Ezo

Idegesít a szomszéd, ordít a gyerek? Így zárd ki a külvilágot!

"Keress egy nyugodt zugot, csendesedj el, és figyelj befelé…" – szinte minden meditáció ugyanígy kezdődik, mintha az ezoterikus szakírók nem tudnák, hogy a forgalom zaja mindig behallatszik, a szomszéd üvölteti a tévét, a gyerek meg sír, mert az apja éppen rossz helyre fúrja fel a képet… A kérdés adott: hogyan zárjuk ki a külvilágot?

Idegesít a szomszéd, ordít a gyerek? Így zárd ki a külvilágot?Teremts csendet!

Sajnos az erős zajokat (a műhelyben fúró férjet, a melletted üvöltő gyerekedet) nem fogod tudni kizárni a tudatodból, ezért velük meg kell beszélned, hogy most egy kis csendre van szükséged.

Gyakorold a nem figyelést!

Más a helyzet a szomszédok és az utca zajával vagy a szirénázó mentőautókkal – ezeket a zajforrásokat nem kérheted meg, hogy adjanak neked fél óra csendet, ezért gyakorold a koncentrációt! A legjobb gyakorlat az olvasás. Aki egy igazán unalmas könyvet is képes elolvasni tömegközlekedési járműveken, az igen sokat fejlesztheti a koncentrációját. (A matuzsálemi korú trolikat kifejezetten ajánljuk gyakorláshoz!)

Füldugót is bevethetsz!

A mégoly elvont meditációk előtt se felejtsd el az olyan gyakorlatias technikákat, mint a füldugó! A legegyszerűbb, ha a meditációs zenét fülhallgatón hallgatod, így a legtöbb zajt könnyen, gyorsan kiszűrted a tudatodból.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top