Ezo

Milyen anya vagy? – Elárulja a horoszkópod

Bírod cérnával az ordító gyerekeket? Nyolc óra munka után is türelmesen legózol a földön? Horoszkópunkból kiderül, hogy milyen anya vagy. De azt is megmondjuk, felnőttként hogyan kommunikálj édesanyáddal!

KOS
Milyen anya vagy? – Elárulja a horoszkópodA Kos mama tipikus gyerekek kedvence édesanya. Ő az, akinek mindig van energiája arra, hogy játsszanak, ő az, aki mindig a legjobb játékokat találja ki, és mindig kapható egy kis játszóterezésre. Sőt, gyakran a gyermeke már hazamenne a térről, amikor ő még mindig a játékokra tuszkolja fel, mondván, nem vezette le még az energiáját. Egyetlen gond lehet csak a Kos anyákkal: Mindig győzniük kell, akár társasjátékban, akár zsákban futásban, akár bezzeganyaságban.
Hogyan bánj a Kos anyával? Semmi esetre se akarj vele versengeni. Lásd be, hogy ő a legjobb édesanya, a legfiatalosabb nagymama és a legenergikusabb példakép, akit valaha ismertél! És természetesen vele küldd az unokákat csúszdázni!

BIKA

Két lábbal áll a földön és minden különórára előteremti a pénzt, ráadásul úgy, hogy közben csillog a lakás és minden nap főtt étellel várja haza a gyerekeket. Igen, ő a Bika jegyében született anya, aki mindent megtesz azért, hogy saját kezűleg alapozza meg a kicsik jövőjét. A Bikák általában későn érnek, ezért azt javasoljuk, ha ebben a jegyben születtél, próbáld meg már a gyerekek kicsi korában kiélvezni az anyaságot, különben előfordulhat, hogy kamaszok lesznek a gyerekeid, amire rájössz, hogy milyen jó is szülőnek lenni és együtt játszani!
Hogyan bánj a Bika anyával? Semmiképp se kérj tőle kölcsön, de ha mégis az anyagi támogatására szorulsz, amint lehet, add vissza neki pénzt. Ha ki akarod fejezni a szereteted, biztosítsd róla, hogy öregkorában is gondoskodsz róla!

IKREK
Milyen anya vagy? – Elárulja a horoszkópod„Gyertek, gyerekek, kergessünk pillangókat, utána pedig bámuljuk a felhőket!” – Az Ikrek anyák jelmondata minden bizonnyal ilyesmi lenne. Ha Ikrek szülő vagy, úgy érezheted, a többi szülő összeszedettebb és tudatosabb, de ne aggaszd magad emiatt. Valójában a bohókás, gyerekes, játékos énedet szeretik benned a gyerekeid. A többi szülő pedig azt irigyli, hogy te pontosan látod magad előtt, milyen lesz a gyerekek jövője. És ha jobban belegondolsz, rájössz, hogy valójában neked is van egy tudatosanya-oldalad.
Hogyan bánj az Ikrek anyával? Bátran mesélhetsz neki a „modern és fiatalos különcségeidről”, sőt készülj föl rá, hogy nagyszülőként twitterezni és facebookolni is fog majd az unokáival!

RÁK
A Rák anyák már csecsemő korukban hajlamosak ínyencfalatokkal kényeztetni (és elkényeztetni) a gyerekeiket. Ők azok, akik az egészen pici gyerekeket is megtanítják főzni, képesek játékot csinálni a takarításból (a nagyon is precíz és hatékony takarításból), és akiknek a legfontosabb a család egysége és boldogsága. Vigyázat, ha Rák anya vagy, előfordulhat, hogy elkényezteted a gyerekedet, és később az életben pont az okoz majd neki problémát, hogy még a széltől is óvtad és sohasem mondtál neki ellent.
Hogyan bánj a Rák anyával? Még felnőttként is süss vele közösen. Például az ünnepi ebédeket akkor is megfőzhetitek együtt, ha már nem közös a háztartásotok. De más módon is kifejezheted, hogy mennyire nagyra értékeled, hogy a családot helyezte az élete középpontjába!

