Ezo

A születési sorrend meghatározza a személyiséget?

Kutatók szerint nem mindegy, hányadiknak születtünk a családban. A testvéreink kora meghatározza személyiségünket, sőt azt is, hogy milyen módon oldjuk meg a problémáinkat és hogy hogyan boldogulunk az életben.

A születési sorrend meghatározza a személyiséget?Az elsőszülött – gyors, okos és konzervatív

A testvérek közül az, aki elsőnek születik, gyakran a legokosabb is, és gyakran a hagyományos társadalmi mércén mérve ő jut a legmagasabbra. Az „elsőknek” minden előbb jön össze: előbb találják meg a hivatásukat, simább a karrierjük és még családot is fiatalabban alapítanak, mint a többiek.

Ilyen vagy, ha elsőszülött vagy: Tiszteled a hagyományokat és fontosak számodra a családi értékek. A munkában precíz vagy és pontos, gyakran választasz magadnak nagy felelősséggel járó tekintélyes szakmát. A megszerzett tudásodat és tapasztalatodat könnyedén adod tovább másoknak és könnyen haladsz előre a ranglétrán is!
Amit meg kell tanulnod a középsőktől: A diplomáciát. Nem kell mindig azonnal kimondanod, amit gondolsz, számolj el előtte tízig!
Amit meg kell tanulnod a legkisebbtől: A merészséget! A biztonsági játék helyett néha kockáztass!

A középsők – sokoldalúak, diplomatikusabbak és fiatalosak

A születési sorrend meghatározza a személyiséget?
A vércsoportod határozza meg a személyiségedet?

Középsőnek lenni a nem egyszerű feladat. A nagyobból könnyen lesz sikeres „bezzeg-gyerek” a legkisebbet pedig mindenki ajnározza. És a középsők? Ők gyakran érzik azt, hogy nehezebben boldogulnak, és rájuk kevesebb figyelem jut a családban, ezért szívesen szerepelnek, és vonzza őket a nyilvánosság. Ők a család (és a testvérek) békefenntartói, nehezen viselik a feszültséget és fontos számukra, hogy mindig nyugalom legyen a családban.

Ilyen vagy, ha középső vagy: Igazi diplomatabajnok, akit szinte lehetetlen kihozni a sodrából. Ha fel is kapod a vizet, akkor is csak azért, mert a többiek nem értik, hogy nincs szükség feszültségre. Egész életedben te leszel a közvetítő, a kommunikatív és a tudatos. Sokszínű személyiséged miatt többféle munkában érzed jól magad és gyakran választasz a munkádtól nagyon eltérő hobbit – ami később hivatássá is válhat.

Amit meg kell tanulnod a legnagyobbtól: Az önérvényesítést és a tudatos előregondolkodást. Néha hajlamos vagy az események alakulására bízni a döntéseidet, pedig ha egyesítenéd a tudatos tervezést a diplomáciai érzékeddel, sokkal sikeresebb lehetnél.

Amit meg kell tanulnod a legkisebbtől: Ő sokkal jobban viseli el a feszültséget és a nehéz helyzeteket. Már gyerekkorotokban is ő volt az, aki bátran megmondta a véleményét. Néha neked sem ártana a szókimondás! Senki sem fog megharagudni rád.

A legkisebb – vakmerő, vicces és művészlélek

A születési sorrend meghatározza a személyiséget?A legutoljára született testvérnek a legjobb a humora. Erre a humorra szüksége is van, hogy „túlélje a gyerekkort” a nagyok mellett. Ugyanakkor mivel mindenki őt szeretgeti, igen nagy marad a szeretetigénye, és egész életében fontos lesz számára, hogy pozitív visszajelzéseket, elismerést kapjon. A testvérek közül a legkisebb a legvakmerőbb, és ő az, aki igazi művészlélekként gyakran választ szokatlan foglalkozást, amiről a saját családja sem érti, mivel keres pénzt a „kicsi”.

Amit meg kell tanulnod a legnagyobbtól: A racionalitást és a hallgatást. A legnagyobb tudja, mikor kell hallgatni, míg neked be nem áll a szád, és néha olyan is kicsúszik rajta, amit jobb lett volna megtartanod magadnak!

Amit meg kell tanulnod a középsőktől: A sokoldalúságot és a sokfelé figyelést. Hajlamos vagy egyszerre csak egy témával foglalkozni, és minden mást kizárni a tudatodból, akár órákig. Ha megtanulsz párhuzamosan több projektet futtatni, sokkal sikeresebb leszel!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top