Ezo

Kapcsolatokat tehet tönkre a mai holdfogyatkozás

Sokak életében felfordulást okozhat a holdfogyatkozás. Kapcsolatok szakadhatnak meg, de újak is születhetnek. Nézd meg, rád milyen hatással lesz.

Kapcsolatokat tehet tönkre a mai holdfogyatkozás2011. június 15-én este különleges teliholdat láthatunk az égen. Ugyanis nemcsak szemben lesz a Nap és a Hold, közöttük a mi Földünk, hanem teljes holdfogyatkozás is lesz, mivel ez a három bolygó egy vonalban fog állni, és a Föld kitakarja a Nap fényét.

A hagyomány szerint a Nap az apa ősprincípium, a Hold az anya ősprincípium. Mi a Földön az ő gyermekeik vagyunk. Sajnos a Nap-Hold szembenállás mindig feszültséget jelez: „apa” és „anya” egymással szemben, egymásnak feszülve „vitázik”. Mi, a gyerekek pedig „reszketünk”, mert nincs beleszólásunk ebbe a „csatába”. Olyan hatalmas erők jelennek meg ilyenkor, amelyekkel esélytelen szembemennünk.

A mostani telihold ráadásul a holdfogyatkozás miatt egyszerre valósítja meg a kiteljesedést és az elfogyást. Ez dupla feszültséget és feladatot fog hozni. A telihold azt eredményezi, hogy a vizek maximumon lesznek a testünkben és a növényekben is. De pont a kiteljesedés csúcspontján a Hold szempontjából a Nap fénye elsötétül, és a telihold elsötétedik. Erre az állatok úgy fognak reagálni, hogy elhallgatnak. A szél megáll, és a mesterséges zajokon kívül teljes csend lesz. Ez nem ünnep, hanem figyelmeztetés. Arra vonatkozik, hogy bármikor megfordulhat a folyamat, nem szabad elbíznunk magunkat. Sőt ezen a napon szerénynek kell lennünk. Arra gondoljunk, hogy mindaz, amit ma teszünk, megsokszorozva tér vissza hozzánk.
A buddhisták ezt a napot tízmilliószoros napnak nevezik. Szerintük a kívánságaink és a gondolataink tízmilliószorosára nőnek és úgy lépnek ki az univerzumba, majd később tízmilliószoros erővel jelennek meg.

A víz a földi élet elengedhetetlen része. A vizek mindenhol jelen vannak: bolygónk felszínének több mint 70 százaléka, testünknek pedig körülbelül 80 százaléka víz. A Hold mozgása főleg ezekre a vizekre van hatással, épp ezért nem hagyhatjuk figyelmen kívül, ráadásul óceánnyi vizeket mozgat meg az ár-apály jelenség kapcsán.

Kapcsolatokat tehet tönkre a mai holdfogyatkozás

A Holdnak nincs önálló fénye, a Nap fényét tükrözi. A Föld körül 28 nap alatt tesz meg egy kört. Ez a kör 4 részre osztható fel: újhold, növő hold, telihold, fogyó hold.
Keringése miatt kb. 4 hetente a Nappal szemben áll, így a Földről nézve teljes egészében tükrözi vissza a Nap fényét. Ekkor nevezzük teliholdnak. Ilyenkor telik meg, teljesedik ki.

Egy kis asztrológiai szimbólummagyarázat:

NAP: középpont, tudatosság, világosság, a teremtő, az isteni, életerő, tekintély, méltóság, hírnév, a javak, az apa.
HOLD: termékenység, érzékenység, odaadás, fogékonyság, fantázia, álmodozás, intuíció, tükrözöttség (maya=látszat), ciklus, ösztönök, álom, anya, a nép, kisego.

Milyen hatással lesz ránk a telihold?

Énünk: Ma (különösen az esti órákban) legyünk rugalmasak és szerények. Ez a feszült bolygóállás arra ösztönöz mindannyiunkat, hogy átgondoljuk azokat a dolgokat, amikben biztosak vagyunk: alapértékek, célok, stratégiák stb. Fel kell készülnünk rá, hogy mindaz, ami merev bennünk ezzel vagy bármi mással kapcsolatosan, az garantáltan megváltozik. A növő, kiteljesedő és gyorsan elfogyó Hold az akaratosságunkra jótékony hatással lesz, nem engedi, hogy elhiggyük, mi irányítunk. A szerénység azt is jelenti, hogy rádöbbenünk, kicsik vagyunk és nem mindenhatóak. Ez jó hír, ha képesek vagyunk megengedni, hogy az Élet, a Sors, az Égiek, Isten (vagy bármi, amiben hiszünk) működjön.

Célok, tervek, jövőkép: Amit ma eltervezünk, kimondunk, leírunk, az elindul a megvalósulás útján. Az igazság az, hogy ilyenkor azok a dolgok aktuálisak, amiket szeretnénk letenni, lecsökkenteni, elfogyasztani. Ilyenek a rossz szokások. Kávézás, cigaretta, csoki. Fogyókúrába is most érdemes belefogni. A következő 2 hétben hatékonyan lehet megszabadulni a felesleges kilóktól.

Balesetek: Ezen a napon fokozottan óvatosan kell közlekedni. Szerencsére csak akkor alakulhat ki balesetveszély, ha a változásoknak ellene megyünk. Így a megoldás egyszerű: legyünk előzékenyek és alkalmazkodóak. Ekkor minden esélyünk megvan rá, hogy elkerüljük a frontális ütközést. Közben fel kell készülnünk arra, hogy bármi/bárki szembe jöhet. De amilyen gyorsan jön, ugyanolyan gyorsan el is megy az illető, illetve a veszélyes helyzet.

Egészség: Akik érzékenyek, azok most rosszabbul viselik az égi feszültséget. Különösen a krónikus betegeknek kell vigyázniuk magukra, illetve azok a tüneteink erősödhetnek fel, amelyekkel régóta bajlódunk. A Hold a Nyilasban, a Nap az Ikrek jelében konkrét testtájat jelöl, szóval érintettek lehetnek a comb, a medencecsont, a csípőízületek, az izmok, a máj, a tüdő, a felső légutak, a légcső, a váll, a karok, az idegrendszer, a beszéd, illetve annak zavarai.

Szerelem: A telihold nagy találkozást eredményezhet, valaki szó szerint szembejön. Olyasvalaki, akinek nem tudunk ellenállni még akkor sem, ha ő éppen a mi ellenpólusunk. Most működik igazán „Az ellentétek vonzzák egymást” mondás. Mindaz, ami feszültséget okoz, vonz is, hiszen ez energia, ami összehoz vagy szétválaszt. Épp ezért vigyázni kell a meglévő kapcsolatokra. Ott, ahol hajszálrepedés van, szétrobbanhat.

Akikre a legnegatívabb a hatása:
Ikrek, Szűz, Nyilas, Halak jegyűek.

Akikre nem hat közvetlenül:
Bika-, Rák-, Skorpió-, Bak-szülöttek.

Akik a legjobbat hozhatják ki ebből:
Kos, Oroszlán, Mérleg, Vízöntő

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top