Ezo

Csillagnevelde

Hogyan alakul a kisgyermeked és a te kapcsolatod ezen a héten? Olvasd el a heti Csillagnevelde-összeállítást és azonnal megtudod.

Csillag neveldeKos baba:
Rakoncátlan lesz a kis aranyos, és minden esély megvan arra, hogy az teljesül, amit ő szeretne. Mivel a baba rendkívül fogékony a körülötte zajló eseményekre, ha nem tud beszélni, akkor keserves sírással fogja a környezete tudomására hozni, hogyha a harmónia hiányát, netán a szülők közötti feszültséget érzékeli.

Kos szülő:
Mesélj neki sokat, ha nem is érti, akkor is boldog, hogy a hangodat hallja, és ez megnyugtató a számára. Ügyelj arra, hogy ne érzékeljen abból semmit, mennyi gondod van, és van valami, ami annyira fáj, hogy tulajdonképpen sírni tudnál. De ezen is túljutsz, mert rendkívül erős vagy.

Csillag neveldeBika baba:
A Bika jegyében született baba, ha még pici, akkor a szülőkkel való együtt alvás intimitása biztonságot ad neki. A kemény fekhelyen jól érzi magát, a díványok vagy szófák erre nem alkalmasak. Egyébként a biztonságos együtt alvás bizonyítottan jó hatással van a babára, és a Bika babának ez fontos.

Bika szülő:
A hangulatod változékony, ami nem csoda, hiszen a hétköznapokat ezen a héten elég megterhelőnek érzed. De nemcsak ezen a héten, az elmúlt hetekben is valahogy fárasztónak éreztél mindent, ráadásul az egészséged sem a legjobb. Mindezek tetejébe valami olyan dolog jut a tudomásodra – talán egy másik idősebb csemetédtől –, aminek nem örülsz. De te is tudod, egyszer mindennek vége lesz.

Csillag neveldeIkrek baba:
Nem lehet elég korán kezdeni. Az örökmozgó kis Ikrek babáknak ugyanúgy szükségük van testmozgásra, mint a mamáknak. Ráadásul a mozgás fontos szerepet játszik az agy korai fejlődésében és a tanulásban, ezért a babákat már születésük napjától kezdve mozgásra kell ösztönözni.

Ikrek szülő:
A nagyobb gyermekeiddel nehezebben bírsz, főleg ha kamaszodnak. Nem igazán akarják azt tenni, amit mondasz, különösen, hogy a barátaik sokkal fontosabbak, mint bárki vagy bármi más. Egyébként a barátnőiddel ezen a héten a kedvenc témáid a pszichológia, a filozófia, a vallás, és persze az ezotéria sem maradhat el. Jó csacsogást hozzá!

Csillag neveldeRák baba:
Ha még olyan pici kis baba, hogy csak mosollyal, kacagással vagy sírással tud kommunikálni, akkor előfordulhat, hogy a kacajt sírás váltja fel a héten, amivel jelezni kívánja, hogy pocakjával nincs minden rendben. Amit a szülők amúgy is hamar észrevesznek.

Rák szülő:
A csillagok szerint csoda dolgok eshetnek meg a héten. Még az is lehet, hogy a család létszáma szaporodni fog, és a nagyobbacska gyermekeid először talán nem örülnek ennek, de aztán később, miután sokat beszélsz a kis jövevényről, alig várják, hogy megérkezzen.

Csillag neveldeOroszlán baba:
Ha már tipeg, akkor többet akar gyalogolni a szakemberek által elírt fél óránál, és ezt ki is követeli magának. Kiereszti a hangját, és a eléri, amit akar. Nagyszülők is meglátogathatják, és amikor nagypapit meglátja, tombol az örömtől.

Oroszlán szülő:
Sajnos még mindig nem jött létre az a beszélgetés, amelynek talán már hetekkel ezelőtt meg kellett volna történnie, hogy a félreértéseket tisztázzátok. Talán éppen annak a személynek már nem vagy fontos, akit megbántottál, és már nem is igazán kíváncsi rád. Pedig nagy szükséged lenne rá, a babád miatt is. Csak hát a hiúságod megakadályoz abban, hogy lépj, ami nagy baj.

Csillag neveldeSzűz baba:
Felfedezi a világot maga körül, és csodás dolgokat lát, édes kis gügyögése pedig elvarázsol mindenkit. Ha már legalább négy hónapos, akkor minden érdekli, főleg az elérhetetlennek tűnő tárgyak, s ez arra fogja ösztönözni, hogy elkezdjen kúszni. A Szűz baba, ha oltást kell kapnia, hősiesen viselkedik, amit a szülőnek értékelnie kell.

