Ezo

4 júliusi nap, amire érdemes odafigyelni

Ősanyáink igen sok olyan népszokást, hagyományt és babonát őriztek, amelyeket ma is érdemes megfogadnunk, hiszen ezeken a napokon az univerzum rezgései bizonyos célok elérését jobban segítik. Lássuk, melyek azok a jeles napok, amiket akár városi szingliként, akár falusi gazdaasszonyként érdemes figyelnünk!

Július 20. – Illés napja: A népi megfigyelés szerint e napon gyakoriak a viharok. (Reméljük, ezúttal elmaradnak!) A néphit szerint aki ezen a napon a réten dolgozik, abba belecsap a villám. Bízunk benne, hogy ez nyaraló és a mezőn kiránduló vagy napozó olvasóinkra nem vonatkozik!

4 júliusi nap, amire érdemes odafigyelni

Július 22. – Mária Magdolna napja: A régiek hite szerint ezen a napon mindenképp esik az eső, hiszen a bűnös élettől megtért szent siratja bűneit. A kislányok hajából ma le kell vágni egy keveset, hogy sűrűbbre és hosszabbra nőjön. Jelentkezz be mára a fodrászodhoz – egy próbát megér!

Július 25. – Jakab napja: A néphit szerint a Jakabig le nem aratott zab elvész. Igen, tudjuk, ez bennünket nem annyira érint, az viszont érdekes, hogy ha ezen a napon fúj a szél, hosszú, kemény, hideg tél lesz.

4 júliusi nap, amire érdemes odafigyelni

Július 26. – Szent Anna napja: Szűz Mária édesanyjához szintén a meddő asszonyok és a várandósok imádkoztak. Állítólag aki a keddi napokon tartott böjtölést Szent Annának ajánlja, könnyebben esik teherbe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top