Ezo

Kutyakóp: a nagy eb horoszkóp

Ahány csillagjegy annyi kutyajellem. Ha eddig azt hitted, csak a genetika és a fajtajelleg számít, hát nagyon tévedtél, mert az ebek csillagjegye is meghatározza viselkedésüket.

Kos a macskakergető
A Kos kutya hirtelen természetű, szereti védeni a saját birtoka határait, és szereti megtámadni a postásokat. Könnyen beazonosíthatjuk, ha ebünkben túlteng a Kos energia: minden macskát megkerget, ám, ha véletlenül utolérné, a cirmost tanácstalan arccal vizsgálgatja a szőrcsomót, aki végül még a legjobb barátja is lehet (feltéve, hogy elég sokszor hagyja magát utolérni, és nem pofozza fel az ebet)!

Kutyakóp: a nagy eb horoszkóp

Viszonya az emberekhez: Gazdáját – ha egyszer elfogadta – végtelen ragaszkodással szereti.

Bika a csaholós
A Bika jegyében született ebek szerelmesek a saját hangjukba. Épp ezért boldogan csaholnak idegenre, ismerősre, postásokra és akár a Holdra is. Ha megvakargatjuk a füle tövét, boldog torokhangú morgással ad hangot elégedettségének. A Bika kutya életcélja, hogy kerti házőrzőből konyhamalaccá képezze át magát, ezért mindent meg is tesz.

Kutyakóp: a nagy eb horoszkóp

Viszonya az emberekhez: Gazdáját a jutalomfalatnál is jobban szereti – és ez nagy szó nála!

Ikrek a szaglászó
Ha álmodozó képpel egy láthatatlan szagfelhőt vizsgálgató ebet látunk az utcán – és egy értetlen arcú gazdát, aki már rég továbbsétálna – biztosak lehetünk benne, hogy Ikrek kutyával van dolgunk. Az Ikrek ebek szétszórtak és impulzívak. Az egyik percben még kedvenc gumisünjük sem képes két percnél tovább lekötni őket, később akár órákig bambulnak, minden különösebb ok nélkül.

Kutyakóp: a nagy eb horoszkóp

Viszonya az emberekhez: Ha felérné a kilincset, bárkit beengedne – de persze a gazdája a szeretetének fő tárgya.

Rák a haspók
A Rák jegyében született ebek, kész fejszámoló művészek. Pontosan nyilvántartják a falka (azaz a család) létszámát, és csak akkor érzik magukat jól, ha már mindenki hazaért. Ekkor ők is bekéredzkednek a konyhába, hogy egy boldog sóhajjal elfoglalják a fő helyet az asztal alatt. Hogy ti nem engeditek be a kutyát a lakásba? Egy Rák kutyával ennél nagyobb tragédia nem is történhetne. Talán csak az, ha vadidegen érkezik…

Kutyakóp: a nagy eb horoszkóp

Viszonya az emberekhez: Imádja gazdáit, szeretetrohamait könnyen nézhetjük jutalomfalat kunyizásnak – és nem is tévedünk túl nagyot.

Oroszlán a falkavezér(helyettes)
Az udvar (vagy a lakás) ura minden kétséget kizáróan az Oroszlán jegyében született eb. E jegy szülöttei tekintélyesek (még, ha csivavák is) rettenthetetlenek (még az állatorvostól sem félnek) és legfőképpen kíváncsiak. Az Oroszlán kutyák mindenhol ott akarnak lenni, ahol történik valami érdekes, és sértődötten veszik tudomásul, ha gazdájuk nélkülük indul el reggel. De azért estig az ajtóban várnak rá.
Viszonya az emberekhez: Muszáj mindenkin uralkodnia, ezért hízelgéssel, morgással vagy hisztivel eléri, hogy akkor és annyit sétáljanak vele, amennyit szeretne. Ha ezt megkapja, szent a béke.

Kutyakóp: a nagy eb horoszkóp

Szűz a legjobb házőrző
A Szűz ebek a munkájuknak élnek. A házőrzés a mindenük. Egy kis portás veszett el bennük: fejben pontos listát készítenek érkező és induló családtagokról, vendégekről, szomszédokról. A Szűz kutya méltóságán alulinak tartja a postás megugatását, de a szeme sarkából figyeli minden mozdulatát. Minden vágya, hogy egész birodalmában rend, béke és szeretet uralkodjon! (Ugyanitt: jutalomfalat hegyek legyenek!)

Kutyakóp: a nagy eb horoszkóp

Viszonya az emberekhez: Kifejezetten kíváncsi, érdeklődő eb, aki minden idegent boldogan megismer, főleg ha szeretett gazdájával egyszerre érkeznek!

Mérleg a farok csóváló
A Mérleg ebeknek kutyaszépségversenyen a helyük! Senki sem tud olyan kecsesen futni a macskák után, mint egy Mérleg jegyében született kutya, aki – ha jobban megfigyeljük – sokkal színpadiasabban védi területét, ha gazdája látja a produkciót, mint ha nem. A Mérleg kutyának a legfontosabb gazdája szeretete és elismerése, ezért bármire hajlandó. Ha több kutyánk is van, a mérleg lesz közülük a leghízelgőbb.

