Ezo

Jóskártya-tudnivalók kezdő javasasszonyoknak

Az ezoterikus boltokban jóskártyák tucatjait kínálják. Nem mindegy, melyikkel ismerkedik meg elsőre a kezdő boszorkány. Egy rosszul megválasztott pakli nemcsak zavaros képsorokat ad válaszul a feltett kérdésre, de örökre el is veheti az amatőr jósnő kedvét az ezotériától.

Magyar kártya

Sokan nem tudják, hogy a hazánkban legelterjedtebb harminckét lapos kártyapaklival is lehet jósolni. Előnye, hogy szinte minden társaságban kéznél van egy csomag magyar kártya. Hátránya, hogy sokan nehezen ismerik fel a lapok és a jelentések közötti összefüggéseket, a pakli használatához épp ezért magolni kell – kezdőknek nem ajánljuk.

Jóskártya tudnivalók kezdő javasasszonyoknak

Egyértelmű választ ad: családi konfliktusokra és pénzügyekre.

Francia kártya

A francia paklik érdekes módon az arab kultúra kedvelt jóskártyái. Ötvenkét lapja miatt több sémát tartalmaz, mint kis testvére, a magyar kártya, ugyanakkor válaszai nem feltétlenül pontosabbak annál. Kezdőknek ezt sem javasoljuk, mert értelmezése kissé bonyolult, és ennél a csomagnál is tanulási nehézségekre kell felkészülnünk.

Jóskártya tudnivalók kezdő javasasszonyoknak

Egyértelmű választ ad: szerelmi kérdésekben és ellenségeskedésekkel kapcsolatban.

Cigány kártya

A legegyszerűbb és legelterjedtebb, kifejezetten eseményjóslásra készített pakli. Általában harminchat lapos egy csomag, de könnyen találunk harminckét és ötvenkét lapos cigány kártyákat is. Kezdőknek érdemes ezekkel a vetőkártyákkal elkezdeniük a jóslást. Vigyázat, ne essünk abba a csapdába, hogy csak felolvassuk a lapok nevét!
Egyértelmű választ ad: az élet szinte valamennyi területével kapcsolatban, kiemelten kezeli a párkapcsolat és a munkahely problémáit.

Lenormand-kártya

Lenormand kisasszony, a 17. század elejének híres párizsi jósnője állítólag saját kezével festette a róla elnevezett kártyapakli képeit. Harminchat és ötvenkét lapos Lenormand-csomagok is forgalomban vannak; a lapokra nem írják rá azok nevét. Ezzel a paklival a kártyaolvasás kicsit az álomfejtéshez és a szimbólumértelmezéshez hasonlít. Kezdők is használhatják, bár nehezebben enged magához közel, mint a cigány kártya.

Jóskártya tudnivalók kezdő javasasszonyoknak

Egyértelmű választ ad: érzelmi kérdésekben és szerelmi ügyekben, de a család témája is közel áll hozzá.

Tarot

A legtöbb változatban tarot-kártyákat találunk. Két nagyobb csoportba sorolhatjuk a tarot-csomagokat: a régebbi Marseille-pakli és a 20. század elején tervezett Rider–Waite-pakli mintáját követőkre. Mindkét típusból találunk huszonkét lapos, csak a nagy arkánumot tartalmazó csomagot és teljes, hetvennyolc lapos sorozatot is. A Marseille-stílusú paklik rajzolata ősibb, hagyományosabb, ám a kis arkánum megértését nem segítik képek. Ezért kezdőknek inkább a Rider–Waite-féle csomagokat ajánljuk. A tarot nem olyan egyértelműen eseményjóslásra szolgál, mint a cigány kártya, itt inkább folyamatokat, lehetőségeket ismerünk meg a lapok által.

Jóskártya tudnivalók kezdő javasasszonyoknak

Egyértelmű választ ad: lelki folyamatokkal, belső történésekkel és gondolatokkal, tervekkel kapcsolatos kérdésekre.

Symbolon

A hetvennyolc lapos pakli a bennünk lévő szerepszemélyiségek feltárásában segít. Az asztrológiai szimbólumokra épülő pakli a felsoroltak közül a legkevésbé alkalmas a klasszikus jóslásra. Tehát arra a kérdésre, hogy mi fog történni, ezzel a paklival csak nehezen kapunk választ, ugyanakkor belső lelki folyamataink megértéséhez, az események spirituális vizsgálatához remek segédeszköz.
Egyértelmű választ ad: a lelki élet és a spiritualitás kérdéseire.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top