Ezo

Mit tegyek, ha a gyermekem szellemeket lát?

Mit tehet a szülő, ha a gyermekén fura dolgokat tapasztal? A kicsi olyan dolgokról beszél, amelyekről még nem hallhatott, és embereket emleget, akiket nem is ismerhet? Nem kell feltétlenül kétségbeesni, lehet, hogy egyszerűen túl fejlett a spirituális érzékenysége.

Mit tegyek, ha a gyermekem szellemeket lát?Pici a gyerek, de feltűnően okosan beszél bizonyos dolgokról. Magyarázni kezd, ha a tévében egy idegen országról szóló természetfilmet vetítenek, láthatóan szorong a háborúk hallatán. Ez mind arra utal, hogy erősen él még benne az egyik előző élete. Olyan emlékeket hordoz, amelyeket gyakran összekeverhet a jelen valósággal is. Ha erőszakos halállal halt meg, vagy egy háború áldozata, akkor a rajzfilmeknél is kerülni fogja az ilyen jeleneteket. Olyan is előfordul, hogy kiskorában hiányol valakit, akit mi nem is ismerünk. Idegen csengésű néven emlegeti, és történeteket is mesélhet róla. Ezeket általában hamar kinövi, vagy a szülő kineveli belőle, de tudat alatt zavart okozhat. Érdemes keresni egy reinkarnációval foglalkozó szakembert, aki ügyesen megnyugtatja a gyereket, és elmagyarázza nekünk is, hogy nincs mitől félnünk.

Ha a gyerek szorong, és olyan emberekről, lényekről beszél, akik látszólag nincsenek jelen, akkor érdemes komolyan venni a problémát. Elképzelhető, hogy „szellemeket” lát, akik kapcsolatba is lépnek vele. A kicsik sokkal fogékonyabbak még az ilyesmire, mint a felnőttek. Próbáljuk megnyugtatni, hogy akit ő érez vagy lát, az nem akarja bántani. Próbálja megkérni a gyerek, hogy távozzon. Általában ezeknek a kéréseknek eleget tesznek, hiszen a kóbor lelkek szinte sosem közelednek rossz szándékkal. Egyszerűen kihasználják, hogy valaki észreveszi a jelenlétüket, és ott maradnak. Ha sokáig húzódik egy-egy ilyen „látogatás”, vagy tartósan társul szegődik a gyerekünk mellé valaki, abból viszont baj lehet. Ezek a lények általában az emberek energiáját használják. A gyerek fáradékonyabb, feszültebb lesz, egy idő után akkor is rettegni fog, ha tudja, hogy a „barátja” nem akarja bántani.

– Rendszeresen tapasztalhatunk olyat, hogy a gyerek első ránézésre megállapítja, a felnőttek közül ki „jó” és ki „rossz” – avatott be a kérdésbe Leona, a spiritiszta-léleklátó. – Nem feltétlenül az ösztönökről van itt szó. A kicsik még látják az emberi test körül lévő aurarétegeket, amelyek különböző színekben pompáznak. A harag, a hazugság, a szerelem, az erős érzések, de még a betegségek is megváltoztatják auránk színét. Nem szabad hülyének nézni a gyereket, ha erről beszél, inkább figyeljünk oda rá. Teszteljük! Különböző helyzetekben kérdezzünk rá, most éppen milyen színűek vagyunk. A későbbiekben hasznos lesz számára, ha megmarad a „látása”, sokkal könnyebben választ majd magának barátokat is.

Amíg nem zavaró a gyerek magatartása, addig nincs szükség pszichológusra. Ha azt látjuk, hogy eltávolodik a korosztályától, és kezd egy saját kis világot felépíteni, akkor mindenképpen szükség lesz szakemberre! Ha a gyerek láthatóan retteg, hazudik, vagy nem beszél valamiről, ami nyomasztja, akkor is érdemes pszichológust keresni, ám ők a legtöbb esetben kiverik a fejéből a spiritualitást. Keressünk inkább ezotériával foglalkozó felnőtteket, klubokat, ahol tudnak nekünk tanácsokat adni. Egy léleklátó vagy auraszakértő pontos válaszokat fog adni arra, hogy a gyerek valóban érzékenyebb-e az ilyesmire, vagy csak játszik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top