Ezo

A nagy diétahoroszkóp – tüzes jegyek

Négyrészes sorozatunkból megtudhatod, hogy miért ragadnak rád a kilók, és mi a tuti módszer a gyors fogyáshoz. Pirulák és csodafogyasztószerek helyett jöjjön az asztrológia.

Mitől fogy az Oroszlán?  

Az Oroszlán, a csillagjegyek királya előkelő, fenséges, és a termete is királyi. Igazi uralkodónőhöz (uralkodóhoz) méltóan a finom falatokat kedveli, a diétát, a fogyókúrát pedig szívből megveti. Lássuk, milyen trükkökkel fogyhatnak e jegy szülöttei!

Az Oroszlánokban buzog az energia és a tettvágy. Úgy gondolják, hogy a finom és bőséges étkezések biztosítanak energiát nekik az egész napos pörgéshez. Szeretik a nagy adagokat és a laktató ételeket. Persze az Oroszlánok a fényűzést is szeretik: örömmel mennek elegáns étterembe, de azt sem vetik meg, ha egy jobb gyorsétterembe ülhetnek be, a lényeg, hogy ne nekik kelljen főzniük. Gyakran esznek húsos, zsíros falatokat, ezért egy idő után komoly súlyproblémákkal küszködhetnek.

Nagy adagok, sok hús, változatos étrend

A nagy diétahoroszkóp - tüzes jegyekMit tegyen az az Oroszlán, aki szívesen megszabadulna királyi súlytöbbletétől, de nem szívesen mondana le az étkezések örömeiről? Neki bizony nincs más választása, mint keresni egy igazán ízletes diétát, ugyanis az Oroszlánok nem bírják az önsanyargatást. Hogy is nézne ki, ha a csillagjegyek királyát salátarágásra kényszerítenénk, mint egy nyulat?!

Húst hússal és hússal – nagyjából így lehetne összefoglalni az Oroszlánok ideális diétáját, de mégis óvnánk minden kedves olvasónkat e recept megvalósításától. Az Oroszlánoknak ugyanis vigyázniuk kell a koleszterinszintjükre, a szívükre és ereikre, épp ezért a húsdiétát is jobb, ha elkerülik. Ehelyett azt javasoljuk, tartsanak három nagyétkezéses kúrát. A három nagyétkezés naponta értendő ugyan, de a „nagy” szó a többi diétához képest jelent nagyot, és nem az Oroszlánok átlagos étkezéséhez képest. A lényeg, hogy csak naponta háromszor ehetnek. Az ételek közül mindaz megengedett, amit egyébként is ennének, egyetlenegy kikötés van csak: mindenből pontosan feleakkora adagot szabad csak enniük, mint eddig! Kedves Oroszlánok, szerencsére becsületesek vagytok, így eszetekbe sem jut majd csalni, igaz? Aki eddig egy tál spagettit evett vacsorára, az most is ehet spagettit, de szigorúan csak fél tállal. Ez fontos, mint ahogy az is, hogy rengeteg vizet igyatok. A legjobb, ha már a nap elején kiméritek a két-három liter vizet, és ezt meg is isszátok elosztva, kis adagokban. Minden étkezést kezdjetek egy nagy pohár vízzel – ez segít kitölteni a gyomrot, így kevesebb étellel is jóllaktok.

Sporttal az izmos alakért
Az Oroszlánok teste általában izmos (még ha épp nem is látszik), és könnyen épít izmokat. A legjobb, ha a diétát minden másnap legalább félórás mozgással egészítik ki Oroszlán olvasóink. A sportok közül a játékok a legmegfelelőbbek: kosárlabda, kézilabda, foci, tenisz, de akár futóverseny vagy görkorcsolya-rangadó is lehet, a lényeg a küzdelem. Mert az Oroszlánnak természetesen nem a részvétel, hanem a győzelem a fontos. Győzni pedig csakis úgy tudsz, ha edzel és készülsz eleget…

Extra tipp

Csillagállások alapján dolgozó tippgyártó gépsorunk extra tippet készített Oroszlán olvasóinknak:
Az Oroszlánok szeretik a gyors eredményeket, ezért gyakran elcsábulnak, és megveszik a legújabb fogyókúrás csodaszereket. Ahelyett, hogy mindenféle kétes fogyókúrás teát fogyasztanátok, tartsatok kéthetes csalánteakúrát. Mindennap reggel éhgyomorra és lefekvés előtt igyatok meg egy bögre csalánteát. A kúrát két hét után fejezzétek be.

