Ezo

3 modern Szent Iván-éji varázslat

Szent Iván napját ősidők óta mágikus ünnepnek tartják. Összeállításunkból megtudhatod, hogyan használhatod modern mágiákra a mai napot!

Szerelemvarázslat

3 modern Szent Iván éji varázslatSzerte Európában tüzeket, máglyákat gyújtottak Szent Iván előestéjén. Volt, ahol úgy tartották, elmúlnak a fájdalmai annak, aki átugrik a tűz felett, máshol abban hittek, szerelem vár a tűzugrókra. A magyar hagyomány szerint annak a szerelmespárnak boldog lesz a házassága, akik kézen fogva háromszor átugornak a tűzön.

Mit tesz a modern boszorkány? Ha nem jártál nagyobb máglya közelében mostanában, és nincs kedved tüzet rakni a gangon vagy a teraszon, akkor sem kell kétségbeesned. Elég lesz kilenc teamécsest meggyújtanod, és azok lángja fölött átugranod háromszor. Teheted egyedül, hogy párra találj, vagy a kedveseddel, hogy erős legyen a szerelmetek. A lényeg, hogy ugrás előtt gondold át, mi a célod ezzel a játékkal. Ja, és próbálj meg komoly maradni!

Egészség egész évben

A Szent Iván-éji máglyába egész szakajtónyi almát öntöttek, majd a parázsból kipiszkált sült almát azért ették, mert azt gondolták, az megóv a torokbajtól, és egészségessé tesz.

Mit tesz a modern boszorkány? Ha nem is egy szakajtónyi almát (vajon az mennyi lehet?), de néhány szemet érdemes alufóliába csomagolva megsütnöd ma este. A finom és diétás vacsora közben gondolj arra, hogy minden falattal egy darabka egészséget nyelsz le, amely kiszorít belőled minden betegséget, rossz hangulatot, és energiával tölt fel. A vacsora végén lehunyt szemmel képzeld el magad fényes aurával, boldogan, egészségesen és karcsún!

3 modern Szent Iván éji varázslat


Szebb muskátli a balkonon

Ükanyáink – gyakran meztelenül (!) – égő fáklyákkal a kezükben kerülték meg a család földjeit, hogy szebb legyen az évi termés, gazdagabb az aratás.

Mit tesz a modern boszorkány? Nincsenek hatalmas földbirtokaid, de biztosan van egy-két cserép szobanövényed vagy a balkonládádban futómuskátlid. A szomszéd srác biztos örülne neki, ha felelevenítenéd a meztelen fáklyázás szép hagyományát, de jobb ötletünk van. Fogj egy egyszerű fehér gyertyát, és az óramutató járásával megegyező irányban körözz vele háromszor minden cserép és balkonláda felett. Közben képzeld magad elé, hogy a növényeid hatalmas, dús virágokat és leveleket növesztenek.

3 modern Szent Iván éji varázslat

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top