Ezo

Diétahoroszkóp – A levegőjegyűek fogyókúrája

Egy pohár víztől is hízol? A csokitorta látványától is narancsbőrös leszel? Egyik fogyókúra sem vált be eddig? Válassz módszert a csillagjegyed alapján, segítünk!

Mitől fogy a Vízöntő?

Diétahoroszkóp 4. - A levőg jegyűek fogyókurájaA Vízöntők szeretik a hasukat. Főleg a különleges ínyencségek vonzzák őket, az édességekről pedig még a fogyókúra közben sem hajlandóak lemondani. Ez okozza a legtöbb Vízöntő diétakudarcát és a Horoszkópgyár diétakészítő gépsorának a legnagyobb kihívását. Hogy sikerrel vettük-e az akadályt, az rögtön kiderül.

A Vízöntő az étkezésben is hajlik az extremitásokra, mint sok mindenben, ebben is végletesen gondolkozik. Vagy nagy élvezettel eszik (és főz) egészen nagy mennyiségben egészen különleges ételeket, vagy csak megszokásból eszi mindig ugyanazt: éljen a vajas kenyér! Persze mindkét véglet megtalálható benned, ha Vízöntő vagy, és az ideális fogyókúrád az, ami ezt a két szélsőséget ugyanúgy kielégíti, mint az édesség utáni vágyadat.

Édességgel is lehet fogyni?!

A Vízöntők egy dologról nem tudnak lemondani (már ha diétáról van szó): az édességről. Ahhoz, hogy megengedhess magadnak egy édes és jóízű fogyókúrát, trükkökre lesz szükséged. No és persze a főzni tudásodra (vagy legalábbis a konyhádra)!

A Vízöntő-diéta lényege, hogy egyél! Méghozzá naponta egyszer: felkeléstől lefekvésig. Ez alatt az idő alatt végig ehetsz, de nem mindegy, mit! Kezdjük a trükkel – csak hogy ne csigázzunk tovább –, zabpelyhes túró. A recept: 1 rész sovány túróból, 1 rész zabpehelyből (vagy zabkorpából), 1 rész gyümölcsből ízlés szerinti édesítőszer hozzáadásával készíthetsz egészséges édességet. (Ha csak összekevered, rusztikusabb állagú lesz, de ha leturmixolod, krémes ínyencséget kapsz.) Ebből egész nap kanalazgathatsz, ha megéhezel. Emellett háromszor ehetsz naponta: a reggeli legyen bőséges, teljes kiőrlésű kenyérrel. Ebédre barna rizst ajánlunk zöldségekkel, húsokkal vagy hallal. Vacsorára pedig salátát vagy gyümölcskelyhet. Másnap pedig egy másik gyümölccsel készítheted a napi túróadagodat. Ha nem szereted a túrót, kevés joghurttal vagy kefirrel is dolgozhatsz, sőt ezeket a variációkat a végtelenségig bővítheted. A lényeg, hogy minél több zabot tartalmazzon a „desszert”! Így nemcsak eltelít (meglátod, alig leszel éhes), de a koleszterinszintedet is csökkenti.

Csapatban sportolj!

A Vízöntők nem szeretik a magányos sportokat, ezért bármennyire is fogyaszt a futás, jobb, ha más mozgást választasz. A csapatban játszott sportágak ideálisak lennének a Vízöntőknek, de mivel igen erős a szociális késztetés benned, ezért rád tényleg igaz a mondás: nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos. Azt javaslom, ne válassz túl harcias vagy eredményorientált sportot, mert abban nem leled örömed (akkor sem, ha vesztesz, és akkor sem, ha nyersz). A legjobb az, ha van egy tenisz- vagy tollaspartnered, akivel tudsz csak úgy ütögetni, esetleg ha találsz egy olyan strandröplabdacsapatot, amelynek tagjai az együttlét öröméért játszanak.

Horoszkópgyári extra tipp

Diétahoroszkóp 4. - A levőg jegyűek fogyókurájaCsillagállások alapján dolgozó tippgyártó gépsorunk extra tippet készített Vízöntő olvasóinknak.
Mivel igen impulzív vagy, hajlamos lehetsz a stresszt és a boldogságot is evésbe fojtani. Ráadásul a világ legegyszerűbb diétája is képes lenne felbosszantani, ezért jó, ha tudatosan készülsz a fogyókúrás stressz levezetésére. Naponta meditálj vagy relaxálj, este, lefekvés előtt és reggel, ébredés után igyál meg egy nagy bögre citromfűteát. Ez nemcsak megnyugtat, és pihentető alvást biztosít, de az emésztést is rendbe teszi.


