Ezo

Asztrológia és gyereknevelés

Kezdődik az iskola, nem árt, ha tudjuk, hogy gyermekünk milyen jegyben született, és tájékozódunk, hogyan is álljunk hozzá a tanulásához, amelyről többet olvashat a Nők Lapja Ezotéria legfrissebb számában.

Asztrológia és gyereknevelésKos gyermek: Túlzott szigorral, netán veréssel nem megyünk semmire. Csak gyengédséggel, szép szóval érhetünk el nála sikert, vehetjük rá, hogy igenis tanuljon. Ha képesek vagyunk őt lelkesíteni, sőt meglobogtatjuk előtte, hogy ha tanulmányaiban jó eredményt ér el, akkor felnéznek rá, sőt csodálni fogják, az máris doppingszer a számára. A szülőnek következetesnek kell lennie, különben Kos gyermek a fejére nő.

Asztrológia és gyereknevelésBika gyermek: Nehezen tanul, de amit megtanul, azt alaposan. Ezért nem szabad őt sürgetni vagy kényszeríteni arra, hogy minél hamarabb végezze el a házi feladatát, sem felcsattanni azon, ha hatodszor magyarázza el a szülő neki a feladatot, és ő még mindig nem érti. A szülőnek nagy tehertétel lesz, ha valami új dolgot kell elsajátítani, amitől a gyermek ösztönösen irtózik, erre készüljön föl.

Asztrológia és gyereknevelésIkrek gyermek: Hihetetlenül sokat kérdez, minden érdekli, mindenbe belekap, kitartása azonban nem sok van. A szülőnek lassú, következetes munkával meg kell tanítania a logikus gondolkodásra, ki kell irtania belőle a hazudozási hajlamot, a pletykálkodást, a tétovázást. Az Ikreknek van a legjobb nyelvérzékük, ezt a születési adottságot érdemes korán kihasználni.

Asztrológia és gyereknevelésRák gyermek: Rendkívül befolyásolható, és igen erős benne a félelemérzet, ennek az a következménye, hogy a gyermek félúton megáll a munkájában, a tanulásban. Nagyon vágyik az elismerésre, a dicséretre. A szülőnek nem szabad ebben kicsinyesnek lennie, mert ez szinte hajtja, viszi előre a gyermeket, akik lelkesen fog tanulni.

 

Asztrológia és gyereknevelésOroszlán gyermek: Szigorúnak és feltétlenül erősnek kell lennie vele szemben a szülőnek, de ügyelnie kell, hogy ne lépje túl azt a bizonyos határt, amikor a csemete büszkesége sérülhet. Fontos, hogy a gyermek dühkitöréseire ne kiabálással vagy fenyegetéssel válaszoljon, hanem ilyenkor állítsa a tükör elé. Ha csemetéje ebben az állapotban viszontlátja önmagát, ez után csak nagyon ritkán fog előfordulni ilyen kiborulás.

Asztrológia és gyereknevelésSzűz gyermek: Túlságos érzékeny és kritikus. Rá kell szoktatni, hogy ne bírálgasson mindent és mindenkit, hanem először önmagával foglalkozzék. És arra is, hogy alaposan tanulja meg a feladatát, és ha elég ismeretre tett szert, akkor már kritizálhat. Nagyon fontos nála a rendszeres testi edzés, mert a szervezetének szüksége van erre. Főleg amiatt, hogy hajlamos a hipochondriára, s ez már korán kiütközik rajta.

Asztrológia és gyereknevelésMérleg gyermek: Meg kell tanítaniuk a szülőknek arra, hogy időben fel kell kelni, hogy még az óra kezdete előtt odaérjenek az iskolába. A Mérleg gyermek ugyanis már korán hisztit rendezhet azért, hogy mit vegyen fel, és talán kétszer is átöltözik, mire az iskolatáska a hátára kerül. Hajlamos a lustaságra. Vagy a másik végletre: nagy lendülettel hozzákezd valamihez, aztán ha megunja, ott is hagyja.

Asztrológia és gyereknevelésSkorpió gyermek: Már egészen kicsi korban határozott egyéniség, csak egészen fiatal korában fedezhető fel benne némi hajlékonyság, nevelhetőség. Erős és élénk a képzelőereje, világos és gyors a felfogása, éles esze van. Általában elmondható, hogy szeret tanulni, a kötelességét maximálisan teljesíteni. Viszont le kell szoktatni arról, hogy éles nyelvvel másokon gúnyolódjon.

Asztrológia és gyereknevelésNyilas gyermek: Nem tartozik a hallgatag lurkók közé, óriási a közlésvágya, ezért már korán rá kell bírni arra, hogy lakatot tegyen a szájára, és ne beszéljen mindent ki, ne is fecsegjen összevissza. Fontos az alaposságra nevelés, szívós munkával rá lehet bírni a gyereket, hogy ne legyen felületes, és ne az érzelmeire hallgasson, hanem az értelmére. És ne kezdjen bele egyszerre több dologba.

Asztrológia és gyereknevelésBak gyermek: Komoly, becsvágyó gyermek, akivel nem lesz gond a suliban, mert egészen korán tudni fogja, hogy mi akar lenni. Ráadásul azt is tudja, hogy mindezt tanulással érheti el, és olykor társaság helyett is inkább a tanulást választja, vagy valami olyan foglalkozást, amivel fejlesztheti a képességeit. Előfordul ugyan, hogy hosszabb ideig tart, míg megért egy tananyagot, de ha megtanulta, sohasem fogja elfelejteni.

Asztrológia és gyereknevelésVízöntő gyermek: A szülők szerezzék be az összes létező lexikont, és tájékozódjanak az interneten is, hogy gyermekük kérdéseire felelni tudjanak. Minden érdekli a csemetét, a számítástechnikában verhetetlen. Kissé makacs, ha egyszer valamiről kialakított egy véleményt, nehéz eltéríteni, de meg kell próbálni. Bármit kérdez, komolyan kell rá válaszolni, hazudni tilos, mert száz százalék, hogy rájön, és a szülő, nevelő tekintélyén csorba esik.

Asztrológia és gyereknevelésHalak gyermek: A szülőnek a feladata, hogy már egészen kicsi korától belé nevelje, ne sértse, ne bántsa az, ha mások igazságtalanok vele szemben, mert ez a lelkén sebet üthet, és mélyen csalódottá, passzívvá teheti. Hajlamos a szétforgácsolódásra. Csak akkor kezdjen bele valami újba, ha a régit befejezte. Figyelni kell rá, mert hajlamos a mellébeszélésre, a füllentésre, viszont valamilyen művészeti ágban érdemes különórára járatni.

 

Még több ezoterikus érdekességet találsz a Nők Lapja Ezotéria legfrissebb számában!
A tartalomból:
  • Harry Herceg még keresi az igazit
  • Olvass a vonásaimból – arc vagy álarc?
Asztrológia és gyereknevelés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top