OROSZLÁN
Milyen anya vagy? – Elárulja a horoszkópodAz Oroszlán anya arról ismerszik meg, hogy benne van minden játékban, és mindent megtesz a győzelemért. Mármint a gyereke győzelméért. Ha az Oroszlán jegyében születtél, különös képességed van arra, hogy megtaláld a közös hangot a gyerekekkel, a saját gyerekeid pedig bálványoznak, és ez neked a legnagyobb elismerés a világon! Közben persze anyaoroszlánként véded őket a többi gyerektől és a többi szülőtől is. Vigyázz, nem neked kell megküzdened minden helyzetben helyettük, különösen igaz ez a kamasz és a felnőtt gyerekekre!
Hogyan bánj a Oroszlán anyával? Ha jót akarsz, hagyod, hogy ő „bánjon veled”, és nem akarod kivenni a kezéből az irányítást. Az Oroszlán nagyszülő akkor a legboldogabb, ha megmondhatja, hogyan kell nevelni az unokáit. Ne aggódj, amire nagyszülő lesz, az Oroszlán elfelejti a szigort.

SZŰZ
A nevelési könyvek piacát nagyrészt a Szűz jegyű anyákra alapozzák a könyvkiadók. Na jó, ez talán túlzás, de az biztos, hogy nincs precízebb és felkészültebb anya a Szűznél. Ha ebben a jegyben születtél, a gyerekek érkezésével a lazítást és az élet nagyobb élvezetét kell megtanulnod. Erre tanítanak a közös játékok csakúgy, mint az első tüsszentések. Ne ess kétségbe minden apró betegségnél és sírásnál! Ha pedig nagyobbak lesznek a gyerekek, próbálj meg aludni akkor is, ha táborban vannak. És persze tanítsd meg nekik azt, amiben te vagy a legjobb: a precizitás és a pontosság hasznosságára. De azért ne követelj ezekből túl sokat!
Hogyan bánj a Szűz anyával? Merd bátran kimutatni az érzelmeidet. Ha bajba kerülsz, vagy egy jó tervre van szükséged, fordulj hozzá bizalommal, mert semmi sem okoz neki nagyobb örömet, mint az a tudat, hogy még felnőttként is szükséged van rá!

MÉRLEG
Milyen anya vagy? – Elárulja a horoszkópod„Az én anyukám a legszebb a világon!” – Gyakran kapod meg ezt a bókot a gyerekeidtől, ha a Mérleg jegyében születtél. És persze azt is, hogy „az én anyukám szervezi a legjobb zsúrokat”! Gyerekzsúrban legyőzhetetlen vagy, csakúgy, mint meselemez- és gyerekzene-választásban, hogy a „tánci-tánciról” már ne is beszéljünk. A Mérleg anyák szeretik megismerni gyerekeik barátait és fontosnak tartják, hogy mozogjon valamit a gyerek. Szerencsére abban is jó vagy, hogy ráérezz, mire van szüksége a kicsiknek, így nem erőlteted túl a különórákat.
Hogyan bánj a Mérleg anyával? Ha szeretnél nála jó pontot szerezni, elviszed vásárolni. Vagy egy szépségszalonba. A Mérlegek gyakran az idő előrehaladtával jönnek rá, hogy mennyire fontos az életükben a mozgás, ezért a közös aerobik- vagy táncórák is segíthetik a kapcsolatotokat. De a barátnőidet is „kölcsönadhatod” egy kis pletykálkodásra…

SKORPIÓ
A Skorpió jegyében született anyáknak meggyőződésük, hogy a gyerekük egy született zseni. És tényleg sikeres emberré nevelik még a legkevésbé életrevaló kicsit is. A Skorpióknak ugyanis az élet sikeressé tételéhez van különös érzékük anyaként. A Skorpió, ha kell, egyedülálló anyaként is bőségben és anyagi biztonságban neveli fel a gyerekeket. Ha ebben a jegyben születtél, a gyerekeid nemcsak stabil alapokat kapnak tőled az élethez, de megtanulják az érzelmeik kimutatását, nagyobb korukban pedig spirituális vezetőjükké léphetsz majd elő.
Hogyan bánj a Skorpió anyával? Ne zavard apróságokkal, de gyakran beszélj vele az élet (és az életed) nagy kérdéseiről. Azonban jó, ha tudod, hogy ha úgy érzi, nincs körülötte elég inger, hajlamos feszültséget gerjeszteni.

