Ezo

Ki nevel a héten? – Szülő-gyerek horoszkóp

Ezt a hetet az eredetiség jellemzi. Sok baba olyan fejlődést mutat hirtelen, teljesen váratlanul, amivel a szüleit, nagyszüleit meglepi. És lesznek babák, akik úgy követelődznek, hogy a felnőtteknek még a lélegzetük is eláll egy pillanatra.

Szülő-gyerek horoszkópKos gyermek:
Kis Kos babánk nem lesz egy pillanatig sem csendben, ráadásul a megszokott életvitelét, amely jól működött, most felrúgja, és folyton követelődzni fog, hogy minden úgy legyen, ahogy szeretné, és nagy az esély arra, hogy a csatát a szülőkkel szemben megnyeri

Kos szülő:
Ideges vagy a megélhetés miatt, mert nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy szeretnéd. És ez a probléma rányomja kapcsolatodat a házas- vagy élettársadra, a családra. Nem beszélsz róla, magadba fojtod a problémát, ami nem helyes. Ha megbeszéld partnereddel mindazt, ami nyomaszt, máris türelmesebb leszel a babával is.

Szülő-gyerek horoszkópBika gyermek:
A Bika jegyében született babák elmerülnek a kis fantáziájuk birodalmában. Édesek és aranyosak, nem okoznak gondot ezen a héten a szülőknek, sokat alszanak, és amikor ébren vannak, nagyokat vigyorognak. Ha már tudnak beszélni, fantasztikus dolgokat adnak elő, amit a szülők ne cáfoljanak meg.

Bika szülő:
Az a fontos, hogy foglalkozz a gyerekkel, és bármennyire el vagy foglalva a háztartással, vagy egyéb dolgokkal – például akadhat egy munka, amit otthonról is végezhetsz –, akkor se ültesd a gyereket (bármennyi idős) a tévé elé, hanem mesélj neki, mert a szavaid, a tested közelsége fontos a számára, mert ez jelenti a biztonságot.

Szülő-gyerek horoszkópIkrek gyermek:

Társaságra vágyik a cukorfalat, csak nyugodtan engedd meg neki, hogy a környéken a hasonló korú gyerekekkel játsszon. Vagy ha erre még nem képes a kora miatt, akkor neked kell őt szórakoztatnod, és azt csinálnod, amit kikövetel magának. Sétálj vele sokat a szabad levegőn, és traccsolj ez idő alatt bátran más szülőkkel, ha hallja a hangot, nem csinál rumlit.

Ikrek szülő:
Iktass be magadnak hetente egyszer egy kis testmozgást, és addig kérd meg a barátnődet vagy az őseidet, hogy vigyázzanak a csemetédre. Szükséged van egy kis kikapcsolódásra, ráadásul mindig hiú voltál a külsődre, úgyhogy itt az ideje egy kíméletes mozgásnak. A legjobb lenne talán sétáló edzéstervvel kezdeni.

Szülő-gyerek horoszkópRák gyermek:
Az édes kis Rák baba nem lesz most olyan nyugodt, mint általában szokott lenni.
Igaz, a múlt hét végi óriási telihold megtette a magáét, de most változás zajlik a szervezetében, a tudatában, fejlődik, és sok minden érdekli, és ennek hangot is ad. Nem engedi, hogy a szülők csak tutujgassák, beszéljenek hozzá, legyenek körülötte minden percben, és beszéljenek hozzá.

Rák szülő:

Nyugodj meg, nem kell doktori cím ahhoz felnevelj egy gyereket. Persze a tapasztalatcserére ezen a héten szükség van, és jó lenne, ha inkább idősebb emberektől kérnél tanácsot, sőt lehet közöttük dajka vagy pedagógus, aki a segítségedre lehet ez ügyben.

Szülő-gyerek horoszkópOroszlán gyermek:
Bármennyi idős, mindenki tudni fogja a viselkedéséből, hogy kis Oroszlánnal áll szemben, vagy éppen tartja a karjában, aki ha nem tud beszélni, akkor a nézésével fogja tudomására hozni mindenkinek, nem azt, hogy mit akar, hanem azt, hogy mit követel. Ő lesz a héten a dirigens a családban, és ha nem úgy mennek a dolgok, mindenki megismerheti az oroszlánbőgést….

Oroszlán szülő:
A gyerek iránti szeretet majd szétfeszíti a szívedet, és mámorosan szédülsz attól a boldogságtól, amely az új életedet jelenti. És bármennyi gondja van is a párodnak vagy neked magadnak, akkor is a csemetéd lesz a legfontosabb, és minden kívánságát teljesíted. És ezzel ráléptél az elkényeztetés útjára…

Szülő-gyerek horoszkópSzűz gyermek:
Kis Szüzünk nem fog most annyi órát durmolással tölteni, mint máskor, mert minden érdekli. Ha beteg volt, akkor a gyógyulás útjára lép ezen a héten, viszont utálni fogja mindazt, ami meggyógyíthatja. Előfordulhat, hogy a szülővel csatázni fog, mert nem akarja megenni/bevenni, mindazt, amitől a doktornéni vagy a szakirodalom úgy tartja, gyógyulni/fejlődni fog.

Szűz szülő:
A héten megint a pénzkiadás miatt idegeskedsz, ráadásul otthon is adódhatnak olyan helyzetek, amelyek megoldása nem egyszerű, és az is pluszpénzt kíván. És házastársad sem áll a helyzet magaslatán egy probléma megoldásában. Kérjetek segítséget, ne járjatok úgy, hogy a babára nem jut majd elég idő.