Szűz szülő:
Fegyelemre és gondos aprómunkára van szükség a héten, amivel mindent elvégezhetsz, amit tervbe vettél. Sőt segítséget sem kell kérned, ami azért jó, mert senki sem tudja olyan tökéletesen elvégezni a feladatot, mint te. Barátnőidet rá tudod beszélni valamire, amiből neked később hasznod lesz, de ők sem járnak rosszul.

Csillag neveldeMérleg baba:
A pici Mérleg baba olyan helyen érzi jól magát, ahol szabadon tud mozogni. A finom, puha takarókkal borított padló erre tökéletesen megfelel. És ha már idősebb egy kicsit a baba, nem árt a biztonsági ajtó felszerelése, mert nagyobb lesz a játéktér, és a szülő is nyugodtan végezheti a dolgát.

Mérleg szülő:
A partnered odavan érted, és amennyit tud, segít neked ezen a héten, hogy könnyítsen a helyzeteden, és olyan dolgokat is megtehess, amelyek a baba mellett nem lehetségesek: például elmenj egy szépségszalonba, vagy találkozz a barátnőiddel, és meglepd magad valami újdonsággal.

Csillag neveldeSkorpió baba:
Kirándulni együtt jó! És miért is hagyná otthon bárki a kisbabáját? Ha szép az idő, ne foszd meg a pici babát vagy kamaszodó gyermekeidet ettől az élménytől, az egész család kerekedjen fel, és élvezze az illatos tavaszt. A Skorpió baba imádni fogja a szabad levegőt, a színeket, a természetet.

Skorpió szülő:
Amennyiben nagyobbacska gyermekeid is vannak, akkor ezen a héten a fogmosást ellenőrizni kell náluk. Ha szükséges, akkor nemcsak újból és újból meg kell mutatni a számukra, hanem el is kell magyarázni a fontosságát. És mindezt türelmesen – a környezetedben élő emberekhez amúgy is nagy türelem kell.

Csillag neveldeNyilas baba:
Ha még nem próbálta a csecsemőúszást, akkor ez a hét alkalmas rá. A Nyilas baba először talán meglepődik, de ez nem tart nála sokáig, mert élvezni fogja a vizet és az új kis társaságot, amelyik körülveszi. Alig várja majd a következő alkalmat, amikor újra mehet.

Nyilas szülő:
Most nem hagyod őt egy percre sem magára, körülötte forog a világ; olyan dolgokat fedezel fel, amelyeket eddig még nem produkált, és egy kis csodának tartod őt. Elfogult vagy vele, ami természetes, és azt várod, hogy mindenki csodálja. Ha nagyobb gyermeked is van, talán rá picit kevesebb idő jut, mint a kicsire.

Csillag neveldeBak baba:
Nagymami amikor megjelenik, akkor jönnek a mesék, a dalocskák, és az érdekesebbnél érdekesebb dolgok, amelyeket elővarázsol a táskájából. Ha még nem tud kúszni vagy menni, akkor ezekért a kis kincsekért érdemes lesz az új és talán nehéz mutatványokkal próbálkozni a Bak babának.

Bak szülő:
Figyelj arra, amit az időjósok ígérnek erre a hétre, mert előfordulhat, hogy a szabadban ér benneteket egy kellemetlen zuhé, vagy hirtelen megerősödik a szél, és nemcsak te fázhatsz meg, hanem a csemetéd is. Ha éjszaka felsír, nyugtasd őt meg.

Csillag neveldeVízöntő baba:
A kis Vízöntő már egészen pici korában  imádja a zenét, és nagyon jó hatással lehetnek rá Mozart, Chopin, Vivaldi, Bach művei, amelyek megnyugtatják őt, téged pedig a nyugalom érzésével ajándékoznak meg ezen az amúgy felfordulásokat tartogató héten.

Vízöntő szülő:
Az csak természetes, hogy a te babád különleges, hiszen te magad sem olvadsz bele a tömegbe. Nem vagy átlagos szülőnek nevezhető. A héten kissé álmodozó vagy, mintha nem a földön járnál; különösen, hogy egy olyan jó hírt közölnek veled, amit azonnal meg kell osztanod mindenkivel.

Csillag neveldeHalak baba:
A Halak jegyében született baba, ha még pici, nagyon jól elvan. Szoptatás közben is elalszik, és édesdeden szunyókál, pontosan akkor, amikor kell. Ha már nagyobbacska, akkor rengeteget sétálnak vele a szülők, és imád azokra a dolgokra felmászni, amire veszélyes. Ezzel szüleit állandó izgalomban tartja.

Halak szülő:
Aggódsz a nagyobb gyermeked miatt, szívesen átvállalnád mindazt, amit neki kell megtanulnia, vagy amin éppen keresztül kell mennie. Amit tehetsz, az a szeretet, a gondoskodás, az odafigyelés, sokkal jobban, mint bármikor eddig. És ő ezt értékelni fogja. Kisbabád pedig csupa örömöt hoz a hétköznapjaidba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top