Mitől fogy a Nyilas?

A nagy diétahoroszkóp - tüzes jegyekA Nyilasok szeretik a hasukat. Szeretnek főzni (és tudnak is, még akkor is, ha sohasem próbálták…) és szeretnek enni, lehetőleg barátokkal egy jó étteremben. Súlyproblémáikat is az okozza a legtöbb esetben, hogy az ünnepek alkalmával napi több lakomát is végigesznek, ám a dőzsölés utáni diétát elbliccelik!

Szögezzük le már az elején, a Nyilasok igazi fogyókúra szakértők – elméletben legalábbis. Akkora tudást halmoztál fel a témáról, amekkora egy női magazin fogyókúra rovatát évekig ellátná cikkötletekkel. Csokikúra, banánétrend, south beach-diéta… – A Nyilasok pontosan tudják mit jelentenek ezek a kifejezések, és néhányat már ki is próbáltak ezek közül. Igaz, mivel nem szeretik sanyargatni magukat (és a monotóniát sem nagyon tűrik) ezért valószínűleg mindet fel is adták.

Játékos étrenddel a fogyásért!

Ahhoz, hogy ne add fel már ez elején a diétát két dologra van szükséged: Erős motivációra és megfelelően ízletes, változatos étrendre. Épp ezért bármennyire is csábító a fagylaltdiéta azt javaslom, inkább hagyd ki ezt a divathóbortot és válasz olyasvalamit, amitől tényleg leadhatod a felesleges kilóidat!

A Nyilas fogyását olyan étrend segíti elő, amelyet könnyen betarthat társasági életmódja mellett is. (Gondolj bele, hány fogyókúrád bukott már el baráti ebéd és vacsorameghívásokon, amikor nem tudtál ellenállni a felkínált különleges krumplis-tésztás-marhahúsos-pizzának!) A Nyilas diétájának lényege, hogy mindössze napi egy nagy főétkezés engedélyezett. Ez lehet a déli vagy az esti is. Emellett pedig 5 kisebb „kutyafuttában” bekapott étkezés javasolt. Ez egyébként a pörgős életmódodhoz is illik. A nagy étkezésnél egyetlen egy megkötés van: mindössze legfeljebb egy adagnyi ételt ehetsz! Tehát egy egyszemélyes pizza ebbe éppúgy belefér mint egy tányér spagetti vagy a marhapörkölt galuskával! (De persze akkor sem dől össze a világ, ha diétás ételt választasz…) A kis étkezéseid – nevezzük őket nassolásnak, hogy megjöjjön a kedved! – legyenek változatosak! A szabály: egy nap kétszer nem nassolhatod ugyanazt és a nass nem tartalmazhat szénhidrátot. Gyümölcschipszek, zöldségek, sajtok, light tejtermékek – mind jöhetnek. A forró nyárra való tekintettel napi 2 gombóc joghurtfagyi engedélyezett, ha tölcsér helyett kehelybe kéred!

Érdekes sportokkal a jó alakért

A Nyilast akkor köti le a sport, ha érdekes. Ha szokatlan. És ha biztonságos. Emellett fontos a jó társaság is, és nem hátrány ha van zene. Ahhoz, hogy meginduljon a fogyás legalább hetente háromszor rá kell venned magad a sportolásra. A számodra vonzó sportok közül a spinning fogyaszt a legjobban, ezért heti két spinning órát ajánlok és egy másik – kevésbé alakformáló de nagyon szórakoztató – sportot, mint a lovaglás, a vitorlázás, vagy a biliárd. Na jó, a biliárd ára plusz egy spinning!

Extra tipp

Csillagállások alapján dolgozó tippgyártó gépsorunk extra tippet készített Nyilas olvasóinknak: Mivel szeretsz társaságban enni, és mindig a barátaid falánksága visz a rossz útra, a legjobb, ha a szigorú diétázás időszakában nálad szerveződnek az összejövetelek. Így pontosan tudod kontrolálni, hogy csak olyasmi legyen a menüben (és csak akkora adag), amit (és amennyit) megehetsz. Másik megoldás, ha ráveszed a barátaidat is a diétára és a sportra!

