Ezo

Bőségre és boldogságra születtünk!

2010. január 18-án hajnalban a Jupiter, a nagy szerencse bolygója a Halak jelébe lépett. Latinul domicil a neve a jelenségnek, ami azt jelenti, hogy a bolygó hazatért. Végre ki tud teljesedni, ezzel egy különleges időszak kezdődik.

Elsősorban azért, mert a Jupiter keringési ideje 12 év, vagyis kb. 12 éve járt itt utoljára, és 12 év múlva fog legközelebb.

Igaz, hogy lesz egy kis „szünet”, ugyanis 2010. június 1-jén átlép a Kos jelébe, de szeptember 4-én ismét visszatér a Halak jelébe.

Bőségre és boldogságra születtünk!JUPITER:
Keringési ideje a Nap körül kb. 12 év.

A Jupiter a hitet és a szintetikus gondolkodást szimbolizálja.
• Jellemzői: jang, +, férfielv, tűz elem.
• Általános analógia: bőség, vagyon, siker, hírnév, egészség, hosszú élet, lojalitás, lelki nagyság, vallás, hit, műveltség, rend, igazság, törvény, erkölcs, szerencse.
• Jelöli: tudat univerzalitása, tértudat, tágulás, megnyílás, egyetemes összefüggések felismerése, szintetikus gondolkodás, határok megszüntetése, nagyvonalúság, önbizalom, ősbizalom.
• Erősségei: fejlett morál és etika, erős hit és bizalom önmagában és az életben, jóság, irgalmasság, megbocsátási készség.
• Problematikája: hatalomvágy, öndicsőítés, hiúság, túlzott elvárások.

 

A Jupiter Naprendszerünk izgalmas és hatalmas bolygója.

A Jupiter a Nap után a legjelentősebb égitest a Naprendszerben. Tömege 2,5-szerese a többi bolygó tömegének. (Állítólag a Napon kívül az összes bolygó beleférne a Jupiterbe.) Látszólagos fényességét csupán a Vénuszé és időnként a Marsé szárnyalja túl. Tetemes légköre van, amelyben vastag és átlátszatlan felhők vannak. Változékony sávjai felhőalakulatok: a gyors forgás rajzolja ki őket a sötét övek és a világos zónák között.
Gyorsabban forog bármelyik bolygótársánál: alig 10 óra egy nap hossza. Mivel rendkívül gyorsan forog a tengelye körül, erősen lapult; sarki átmérője mintegy 6%-kal rövidebb, mint az egyenlítői. 90%-ban hidrogénből, 10%-ban héliumból áll, más elemek csak nyomokban találhatók meg benne.
Magja forróbb, mint a Nap felszíne, de az űrbe került felhők roppant hidegek.

A Jupiter minden más ismert bolygónál gyorsabban forog a tengelye körül. Egyenlítője közelében a felhők keringési periódusa 9 óra 50 perc 30 másodperc.

Mivel 12 év a keringési ideje, és 12 jegy van. Egy jegyben kb. 1 évet tartózkodik. Végül is az, hogy az előttünk álló 1 évben mi várható, nagyban függ attól, hogy ki hogyan áll pl. a bizakodás és a hit kérdésében, ugyanis a Jupiter a horoszkópban arról árulkodik, hogy ki miben és mennyire képes hinni. Természetesen ez szorosan összefügg a neveltetéssel és a későbbi élettapasztalatokkal, de ettől függetlenül az egyén sokat tehet azért, hogy gondolkodását pozitív irányba terelje. Minden nehézség és gond okot adhat a megkeseredésre és a hit megerősödésére egyaránt. Ez a hit nem vallásos értelemben működik, inkább az élethez való pozitív hozzáállást és az ilyen irányú elvárásokat jelzi.

Az idővel együtt mozogni annyit jelent, hogy az ember képes addig várni, amíg kell, és pont akkor lépni, amikor kell. 2010-ben ez azt jelenti, hogy eljött a bőség és a boldogság ideje, vagyis hittel és teljes odaadással várhatjuk a kiteljesedést életünk bármely területén. Ehhez a kétségektől és a szorongástól kell először megszabadulnunk. Ezek legjobb ellenszere a már oly sokszor emlegetett hit.

Van egy régi, bölcs tanács: „Ha nem tudsz hinni, legalább bízzál!”

Bőségre és boldogságra születtünk!Ez a rendkívüli átlépés mindenkire más hatással lesz. Logikus módon direkt a Halak szülötteket fogja érinteni. Ők irigylésre méltó helyzetbe kerülnek: számukra 2010-ben nem lesz lehetetlen. Mivel a Jupiter a nagy szerencse bolygója, ők igazán szerencsésnek érezhetik magukat. Szinte minden téren sikereket könyvelhetnek el. Élvezzék! Lubickoljanak az élet ajándékaiban! Végre jönnek az elismerések. Nem érdemtelenül kapják azt a sok jót, több év munkája áll mögötte. De a túlzásoktól tartózkodjanak! Mindenhol, mindenben, mindig keressék és találják meg a helyes mértéket. Ez fogja tartóssá tenni a szerencséjüket, de nemcsak az övékét, hanem az összes többi jegyét is.

