Ezo

Ezoterikus kertészet – nem csak boszorkányoknak!

Szeretnéd, ha a te balkonnövényeid lennének a legszebbek a kerületben? Már kipróbáltad az összes csodatápszert és tetűirtót, de hiába? Ha már úgyis csak a varázslat segít, vizsgáljuk meg a kérdést az ezotéria szempontjából!

Ezoterikus kertészet – nemcsak boszorkányoknak!A folyton kiszáradó növényeknek és a satnya hajtásoknak – legalábbis ha minden kertészeti tudásodat bevetetted – lehetnek ezoterikus okai is. Az első és legfontosabb, hogy kertészkedni mindig a hold állásának megfelelően kell. A növő hold idején elültetett növények gyorsabban fejlődnek és dúsabbak lesznek az asztrológusok szerint. Fogyó holdnál metszeni és ritkítani kell, teliholdnál pedig leszedni a gyümölcsöket. Asztrológiai szempontból az is fontos, hogy a növényeknek – kivéve a hagymát – növő holdnál és teliholdnál több vízre van szükségük, mint újholdnál és fogyó holdnál.

Káros földsugárzások

Ha egy növény minden igyekezeted ellenére satnya marad, valószínűleg rossz helyen van a cserepe. Érdemes pár méterrel odébb tenni, hátha káros földsugárzás fölött élt eddig. Aki ért az ingázáshoz, az bátran kiingázhatja, hol érezné magát jól a kedvenc muskátlija. Ha pedig semmiképp sem mozgatható a cserép, tegyünk az aljába egy régi réz kétforintost vagy egy kisebb hegyikristályt, ezek ugyanis segíthetnek semlegesíteni a földsugárzást.

Meditálj a dús virágokért!

Azt több amerikai kutatás is igazolta, hogy a növényeknek „lelkük” van, megismerik a gazdájukat, hálásak a szeretetért, a jó szóért. Az a legkevesebb, hogy a kevésbé szép balkonnövényekhez (is) beszélsz öntözés közben, és megsimogatod őket, de akár meditálhatsz is a sikerért! A lakás egy csendes pontján ülj le, csukd le a szemed, lazítsd el magad, majd képzeld el, hogy odalépsz a cseréphez, megsimogatod a növényt, felemeled, és gondolatban elutaztok az őshazájába. Mutasd meg neki a szabadon élő rokonait, mondd el, mennyire szeretnéd, ha ő is ilyen szép, nagy és dús virágú lenne, annak ellenére, hogy sajnos nem tudod biztosítani ugyanazt a klímát. Végül gyertek haza, és képzeletben tegyél a növény fölé egy üvegburát, amely alatt ugyanolyan lesz mostantól a klíma, mint az őshazájában.

Ezoterikus kertészet – nemcsak boszorkányoknak!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top