Mitől fogy a Kos?  

Fogyókúra – valószínűleg ezzel a szóval lehetne kiüldözni a Kosokat a világból. Még szerencse, hogy alkatilag csak ritkán van szükségetek diétázásra. Igaz, ilyenkor gyors eredményekre vágytok, amelyeket a Horoszkópgyár segítségével el is érhettek!

Az örökmozgó Kosoknak általában csak ritkán van valójában szükségük diétára. Az más kérdés, hogy maximalista és tökéletességre törekvő vagy, ezért gyakran gondolhatod úgy, hogy alattomos zsírpárnácskák telepedtek meg a csípődön, hasadon, fenekeden, combodon… A legjobb és legegyszerűbb fogyókúrás tipp – főleg Kos aszcendensű olvasóinknak –, hogy kérdezzék meg ellenkező nemű ismerőseiket, valóban szükségük van-e a fogyásra. És aztán higgyék is el a választ!

Gyors módszerek – gyors eredmények?

A nagy diétahoroszkóp - tüzes jegyekHa úgy döntesz, hogy mégis belevágsz a diétába, gyors eredményre vágysz. Szerencsédre szervezeted „csillagok által készített gyári beállítása” vékony és inas, így a bolygók támogatják minden fogyókúrás törekvésed.

A Kosok szeretik a kampányszerű kúrákat, és szerencséjükre szervezetük is jól tolerálja a maximum kéthetes extrém diétákat. Mégis azt tanácsolom, hogy a káposztaleves- vagy a citromkúra helyett válassz enyhe életmódváltást!

A Kosok elhízásáért gyakran a gyorséttermek a hibásak. Sajnos szeretsz gyorsan enni – még akkor is, ha ez otthon történik –, és emiatt gyakran eszel olyasmit, ami túl zsíros, és tele van szénhidráttal. Nem csodálkoznék, ha egy dietetikuskommandó rosszul lenne a spájzodban felhalmozott kész-félkész ételek, lekvárok, felvágottak, kenyerek láttán.

Ahhoz, hogy könnyen, gyorsan fogyásnak indulj, át kell állítanod a fejedben az étkezésről alkotott fogalmadat. Meg kell tanulnod pár perc alatt szénhidrátmentes ételeket előállítani. A legjobb, ha beszerzel egy salátáskönyvet, és száműzöd az étrendedből a gyorséttermi és készkajákat, a rágcsálnivalókat, valamint a kenyeret. Ha meg tudod állni, hogy ne egy nagy kupac gyorsan elkészíthető szénhidráttal, hanem zöldségekkel és egy kevés hússal vagy hallal oldd meg a vacsorát, már jó úton jársz.

Sportból: többször keveset!

A fogyáshoz sportolnod is kell, szerencsére ez nem áll tőled távol. Ha nem is sportolsz rendszeresen, de vágysz arra, hogy ezt megtedd. A Kosokat főleg a rövid, impulzusszerű mozgásformák kapcsolják ki, ezért ne menj maratoni futónak, és ne fizess be extrahosszú tripla aerobikórákra sem. A szabadban futás és a spinning a Kosok tökéletes sportja. Ha az első három edzésre rá tudod venni magad, a kezdeti gyors sikereknek hála, megszereted a mozgást. És egy furcsa tanács a végére: kissé hajlamos vagy arra, hogy kezdetben túlzásba vidd az éhezést és a sportot, majd hirtelen abbahagyd az egész életmódváltást. Ezért eleinte óvakodj attól, hogy túl sokat éhezz vagy túl sokat sportolj – így megelőzheted a kiégést!

Extra tipp

Csillagállások alapján dolgozó tippgyártó gépsorunk extra tippet készített Kos olvasóinknak: Relaxáljatok! Ha fogyni szeretnél, minden egyes étkezés előtt szánj három percet a relaxációra. Csukd be a szemed, ülj egyenes háttal, a karjaid és a lábaid ne keresztezzék egymást! Számolj 10-től 1-ig, majd lásd magad előtt a testedet olyannak, amilyenre valójában vágysz. A relaxáció végén ismételd el háromszor: lassan eszem, nem kívánok túl sok ételt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top