Ezo

A sikeres állásinterjú titka

Meglepő elmélettel álltak elő amerikai karrier-tanácsadók. Szerintük állásinterjú előtt érdemes boszorkánypraktikákhoz fordulnunk.

Szerencsére a sikeres állásinterjúhoz nem kell se kígyólábat, se sárkányfarkat beszereznünk, mint ahogy az sem lenne szerencsés, ha a Lúdas Matyiból jól ismert rigmussal köszöntenénk reménybeli főnökünket: „Béka mája, tyúk epéje, itt jön a jó Biri néne!” Ezek helyett a tanácsadók azt javasolják, hogy már három nappal az interjú előtt kezdjük meg a „mágikus” felkészülést, így mi lehetünk a legmagabiztosabbak a felvételi beszélgetésen.

Első lépésként gyújtsunk meg egy gyertyát. Összpontosítsunk néhány percig a lángjára, majd húzzunk „védőkört” magunk köré: kinyújtott karunkkal mutassunk a földre, és rajzoljuk körbe magunkat, miközben elképzeljük, hogy ragyogó fehér fény árad a karunkból a földre. Lássuk magunk előtt, hogy ez a fehér energia teljesen körbevesz bennünket, mint egy hatalmas fénylő burok.

Ezt a „varázslatot” háromszor ismételjük meg az interjú előtt, végül mielőtt belépnénk az irodába, immár a szertartás nélkül képzeljük el, hogy a fehéren izzó védőburok ismét ott van körülöttünk. Az amerikai karrier-tanácsadók szerint ezzel az egyszerű módszerrel sokkal magabiztosabbak leszünk az állásinterjún, s kimutathatóan nagyobb esélyünk lesz arra, hogy mi kapjuk meg az áhított státust.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top