Kutyakóp: a nagy eb horoszkóp

Viszonya az emberekhez: A Mérleg eb számára fontos, hogy minél több simogatást begyűjtsön, ezért állandóan csóválja a farkát. Biztos, ami biztos alapon ugatás közben is.

Skorpió az aluszékony
„Ha sokáig nyomod a csengőt talán előjövök. Esetleg megugatlak. Vagy megharaplak. Szóval ne kelts fel az álmomból!” – így festene a „Vigyázz a kutya harap!” felirat, ha egy Skorpió jegyű eb fogalmazná meg azt. A Skorpió kutyák – már, ha nem alszanak épp – kíváncsiak és szeretnek szaglászva körbejárni territóriumukban. Szemük mély, végtelen ősi bölcsességet tükröz.

Kutyakóp: a nagy eb horoszkóp

Viszonya az emberekhez: A Skorpió ebek gyakran pihentetik fejüket gazdájuk térdén. Ha simogatjuk őket, lehunyják szemüket, hogy teljes tudatukat átengedjék a boldog érzésnek.

Nyilas az apportírozó
A Nyilas jegyében született ebek közül kerülnek ki az internet gördeszkás kutyasztárjai. Imádják a sportokat az apportírozástól a frizbizésen keresztül az úszásig. Persze, ha sohasem visszük őket játszani, nem jövünk rá, hogy Nyilasokkal van dolgunk, hiszen otthon álmodozó képpel ülnek a kapuban, ha idegen érkezik kétszer is meggondolják ugassanak-e, és többnyire inkább egy kis simogatást kunyiznak mindenkitől, akit nagy, nedves orruk jó szagúnak talál.

Kutyakóp: a nagy eb horoszkóp

Viszonya az emberekhez: A Nyilas ebek szeretnek új embereket megismerni, nedves orrukat mindenbe beleütik, ha beszélgetést folytat a család, középen ülnek és okos szemmel mindig a beszélőre néznek, akárha értenék, miről van szó.

Bak a makacskodó
Ha ebünk napsütésben boldogan indul sétára, esőben utálkozó morgással húzza a pórázt, gyanút foghatunk: Bak jegyű a kedvencünk. A Bak ebek szélsőségesek és hangulatemberek. Pardon, hangulatkutyák. Szeretnének beleszólni, hogy ki lép az udvarukra, ezért kamaszkorukban megpróbálják felülbírálni a gazda döntéseit, de idővel elfogadják őt falkavezérnek.

Kutyakóp: a nagy eb horoszkóp

Viszonya az emberekhez: Akit egyszer megszeretnek, azért a tűzbe tennék a mancsukat, és minden valós – vagy vélt – támadástól megvédik.

Vízöntő a csodakutya
Kínai kopasz kutya szeretne lenni a lelke mélyén minden Vízöntő eb. Vagy legalább egy bernáthegyi. De semmiképp sem utcai keverék, az olyan snassz az extrémitásokra vágyó lelkének! A Vízöntő kutyák annak biztos tudatában őrzik a házat (vagy a lakást), hogy az az övék, a családtagok pusztán a személyzet, akik azért vannak, hogy őt szórakoztassák. (A macskák pedig személyi edzők, akik futásra késztetik őket…). Vízöntő kutyánkat mindenkép írassuk be kutyaiskolába, hiszen minden vágya, hogy megmutathassa az alkalmazottainak – azaz nekünk – hogy ő valóban különb mindenkinél.

Kutyakóp: a nagy eb horoszkóp

Viszonya az emberekhez: Mindenkit a beosztottjának tekint, s szerepekben gondolkodik. Van, a szakácsnője (feladata a táp kiadagolása), a játszópajtása (feladata a labda dobálása) és persze vannak a hódolói (azaz a gazdájához érkező idegenek).

Halak a hízelgő
Minden betörő álma egy Halak kutya (mármint nem otthonra, hanem a betörés helyszínére) a Halak kutya álma pedig egy betörő. Csak sajnos, ha meg is érkezik a rabló, a Halak eb épp aludni fog egy másik betörőről álmodva, így lemarad az akcióról. Igaz, ha véletlenül mégsem alszik (vagy felébred a riasztó hangjára) csaholva támad a gonosz ellenségre. A Halak kutyák mindennél jobban szeretik a hízelgést, már-már igazi pitiző művészek, még az e jegyben született dobermanok is.

Kutyakóp: a nagy eb horoszkóp

Viszonya az emberekhez: Nagyon szereti az embereket, a kisgyerekekért kifejezetten rajong, azt is jól tűri, ha piszkálják. Idegenekkel ambivalens a viszonya: eleinte bizalmatlan, de idővel nekik is hízelegni kezd…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top