Mitől fogy a Mérleg?

Diétahoroszkóp 4. - A levőg jegyűek fogyókurájaA Mérleg sem szereti a fogyókúrát. Nektek az a legnagyobb problémátok, hogy nagyon nehezen veszitek rá magatokat a diétára. Ráadásul a Mérlegek szerencsések: ők azok, akiket a csillagok mindig széppé és vonzóvá tesznek, még akkor is, ha van rajtuk egy kis súlyfelesleg.

A Mérlegekben egy kis séf veszett el. No meg egy étteremkritikus és egy ételstylist… Ez a kisebb tömeg pedig nem veszekszik odabent, sőt a legnagyobb egyetértésben arra készteti a Mérlegeket, hogy ínyencek legyenek, csak minőségi, valóban finom ételeket egyenek, és persze csak akkor, ha a tálalás is szépre sikeredett. Arra is láttunk már példát, hogy egy Mérleg inkább kihagyta az ebédet, mintsem hogy valami kevésbé jól sikerült ételt fogyasszon.

Sokat és finomat enni

Ahhoz, hogy a Mérleg tényleg fogyjon, különleges diétára van szükség. Mivel a Mérleg akkor is vonzó az ellenkező nem számára, ha van rajta egy kis súlyfelesleg, ezért eleve nehezen szánja rá magát a diétázásra. Ami pedig már akkor a kedvét szegi, amikor még el sem kezdődött a kúra, az az, hogy retteg a rossz ízű, fogyasztó falatoktól. Mi a megoldás erre a problémára? Természetesen egy jóízű, könnyű fogyókúrás menü.

A Mérlegek ideális diétája csupa különleges ételt tartalmaz! A házhoz rendelhető diétás menüsorokat nem neked találták ki. Ezek helyett főzz magadnak otthon! Méghozzá csupa olyan alacsony szénhidráttartalmú ínyencséget, amit máskor nem próbálnál ki. Vegyél egy ázsiai, egy olasz és egy mexikói szakácskönyvet! Persze ne a tésztákat válaszd ezekből, mivel a magas szénhidráttartalmú ételek közül a rizs és a burgonya engedélyezett neked a diéta ideje alatt. A fehér lisztről és a cukorról le kell mondanod. Az édesítőt akkor is érdemes használnod, ha egyébként messzire elkerülöd. Hidd el, pár heti diétához jól jön, és ennyi idő alatt nem károsítja az egészséged. Naponta legalább öt étkezésre szükséged van. A bőséges reggelit egy salátaebéd kövesse, vacsorára pedig varázsolj valamit az új
szakácskönyveidből. Napközben délelőtt és délután is szükséged van egy-egy nassolásra, amikor zöldségeket és gyümölcsöket ehetsz. A legjobb, ha egzotikus gyümölcsökből falatozol ilyenkor!

Nőies sportok

Mérleg lányoknak nőies sportokat és mozgásformákat ajánlunk: a hastáncot, a salsát és mindenféle táncot, a Horoszkópgyár új kedvencét, a zumbát is nektek találták ki. A mozgás csak akkor tud lekötni benneteket, ha közben szépnek és szexisnek érzitek magatokat.
Mérleg srácok, figyelem! Nektek olyan mozgás kell, amiben igazán férfiasak lehettek, így a salsát és egyéb táncokat nektek is ajánlanánk, de a boksz vagy a birkózás is jó megoldás lehet, csakúgy, mint a többi küzdősport!

Horoszkópgyári extra tipp

Diétahoroszkóp 4. - A levőg jegyűek fogyókurájaCsillagállások alapján dolgozó tippgyártó gépsorunk extra tippet készített Mérleg olvasóinknak.
A Mérlegek szeretnek csinosan öltözni, ezért a legjobb motivációs eszköz, ha vesztek egy nadrágot, amely egy számmal kisebb a méreteteknél. Ezt mindennap vegyétek elő, és a tükör előtt tartsátok magatok elé, majd képzeljétek el, hogy boldogan és karcsún fel tudjátok venni! Vigyázat, ha belefogytatok, újabb motivációs darabra lesz szükségetek!