Akik még lubickolni fognak a jóban 2010-ben, azok a másik két víz elemi energiájú jegyek szülöttei: a Rákok és a Skorpiók. Nekik is rengeteg kedvező lehetőséget tartogat ez az év. Az első, hogy észrevegyék, a második, hogy éljenek velük! Ezek nélkül semmi sem ér semmit…

Ezek után lássuk, hogy mi az, amire mindannyian számíthatunk.

Énünk: Fejlődésünk, szellemi érésünk egy kb. 12 éves időszaka lezárul, és elkezdődik egy új, kb. 12 éves ciklus. Törekedjünk még jobban megismerni önmagunkat! Tanuljunk, tapasztaljunk, mert ezek által csiszolódunk, mint a gyémánt! Minden helyzet, minden kapcsolat és minden beszélgetés rengeteget adhat nekünk, ha ki merünk nyílni. Mindez hozzásegít bennünket ahhoz, hogy sikeresebben tudjunk teljesíteni, nagyobb legyen az önbizalmunk, és előnyösebb kapcsolatokat alakítsunk ki. Észre kell vennünk, hogy bármi, amiben hiszünk, az univerzum, a sors, az angyalok minket támogatnak, azon dolgoznak, hogy nekünk jobb legyen! Most a hitetlenség a legsúlyosabb hiba, szabályos öngól. Ha picit is tudunk hinni, bízni, akkor csodák történnek meg nap mint nap…

Karrier: 12, 6, ill. 3 éves munkánk gyümölcse érik be most. Elkezdhetünk szüretelni. Emögött sok szorgalmas, kitartó ténykedés és rengeteg befektetett óra, nap, ill. hét áll, vagyis nem érdemtelenül kapjuk az elismeréseket. Végre élvezhetjük a sikert. Érdemes időt szánni arra, hogy megjutalmazzuk magunkat, és végiggondoljuk az utat, amelyen idejutottunk, de nem szabad abbahagyni a munkát és a kapcsolatok építését. Hasonlatos ez az autóvezetéshez: ha levesszük a lábunkat a gázpedálról, hamarosan megáll az autónk…

Tanulmányok: Akár tanulunk már, akár most kezdünk, sikerek várnak ránk. A legtöbbet akkor érhetjük el, ha igyekszünk magasabb szintre lépni. A Jupiter mindig méltóbb, jobb körülményeket szokott teremteni. Ezt nélkülözhetetlen észrevenni, és időben meglépni, vagyis amint adódik lehetőség felsőbb osztályban, ill. magasabb évfolyamban folytatni a képzést, azonnal menni kell. Az is előfordulhat, hogy posztgraduális képzés indul, vagy olyan szakember tart kurzust, akiről korábban álmodni sem mertünk. Ez mind nagy lehetőség, amely nemsokára nagy sikerek ajtaját fogja megnyitni…

Bőségre és boldogságra születtünk!

Ingatlan: Mivel a Jupiter mindig méltóbb, jobb életkörülményeket szokott hozni, érdemes az otthonunkkal foglalkoznunk. Akár veszünk, akár eladunk, akár felújítunk vagy csinosítunk, minden sikerülni fog. Egyetlen csapda van: a túlzás. Semmit se vigyünk túlzásba! Nem kell túl sokat költeni, nem kell a legdrágábbat, a legnagyobbat megvenni. Senkit nem kell „lepipálni”. Ez nem verseny. Maradjunk mértékletesek, és akkor élvezni fogjuk a végeredményt.

Egészség: Fizikailag és lelkileg is jól leszünk. Testünk ellenállóbbá válik, de továbbra is tennünk kell az egészségünkért. A rendszeres mozgás a legjobb ellenszere a hízásnak. Ez pedig most erőteljesen fenyeget bennünket. Tartózkodnunk kell a zsíros, fűszeres, nehéz ételektől. Érzékeny lehet a májunk és a hasnyálmirigyünk. Így pl. az édességekkel is csínján kell bánunk. Részesítsük előnyben az egyszerű cukrokat: fruktóz, szőlőcukor stb.

Kapcsolatok: Sok új ismeretség jöhet be az életünkbe. Közülük több afféle protektori, mentori kapcsolat, vagyis rengeteg segítséget, támogatást kaphatunk az új ismerőseinktől. Néhányból igaz barátság is kialakulhat.

Szerelem: Azok a párkapcsolatok, amelyek 12 évnél régebbiek, elmélyülhetnek. Azok viszont, amik még nincsenek 12 évesek, most próbára lesznek téve, ugyanis a párkapcsolatban élők és az egyedülállók is túl sok kísértésnek lesznek kitéve. A Jupiter a túlzások bolygója is. Hatására túlzásba eshetünk: több emberbe is beleszerethetünk, több vasat akarunk a tűzben tartani. Az biztos, hogy új szerelmek lobbanhatnak most fel. Ezek rendkívül magas hőfokon fognak lobogni. A szenvedély, a lelkesedés, az összeolvadás vágya minden korábbinál intenzívebb lesz, de mivel a Jupiter az igazság és törvény bolygója is, csak akkor lesz áldás a kapcsolaton, ha az legális – és nem illegális!

Bőségre és boldogságra születtünk!

Akik a legirigyelhetőbbek:
Rákok, Skorpiók és Halak.

Akik szintén jól járnak:
Bikák és Bakok.

Akik óvakodjanak a túlzásoktól:
Ikrek, Szüzek és Nyilasok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top