Szülő-gyerek horoszkópMérleg gyermek:
A héten makacs, mint egy kis öszvér, ráadásul a hangulata is ingadozik, mindez a Hold hatásának tudható be. Ha úgy adódik, hogy el kell őt vinni otthonról néhány órára, és nagyszülők vagy ismerős felügyeletére bízni, akkor hisztizni fog, és csak nagy sokára, és már-már bohóckodásnak beillő mutatványokkal lehet megvigasztalni.

Mérleg szülő:
Egyre jobban foglalkoztat, bármennyi idős is a babád, a nyelve elsajátítása. Tudtad, hogy a babák képesek a beszédhangok elsajátítására, amikor alszanak. Te is próbáld ki a csemetéden, hogy amikor alszik, különböző magánhangzókat ismételsz. Aztán amikor felébred a kis Mérleg, ismételd meg. Állítólag felismeri, és gyorsabban fog beszélni tanulni.

Szülő-gyerek horoszkópSkorpió gyermek:
A héten nincs mese, lesni kell a kis Skorpió minden kívánságát. Imádni fog pancsikolni, viszont utálni fogja, amikor hiába puha az a törölköző, és óvatosan törölgetik vele a kobakját. Talán akkor kiereszti az összes hangot a torkán, és kis körmeivel még sérüléseket is ejthet nemcsak magán, hanem azokon is, akik fürdetik.

Skorpió szülő:
Éppen elég gondod lesz a héten, ügyeket kell intézned, és nem bízhatod másra, mert a hivatal ragaszkodik hozzá, hogy jelenj meg. Lehet, hogy csak úgy tudod megoldani, ha magaddal viszed a babádat, mert most nehezebben találsz megbízható személyt, akire rábíznád. És életbe léphet Murphy törvénye is, miszerint ami egyszer el tud romlani, az el is fog – csak ne kapkodj, nyugodtan keress szakembert a javításhoz.

Szülő-gyerek horoszkópNyilas gyermek:
Olyan dolgot kell megvenni a számára, amely kicsit sokba kerül, de ez elengedhetetlen. A nagyszülőket vagy az idősebb embereket imádni fogja a kis Nyilas, mert rendkívüli türelemmel mesélnek neki. Vagy nagy nyugalommal, mosolyogva és bólogatva hallgatják gügyögését, vagy tanítják beszélni.

Nyilas szülő:
Rohanás az életed ezen a héten, kiderül, hogy valaki hazudik, de az is, hogy te értettél félre valamit, és ez miatt kétszer fáradhatsz. A pénz miatt is mindent megteszel, talán még olyan dolgot is elvállalsz, ami miatt a babáddal nem tudsz annyit foglalkozni, mint szeretnél. De ne aggódj, ez a pénz miatti feladat, nem szól hosszú időre.

Szülő-gyerek horoszkópBak gyermek:
A héten idegenekkel találkozik, akikkel nehezebben barátkozik meg. Aztán egy-két óra után feloldódik, és úgy vigyorog, mint a vadalma. Egyre jobban érdekli a zene, a mondókák, és persze a csillogó tárgyak, különösen a szemüveg, és egy óvatlan pillanatban fantasztikus ügyességgel kapja le nagyi vagy a szülők bármelyikének szemüvegét.

Bak szülő:
Minden a gyerek körül forog, azt csinálod, amit ő akar, mert annyira boldog vagy attól, hogy teljesítheted a kis parancsnok parancsait. Viszont az étkezésnél határt kell szabnod, ami nem azt jelenti, hogy éheztetned kell a babát, csak vigyázz arra, hogy szigorúan betartsd az etetési időt, és az édességet száműznöd kell.

Szülő-gyerek horoszkópVízöntő gyermek:
Játék, játék, játék – ez a három dolog a legfontosabb a számára a héten. Boldog kis baba, akinek mindennél nagyobb szüksége van a héten, hogy karon üljön, hogy meséljenek neki – még ha nem érti, akkor is –, simogassák, puszilgassák, és persze új játékokkal lepjék meg.

Vízöntő szülő:
Párod rendkívül feszült, ami teljes mértékben érthető, hiszen a megélhetésében vagy nem történik előrejutás, vagy éppen hátrányban van. De benneteket nagyon szeret, és ez megnyugtat. Annak is örülhetsz, hogy a babádat nem kell semmiféle fejlesztőbe vinned, mert úgymond utolérte magát, és már csinálja azokat a dolgokat, amelyeket a vele egyidősek is.

Szülő-gyerek horoszkópHalak gyermek:
Ezen a héten jobban oda kell rá figyelni, mert hajlamossá válik olyan dolgokat tenni, amelyek veszélyesek. És rettenetesen felgyorsul a mozgása, a fejlődése, amit eddig nem tudott, most hirtelen tudni fogja, még ha a szülők nem is tanították neki. Imádja a szomszédban lakó hasonló korú kisgyereket, és ha meglátja, akkor is mosolyog, ha éppen sírni készülne.

Halak szülő:
Teljesen ki vagy készülve már a pénz miatt. Talán karikásak a szemeid, a munkahelyeden sem alakul minden az elvárásaid szerint, lehet, hogy állást kell változtatnod. A rokonságot is, nagy részben köszönhetően házastársadnak, elijesztettétek magatoktól, így amire igazán szükség van, azt nem tudod megszerezni. Vigyázz, mert a gyermeked mindebből érez valamit, és ezt nem kéne.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top