Ezo

A testelhagyás művészete

Minden éjjel öntudatlanul kilépsz a testedből és asztrálutazásra indulsz. Számos módszerrel azonban tudatosan elhagyhatod a testedet. Most bemutatunk néhány bevált gyakorlatot.

Nem véletlen, hogy álmunkban különös összefüggésekre jövünk rá, vagy utazásaink során idegen tájak tűnnek ismerősnek. Az ezotériában többféle módon magyarázhatók az összefüggések, de ezért nem muszáj visszamenni az előző életekbe, ugyanis sokkal valószínűbb, hogy egyik álombeli asztrálutazásod során vetődtél el arra a helyre vagy pillantottál bele a nem is olyan távoli jövőbe.

Beavatottak úgy tartják, hogy álmunkban nem a fizikai, hanem az asztráltestünkkel utazunk. Ilyenkor gyakorlatilag öntudatlanok vagyunk, de rendszeres és kitartó gyakorlással előidézhető olyan állapot, amikor teljesen tudatosan hagyjuk el a testünket. Sőt, megfelelő gyakorlás után meghatározott helyszíneket vagy személyeket kereshetünk fel.

Szabadulj meg a korlátaidtól!

Fontos tisztázni, hogy mi is az asztráltest. Az okkult tudományok ismerői úgy gondolják, hogy a fizikai test „hasonmása”, csak jóval finomabb anyagból áll. Éjszaka, miután elalszunk, előbb a fizikai testünk felett lebeg, majd ahogyan egyre mélyebb álomba merülünk, úgy távolodik el a testünktől. Hirtelen zavaró körülmények hatására vagy miután kialudtuk magunkat, visszatér, addig azonban szabadon szárnyalunk az univerzumban. Hasonló tapasztalatokat élnek át a halálközeli élményben lévők, ugyanis a beavatottak szerint ilyen módon indulunk utolsó utunkra is…
Érdemes tehát nemesebb célokra használni a hosszan tartó munkával kifejlesztett képességeket, mint például „asztrálban” leugrani a boltba, vagy utána nézni életünk párjának, hogy kivel múlatja az időt… Tapasztalt asztrálutazók természetesen nemcsak térben, hanem időben is képesek mozogni, például történelmi korokat újraélni és tapasztalni.

Figyelj a táplálkozásra!

Az utazás sikeréhez hozzájárul fizikai állapotod is. Ha nehéz, zsíros és nagy mennyiségű ételt fogyasztasz lefekvés előtt, esetleg kávé, cigi vagy alkohol segítségével próbálod meg az utazást, előfordulhat, hogy csalódni fogsz, vagy kellemetlen élményeid lesznek. Nem használ a zaklatott lelkiállapot és a szoros ruhanemű sem. Ilyen esetekben előfordulhat, hogy az asztráltested visszazuhan a fizikai testedbe, amit úgy élsz meg, mintha magasról lezuhannál. Attól nem kell tartanod, hogy idegen lények (például démonok) szállnak meg, amíg távol vagy, ugyanis ez idő alatt is a magasabb tudatod egy része figyel a tested normális működésére, és gondoskodik a védelméről. A fizikai és az asztráltest között pedig egy ezüstszál biztosítja a kapcsolatot, mely arról gondoskodik, hogy bármikor visszatalálj „önmagadhoz”.

A tudatos asztrálutazásra való felkészülést érdemes gyakorlással kezdeni. Például meditatív állapotban felidézni egy ismerős helyszínt, akár a lakás egy bizonyos részét. Ez azért is fontos, mert így a képzelőerődet fejlesztheted és közvetlenül ellenőrizheted a tévedéseidet. Ha az előbbi gyakorlat jól megy, akkor kísérletezhetsz azzal is, hogy ismerősök házát keresed fel, és megpróbálsz „üzenetet hagyni” számukra. Meg fogsz lepődni, hamarosan ők fognak felkeresni, hogy éppen rád gondoltak… Haladó asztrálutazók azzal is kísérletezhetnek, hogy nyomot hagynak a fizikai világban, például kisebb-nagyobb tárgyakat elmozdítanak vagy odébb helyeznek. Tegyél egy próbát!

 

Ókori játék a testelhagyás

Páratlan történetek maradtak ránk a régi időkből olyan utazásokról, melyek „normál” gondolkodással fel nem foghatók. Testelhagyásról tesz említést például az Egyiptomi halottaskönyv, de a híres görög tudósok és filozófusok is szentül hittek abban, hogy a lélek képes a testet elhagyni és szellemekkel társalogni. Sőt, bizonyos értelmezések szerint a Bibliában is találunk utalást erre. Az asztrálutazás megtörténtét később parapszichológiai kísérletekkel igazolták.

