyissuk lelkünket a spirituális felismerés és fejlődés irányába.
Akkor forduljunk hozzájuk, ha egy fontos vizsga előtt állunk, ha beszédet kell mondanunk, ha világos, érthető gondolatokra van szükségünk.
A kapcsolat felvételéhez hasznos lehet egy álomfogó (ezoterikus üzletekben kapható). Akasszuk az ablakba, erősítsünk rá egy madártollat, és ahogy a levegő mozgatja, idézzük meg a légtündért. Mondjuk el a kívánságunkat, köszönjük meg, hogy segítségünkre sietett, majd vegyük le a madártollat, és vigyük magunkkal.

• 3. Vízitündérek

A kínai tündérek (xiannü)
A tündérek Kínában (elnevezésük alapján halhatatlan leányok) az istennők osztályába tartoznak. A tündérek származásuk szerint kapcsolatban állnak a taoista halhatatlanokkal (xian). A költészetben általában a tökéletes női szépséget testesítik meg. Alakjuk gyakorta összeolvadt az elemek gazdasszonyi és csodálatos feleségek alakjaival, sőt esetenként azok helyébe is lépett. A tündér kifejezéssel gyakorta jelölték az egyes istenek, istenségek leányait.
                                        Forrás: Terebess.hu

A víz misztikus, szeszélyes, változó, a vízitündérekre ezek a tulajdonságok jellemzőek, de legtöbbjük igazán elragadó lény. A sellők (vízitündérek) bármilyen természetes vízben fellelhetők. Egy csendes vízparton hajnalban vagy alkonyatkor kerülhetünk velük kapcsolatba. Maradjunk csendben, érezzük át a hely atmoszféráját! Finoman helyezzünk egy rózsaszirmot a vízre! Ezzel csalogathatjuk közelünkbe őket. A sellők gyógyítják a testi és lelki sérüléseinket, az érzéseink gyökerét mutatják meg, szimpátiát, empátiát és szerelmet hoznak az életünkbe. A források és kutak őrzői, ezért az emberek tisztelik őket.

• 4. A föld tündérei

A termékeny talajból sarjadó zöld növényzettől kezdve a barlangüregek vagy éppen az ásványkincsek gazdagságát, erejét és a gyökerekben szunnyadó tudást testesítik meg a föld tündérei. Mindenütt megtalálhatjuk őket, ahol növények vannak. A föld tündéreit manóknak nevezzük, ám ők sokkal robusztusabb lények, mint amit ezen elnevezés alapján elképzelünk.
A természetben léphetünk velük kapcsolatba, akár a kertben letelepedve, akár erdőben sétálgatva. A föld tündérei a gyakorlati tudást közvetítik, a pénz kezelésének és megszerzésének készségét. Oltalmazó lények, energiájuk erőt ad a kemény fizikai munka során.
Segítségüket a természetben talált szép formájú kőben rejlő energiákkal is erősíthetjük. Vigyük magunkkal a követ, és ígérjük meg, hogy nagy becsben fogjuk tartani.

Ha még többet szeretnél tudni a tündérekről, olvasd el a Szellemi vezetők című könyvet, amelyet a Polc.hu-ról is megrendelhetsz!

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top