Mitől fogy az Ikrek?

Diétahoroszkóp 4. - A levőg jegyűek fogyókurájaMegint egy újabb diéta, megint egy újabb érdekesség – gondolják most minden újdonságra fogékony Ikrek olvasóink. Horoszkópgyári munkásaink biztosak benne, hogy kipróbáljátok, amit leírunk, mert imádjátok az új diétákat elkezdeni, hogy minél előbb félredobhassátok egy még újabb kedvéért.

Az Ikrek kettős jegy. Tipikus alapállása, hogy mindenhez legalább kétféleképpen tud viszonyulni. Például az étkezésben ez úgy nyilvánul meg, hogy vagy habzsol, vagy hetekig csak csipeget. Vagy kenyeret kér a krumplis tésztához, vagy indexre teszi az összes szénhidrátot, és még a kukoricát is szörnyen hizlaló ételnek tartja. Persze az Ikrektől az sem áll távol, hogy mindezt egyszerre csinálja…

A legnagyobb feladat: tudatosság

Attól még, hogy reggel elhatároztad, örökre szénhidrátmentes, makrobiotikus, vegetáriánus étrenden leszel – hisz az finom! –, este még simán kérhetsz repetát édesanyád csülkös pacal házi kenyérrel elnevezésű specialitásából – hisz az finom!

Pontosan emiatt hízik el az Ikrek: képtelen komolyan venni a korlátokat, mindig ki kell tapasztalnia, meddig mehet el valójában. Így tesz az étkezésben is: képes naponta új diétákat, dietetikai alapelveket felfedezni (és komolyan venni). Ha reggel Norbi Update szerint diétázol (sok cukros pékáru, cukros kakaó és egy kis csoki – mert délig szabad!), délben a mediterrán diéta szerint ebédelsz (egy könnyű tészta és egy kis profiterol – hisz az mediterrán!), majd estére rájössz, hogy valójában szénhidrátnapod van (csokitorta, csokitorta, csokitorta!), akkor ne csodálkozz, hogy felkúszik néhány pluszkiló. Még szerencse, hogy valahol mélyen el van benned rejtve egy fogyasztógén, s ha sikerül előhoznod, éppolyan gyorsan olvad le a fölösleg, mint ahogy feljött.
Az Ikrek fogyókúrájának a lényege: ne legyenek korlátok! Persze ha mindenből rengeteget eszel korlátlanul, nem fogsz fogyni, ezért úgy kell korlátmentesnek lennie a diétádnak, hogy valójában „korlátos”. Hogy pontosan mire gondolok? Arra, hogy első körben száműzzük az érthetetlen előírásokat az elterjedt diétákból, az Ikreknek ugyanis az észérvek is fontosak. Tehát a diétaszabályod: mindent szabad, amit nem tilos. Ami tilos: fehér kenyér, köret a húsokhoz és a tészta! Ha ezt a – már-már nevetséges – szabályt (hát szabály ez?!) betartod, máris sokat tettél a fogyásodért!

3 sport – 1 hét

Az Ikrek, ahogy az étkezésben, a sportolásban sem szeretik az unalmat és a monotóniát. Sportjavaslatunk: a zumba! Nem tudod, mi az? Na, pont ezért kell kipróbálnod ezt a latin táncokból és aerobikból összegyúrt teremsportot, amely a jövő év nagy őrülete lesz. Egyértelmű, hogy az Ikrek már az idén rá fognak kattanni. Emellett válasz még két különböző mozgásformát – az Ikrek akkor fogy a legjobban, ha egy héten legalább háromfélét sportol. Fontos, hogy az edzések ne hasonlítsanak egymásra, és mindegyik szórakoztasson! Hiszen miért ne lehetne a mozgás is jó buli?

Horoszkópgyári extra tipp

Diétahoroszkóp 4. - A levőg jegyűek fogyókurájaCsillagállások alapján dolgozó tippgyártó gépsorunk extra tippet készített Ikrek olvasóinknak.
Az Ikrek imád két dologgal foglalkozni egyszerre. Enni és tévézni – vagy tévézni és enni… Olvasni és enni, enni és olvasni… Mindegy, melyiket szoktad, a lényeg, hogy erről mondj le, és mostantól, ha eszel, ne foglalkozz mással! Koncentrálj az ételre, így kevesebb is elég lesz, mert hamarabb megérzed a jóllakottságot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top