NYILAS
Milyen anya vagy? – Elárulja a horoszkópodTervek, tanulás és tehetség. Ez a három dolog, amit a Nyilas elvár a gyerekeitől. Persze mindezek mellett fontos az önállóság és a kreativitás is. Épp ezért a Nyilas anya mindent megtesz, hogy senki, esetleg még ő maga se szólhasson bele a gyerekei életébe. Szereti nézni, ahogy a kicsik egyénisége kibontakozik. Ugyanakkor a tanulásban hajlamos követelni és minden nap (még a középiskolában is) kikérdezni a leckét. Ez talán egy kicsit túlzás, nem? Mindezek mellett a gyerekeket a Nyilas anyák az élet élvezetére és a kultúra szeretetére nevelik.
Hogyan bánj a Nyilas anyával? Szervezz közös kulturális kalandokat, ha pedig nagy bejelentésre készülsz, vagy egy rázós témát akarsz megbeszélni, a legjobb, ha egy drága étterembe vagy egy különleges kiállításra viszed, és ott estek túl a mondandódon. Igaz, ez esetben nem biztos, hogy meghallja majd…

BAK
Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a Bak jegyű anya maga az anyaság megtestesítője. Ha ebben a jegyben születtél, valószínűleg már kislányként azt tervezted, hogy anya (vagy nagymama) leszel, és eltetted a játékaidat a gyerekeidnek (unokáidnak). Pontosan tudod, hogyan kell gyereket nevelni, és hogy melyik problémára melyik szakkönyv nyújt megoldást. Ha kell, gyakran adsz tanácsot más anyáknak gyereknevelési kérdésekben, és sajnos akkor is, ha nem kell. Épp ezért talán a többi szülővel való jó viszonyra kell nagyobb figyelmet fordítanod, mert nevelésben te vagy az etalon.
Hogyan bánj a Bak anyával? Ne mondj neki ellent, ha nem muszáj, és ne lepődj meg, ha még a szülésed előtt bejelenti, pontosan megtervezte az unokái karrierjét. A legjobbat azzal teszel mindenkinek, ha kinevezed bébiszitternek!

VÍZÖNTŐ
Milyen anya vagy? – Elárulja a horoszkópodExtrém anya a Vízöntő. Persze ez nem meglepő, tudván, hogy a jegy szülöttei semmiben sem szeretik a megszokottat és a hagyományost. Anyaként legfőbb célod, hogy megmutasd a világnak, te milyen vagányan és lazán neveled a világ legjobb gyerekeit. És szerencsére valóban nem igényel tőled túl nagy erőbefektetést a gyereknevelés. Az biztos, hogy az iskolában azonnal kitűnnek a gyerekeid: a ruhájuk és a tudásuk sem átlagos. Bátran válassz a lehetőségekhez képest alternatív óvodákat és iskolákat, mert ezekben a gyereked és te is jobban érzitek majd magatokat!
Hogyan bánj a Vízöntő anyával? A legfontosabb, hogy ne akard klasszikus nagymamaszerepbe belekényszeríteni, és azért azon se lepődj meg, ha egyszer azzal hív, a panellakás kis konyhájában is előállított száz üveg lekvárt az unokáknak. Tehát az alapelv: ne lepődj meg semmin és hagyd, hogy kiélje második gyerekkorát!

HALAK
A Halak anya megérzésekkel irányítja a család életét, és igaz, ami igaz, sokkal jobban is teszi, mintha észérvekkel dolgozna. Azok ugyanis nem az ő szakterületére esnek. Ha a Halak jegyében születtél, akkor bátran mesélj fejből a gyerekeknek, és bátran rendezz be olyan fantáziavilágot a szobájukban, amilyenre te magad is vágytál gyerekként. Ne aggódj a jövő miatt: anélkül, hogy tudnád, hogyan csinálod, nagyszerű és kreatív emberekké neveled a gyerekeidet. De arra vigyázz, nehogy nebáncsvirággá váljanak!
Hogyan bánj a Halak anyával? Álmodozzatok együtt! A családi nyaralások megálmodásához nincs alkalmasabb személy, mint ő. Ha pedig már nagymama, és nem tudod, miért sír a gyereked, egyszerűen hívd fel, ő egészen biztosan ráérez arra, mi a baj. De vigyázz, ne mondj neki túl csípős megjegyzéseket, mert az csak nehezítené a jó kapcsolatotokat!

Gyermekrajzok:
Kráj Lilien – 8 éves
Feleki Hanna – 6 éves
Illés Jázmin Hanna – 9 éves
Suvák Bori Panna – 7 éves
Balogh Virág – 6 éves
Győri Mátyás – 4 éves

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top