Ezo

7 spirituális állat a világ minden tájáról

Már a legősibb civilizációknak is megvoltak a saját szent állataik. A 7 legerősebb segítőt mutatjuk be most nektek, hiszen a totemek spirituális erejét mi is felhasználhatjuk!
7 spirituális állat a világ minden tájáról
Csinálj magadnak házi szentélyt!

Szent holló
A holló a hinduizmus egyik szent állata, az étel, az élet és a Föld szimbóluma. Épp ezért a hollót nem ölik meg, és megenni is szigorúan tilos. Ellenben több tartományban az egyik legnagyobb becsben tartott ajándék maga a fekete szárnyas. A hollók és varjak több ókori európai civilizációban is szent madarak voltak, csak épp ezt a rangjukat mára nálunk elvesztették.
Mire jó a képe a lakásban? Bőséget és könnyű életet biztosít a lakóknak, de vigyázat, a kitömött szárnyas nem jó ómen!
Mikor meditálj vele? Ha megélhetési gondjaid vannak!

Mackótestvér
Azt minden kisfiú tudja, hogy a medve az indiánok egyik legszentebb totemállata. Azt meg a vallástörténészektől tudjuk, hogy a medve az egyik legelső szent állat, amelyet az ősember isteni tulajdonságokkal ruházott fel. A medvék főleg Észak-Amerikában és Eurázsiában szentek. Az erőt, a nyugalmat, a védelmet ugyanúgy szimbolizálják, mint magát az istent!
Mire jó a képe a lakásban? Védelmet és nyugalmat biztosít a lakóknak, erőt ad a tervek megvalósításához!
Mikor meditálj vele? Ha úgy érzed, túl sokan bántanak!

Bárányok és istenek
Szerte az ókori Európában és a Közel-Keleten szentnek tartották a juhokat. A főleg a pásztorcivilizációkra jellemző szent állat a termékenységet, a bőséget és a jólétet szimbolizálta, a „ma született bárány” pedig természetesen az ártatlanság és a tisztaság szimbóluma. Isten báránya a keresztény szimbolikában Jézust jelenti, a nyáj pedig az egyház egészét.
Mire jó a képe a lakásban? A bőség és a termékenység bevonzásában segíthet, és vidámabbá is teszi a lakást.
Mikor meditálj vele? Ha tiszta gondolatokra vagy termékenységre vágysz!

7 spirituális állat a világ minden tájárólAz erős elefánt
A legnagyobb szárazföldi állat Afrikában, Ázsiában, sőt még Európában is az erő, a béke és a nyugalom szimbóluma. Az indiai és a thai kultúrában különös jelentőséget tulajdonítanak a legendás fehér elefántnak, amelyek szerencsét és boldogságot hoznak az uralkodóknak, főleg ha azok megpillantanak egy valódi fehér elefántot. (Amely még akkor is ritka volt, mint a fehér holló, amikor rengeteg vad elefánt élt szabadon.) Ganésa és a hozzá hasonló elefántisteneket mindenhol a boldogságért és a vidámságért felelősek.
Mire jó a képe a lakásban? Segíti nyugodttá és békéssé tenni a lakást, a Ganésa-szobrok minden helyet boldogsággal töltenek meg.
Mikor meditálj vele? Ha úgy érzed, valami megakadályoz a boldogságod elérésében!

Mindentudó baglyok
A Micimackó bölcs baglya természetesen nem minden előzmény nélkül való. Érdekes módon ez a madár a föld minden szegletében, ahol ismerik, a bölcsességéről vált híressé, csakúgy, mint azok az istenek, akik bagoly alakban vagy baglyokkal jelennek meg a mitológiákban. Gondoljunk csak az ókori görögök bagolyszemű Athénéjére, a tudás istennőjére. S hogy minek kellettek neki a bagolyszemek? Mert ha a madár lát a sötétben, az azt jelenti, hogy a szemei minden dolgok mélyére látnak…
Mire jó a képe a lakásban? Segít a lényeglátásban és a tanulásban.
Mikor meditálj vele? Döntések és vizsgák előtt, de az iskolák kiválasztásában is segít.

7 spirituális állat a világ minden tájáról
Amulettek a lakás védelmére

A harcias krokodil
A régi Egyiptomban a krokodilistent Sebeknek hívták, s ez a hüllőfejű lény igen fontos helyet foglalt el az égi panteonban. Többek között a krokodilok gyorsaságáért, ügyességéért és vadászleleményéért tisztelték. Igaz, hogy ezeket a tulajdonságokat mi, Magyarországról pont nem látjuk bele a krokodilokba, de ha te tudsz azonosulni az ókori egyiptomiakkal, akkor ugyanúgy használhatod a hüllők erejét, mint ők.
Mire jó a képe a lakásban? A mindennapi harcaink megélésében segít, és növeli az önbizalmat.
Mikor meditálj vele? Ha úgy érzed, túl sok támadásnak vagy kitéve, és túl sok csatát veszítesz el.

Spirituális tigrisek
Erő, gyorsaság, vadászlelemény – a tigrisekről nagyon hasonlóan gondolkodtak az ókori Kínában, mint a krokodilokról Egyiptomban. A tigris a 12 kínai zodiákusjegy egyikeként igen fontos spirituális állat: a sárkánnyal közösen jelképezik a test és a lélek harcát. A tigris természetesen a test, a testi erő és a harci ügyesség megtestesítője ebben a felállásban, míg a sárkány a lelket és a spiritualitást szimbolizálja.
Mire jó a képe a lakásban? A tigrisábrázolások egyszerre árasztanak nyugalmat és erőt.
Mikor meditálj vele? Ha több ügyességre, fizikai erőre és sikere vágysz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top