Hamarosan megváltozik az életed!

Ne vegyék el a kedvedet az esetleges kezdeti sikertelenségek, próbálkozz újra. A tapasztaltak úgy tartják, hogy hamarosan jön az áttörés, amikor váratlanul sikerül kilépni a testedből, és ez az érzés valószínűleg teljesen megváltoztatja az addigi életedet. Ezután másképpen fogsz gondolkodni a világról. Alapvető szabály, hogy minél távolabb kerülsz a testedtől, annál nagyobbat fogsz zuhanni (ütközni), amikor visszatérsz. Ezért fokozatosan menj egyre távolabb… Visszaérkezés után pedig meditálj egy picit, gondold végig, hogy mi történt veled. Esetleg vesd papírra az utazási élményeidet.

Egy utazás komolyan kimeríthet, ezért mindig hagyj megfelelő időt a regenerációra. Minden próbálkozás után legalább egynapos pihenőt engedélyezz magadnak, de ha nagyon kimerült vagy, akkor több nap vagy hét is szóba jöhet. Ha ijesztő élménnyel találkozol, azonnal gondolj a fizikai testedre, és máris otthon leszel. Visszatérhetsz abban az esetben is, hogyha a fizikai testednek szüksége van rád, vagy nem eléggé koncentráltál az utazásra. Természetesen előfordulhat az is, hogy a való életben látsz olyan tájakat, ismersz meg olyan embereket, akikkel asztrálutazásaid során találkoztál. A déjá vu élmények ne bizonytalanítsanak el.

Gyakorlatok kezdőknek és profiknak

• A francia módszer ugyancsak alapvető technikának számít, ám igényel némi gyakorlást. A lényege, hogy a lábujjaktól indulva a fejtetőig minden testrészedet el kell választanod a fizikai testedtől a tudatod segítségével. Végül az asztráltestnek teljesen le kell válnia a fizikaitól, és kezdődhet az utazás. Az akaraterő módszere gyakorlatilag az önszuggesztióra épül, akár egy mantrát, sokszor egymás után ismételgesd magadnak, hogy asztrálutazásra készülsz, és most fogsz kilépni a testedből…

• A csakrameditációs technika ugyancsak hatékony, bár inkább haladóknak ajánlott, ugyanis a gyökércsakrától a koronacsakráig felfelé haladva működésbe kell hoznod az energiaközpontjaidat. Ezek után könnyen magára hagyhatod a testedet!

• A hintamódszer ennél egyszerűbben és gyorsabban elvégezhető gyakorlat. Képzeld magadat egy hintára. Amikor előrelendülsz, koncentrálj az orrodra, amikor pedig hátra, akkor a fejed tetejére. Lökd magadat egyre magasabbra, mielőtt azonban teljesen körbe fordulna a hinta, a legutolsó pillanatban ugorj ki belőle. Ha sikerül, akkor hirtelen a testeden kívül találod magadat. Léteznek különböző vizualizációs módszerek, de kitalálhatsz magadnak sajátot is, hátha úgy könnyebben megy.

Az ezoterikus tanítók szerint több módszerrel is asztrálutazásra indulhatsz. Van, akinek a meditáció segít, másoknak a francia módszer válik be. Az is előfordulhat, hogy mindegyik megoldás használ, vagy egyik sem, és új gyakorlat után kell hogy nézz. A legkönnyebb, hogyha meditáció közben hagyod el a testedet. Miután kiürítetted a tudatodat, egyszerűen megszabadulsz a fizikai korlátoktól.

Segíts másoknak!

Az igazán profik akár az időben is képesek utazni. Elég elképzelniük a helyet és az időt, máris ott teremnek. Egyesek lehetségesnek tartják, hogy az asztrális síkon elhunyt rokonainkkal is felvehetjük a kapcsolatot, vagy akár univerzális kirándulást is tehetünk. Vannak, akik arra használják eme képességüket, hogy másoknak segítsenek, esetleg veszélyes helyzetekből mentsenek meg embereket. Te is segíthetsz megtalálni a rászorulóknak az elveszett tárgyaikat, vagy eltűnt személyeket kutathatsz fel. A legelképesztőbb az egészben, hogy a jövő felé is lehetséges utazni. Képes lehetsz megtekinteni egy lehetséges jövőképet, amelyből akár tanulságokat is leszűrhetsz arra vonatkozóan, hogy pontosan mi az, amin változtatnod kellene.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top